0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

оскъден цикъл и забремняване?
« -: Юни 18, 2007, 16:50:48 pm »
здравейте момичета, искам да Ви попитам дали някоя от вас се е сбласквала с подобен проблем. Преди една година след като се върнахме от море, цикълами стана доста оскъден около 2-3 дни и то слабо течение, ходих на гинеколог , имах раничка , която я тушираха и вече уж всичко е наред. Но последния път направо вече беше върха, цикъла ми беше 1 ден и половина. Ходих на гинеколог преди един месец и половина и ми каза че всичко е наред, взе ми и цитонамазка и там всичко беше ок, и ми изписа геритамин и урогестан, без да съм си изследвала нивото напрогестерона. Аз се учудих как така без изследване ми го дава , но тя каза че нямало смисъл.Миналия месец сме правили секс точно около дните на овулацич, дори много се надявах бебчето да е станало, и бях доста разочарована като ми дойде, мислех си дали не е цветна бременост, но правих тест и е отрицателен/ Знае те ли при цветна бременост кога се прави тест, защото аз го направи на следващия ден след като миспря.СЕга пак ще ходя на гинеколог, защото гърдите са ми ужасно напрегнати вече много време.И се притеснявам дали не пък киста, но предишния месец да я е нямало.
Моля Ви посъветвайте ме нещо.
Re: оскъден цикъл и забремняване?
« Отговор #1 -: Юни 18, 2007, 16:58:41 pm »
Изследвай хормоните. Имай впредвид, че обикновените гинки не се падат много да ги изследват защото не могат да ги разчетат.
Евентуално би могло да има проблем с естрадиола и/или прогестерона и лигавицата да не нараства достатъчно, оттам и цикъла е по-оскъден. Това обаче е предположение абсолютно насляпо и най-добре настоявай да ти пуснат хормоните. Гърдите може да са напрегнати от утрогестана или от висок пролактин.
Ако твойта гинка не ти вдъхва доверие и ти изписва хапчета без изследвания по-добре я сменяй овреме!
Успех!!!! 
*
« Отговор #2 -: Юни 18, 2007, 17:04:03 pm »
suny, и аз съм на мнение, че мястото ти не е при гинеколог, а при ендокринолог. При мен също цикъла беше оскъден, докато накрая съвсем го нямаше с ужасни болки в гърдите и се оказа висок пролактин. Дано пък чудото да е станало, но ако имаш съмнение наистина си намери читав ендокринолог и дано се справиш бързо с проблема! Ето и iliana_k е на такова мнение. За всичко си има причина и най-често един проблем, прави втори и трети, като скачени съдове е.
« Отговор #3 -: Юни 18, 2007, 17:09:10 pm »
здравейте ммоичета, много Ви благодаря за отзивчивостта, но преди един месец бях на ендокринолог и си изследвах пролактин и той си беше в нормата 118.66(граници 59.0-619.0),и аъщо и TSH 1.196 (0.31-5.00) MAT 1.59 (1-16).
Може би проблема е в половите хормони. Аз имам детенце на 4г, и първия път забременях без проблеми, но родих със секцио, и като ходих на гинеколог ми казаха че от едната страна имам срастване, не знам дали то не дава някакво отражение.