Момичета, прочетох с интерес цялата темичка и научих много неща благодарение на вашите коментари. В това изобилие от марки и продукти, успяхте да ме ориентирате в голяма степен за необходимите неща за бебето и мен! Но имам няколко глупави въпроса - нужна ли ми е специалната поставка за повиване, ако към кошарката си имам повивалник? Другото, което не мога да преценя е дали ще ми е необходима тази дебелата пелена, в която съм виждала да увиват бебето при изписването, защото при нас щастливото събитие трябва да е август. И въобще, какво е най-подходящо за случая в големите жеги? А бариерен крем и крем против подсичане различни неща ли са? И при всяка смяна на пампито ли се маже дупето или само ако има нужда?
Бариерен крем и крем против подсичане се употребяват за едно и също нещо
Още като е малко бебето е хубаво на всяка смяна да го мажеш, като поотрасне - не. Ти ще прецениш кога е поотраснало
Д-р Бърди го е писал това за мазането, че не е задължително.
За жегите - ама разбира се, че не ти трябва вълнена/дебела пелена - една по-плътна пеленка от памук е достатъчно. Кристина се роди на 26 юли в най-големите жеги миналата година и аз за изписването бях занесла и шапка
сестрата доста ми се смя! Прибрах си я без шапка естествено, все пак вънка беше 40 градуса. Но през лятото има и хладни дни. Пак ще прецениш, но така или иначе ще си имате одеялце, него можете да вземете ако е хладно.
Ако имаш пововалник на креватчето и смяташ, че е удобно, може да не си взимаш отделно. На моето креватче имам повивалник, но не съм го ползвала никога за повиване, ползвах си и все още ползвам спалнята, а на нея си подлагам едно гуменко с улейчета, ако се нашишка да не намокри матрака ни. Повивалника на креватчето го ползвам, за да си поставям на него биберони, играчки, шишета и прочие пособия. А истината е, че като поотрасне и почне да шава на пововалник си е екстремно според мен.
Ще се включи и още някой със съвет, сигурна съм и ще прецениеш
Успех!