а нали е хубаво например одеалцата да се подпъхнели чак под матрака, значи трябва да са големички?!?!
що за глупост? нищо не се подпъхва. бебето, докато е малко, не се върти и не се мести из леглото. завиваш го с одеалце или завивка от друг тип, които са съобразени с размера на бебето, а не с размера на леглото! ако го сложиш да спи на вашата спалня, с одеало 160 на 200 ли ще го завиваш?
то в началото изглежда като една малка купчинка в средата на огромния креват... представих си го, опаковано с огромно, подпъхнато одеало.
а за после, когато почнат да се въртят, вече го писах, но явно не се чете - минавате на спални торби. нищо друго не помага, освен ако не искате по цяла нощ да стоите будни и да завивате.
моят син и досега го завивам за дневен съм с т.н. пелени за завиване (имам няколко с различна дебелина) - размерите им са около 100 на 120. нощем е винаги в торба, освен в жегите. е, снощи е спал отвит.
marmi, разгеле питаш за тия уреди - блендер му е майката, според мен. аз си купих пасатор на Филипс, който имаше в комплекта и малък съд-чопър. оказа се, че само чопъра ползвам. той пасира абсолютно по същия начин като големия пасатор, но е удобен с това, че е малък и съдчето се затваря. за приготвяне на едно ядене е идеален. с големия пасатор и неговата голяма кана само се размазва яденето по стените.