0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бременност и висок TSH
« -: Юни 21, 2007, 14:28:52 pm »
Момичета, преди малко ми излязоха резултатите от изследванията. Не знам що за резултати са това.  :balk_145: Пуснах ги сутринта в Кандиларов, не съм пила кафе, не съм яла шоколад... В 11 седмица съм.

TSH 24.14 реф. ст. 0.27 - 4.2
FT4  7.13 реф. ст. 12.0 - 22.0
MAT 289.6 реф. ст. 0 - 34.0
TAT 83.47 реф. ст. 0 - 115.0
FT3 3.77  реф. ст. 2.8-7.10

*
Re: Бременност и висок TSH
« Отговор #1 -: Юни 21, 2007, 14:34:24 pm »
Направи консултация с д-р Катя Тодорова възможно най-скоро.
щитовидната жлеза много бурно реагира на бременността.
Преди това правила ли си тези изследвания и какви бяха резултатите?
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #2 -: Юни 21, 2007, 14:47:19 pm »
Не, не съм ги правила. Реших да си ги пусна, защото имам проблеми със сърцето и задух. Чета и сама си назначавам изследвания.  :balk_145:
Благодаря ти, White.
*
« Отговор #3 -: Юни 21, 2007, 14:48:26 pm »
Спокойно, подлежи на корекция, но наистина потърси лекар веднага.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #4 -: Юни 21, 2007, 14:57:38 pm »
Много бързичко на лекар.
*
« Отговор #5 -: Юни 21, 2007, 15:09:51 pm »
Точица, запиши си час при д-р Тодорова. Бих ти препоръчала и моята ендокреноложка, която си ме следи сега, но тя е в отпуска. Предполагам, че д-р Тодорова ще ти включи L-tiroxine. На мен хормоните би бяха ОК, но от бременността TSH ми скочи също, сега пия едни мънички дози, за да го държим под контрол. Част от това е заради бремеността. Не се безпокой, ще се оправят нещата!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
« Отговор #6 -: Юни 21, 2007, 15:17:42 pm »
Уайт, Рали, Роби, благодаря ви, добре, че сте вие. Изхвърчам при д - р Тодорова, дано да съм успяла да предваря проблема.
*
« Отговор #7 -: Юни 21, 2007, 17:16:02 pm »
Успех! пиши после как е минало  :P
*
« Отговор #8 -: Юни 21, 2007, 17:52:39 pm »
Възможно е покачването на ТСХ-то да е от МАТ-а, но моят съвет е да ги повториш или пък бегом за консултация при д-р Тодорова. По време на бремнност, много рязко варират нивата на ТСХ и щит.антитела и може да се отключи автоимунно заболяване. Следенето при точният специалист, какъвто е д-р Тодорова място за паника няма.
Пиши как е минало.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #9 -: Юни 21, 2007, 18:37:57 pm »
Мисля, че в този етап на бременността ТСХ дори пада, поне при мен се получи така. Дано да е лабораторна грешка!

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
« Отговор #10 -: Юни 21, 2007, 19:03:28 pm »
Всеки организъм реагира индивидуално. Задухът също може да е свързан с високата стойност на ТСХ. Д-р Тодорова мога да ти я препоръчам наистина с чиста съвест! Успех!
« Последна редакция: Юни 22, 2007, 12:36:34 pm от jul4e »
*
« Отговор #11 -: Юни 21, 2007, 21:11:45 pm »
Мисля, че в този етап на бременността ТСХ дори пада, поне при мен се получи така.

И при мен ТСХ в 16 седмица беше мнооого ниско - 0.13. Имах учестен пулс (тахикардия) и се задъхвах от минимални движения, дори и от говорене.  :lol: Тогава ми предписа само лекарство за тахикардията. А в 22 вече се беше нормализирало - 1.69.
Най-важната крачка си направила - насочила си се към много добър специалист.
С подходящата терапия всичко ще бъде наред. Успех!
« Отговор #12 -: Юни 21, 2007, 23:45:37 pm »
Благодаря на всички, които се отзоваха. Д - р Тодорова каза да се благодаря на форума и интуицията. Диагноза тежък тиреоидит на Хашимото. Заминавам за Плевен за другите изследвания. Единственото хубаво нещо било, че Т3 е ок, защото имал по - голямо значение (дано правилно да го възпроизвеждам) за плода.
Един риторичен въпрос: защо, по дяволите, тези изследвания не са задължителни?!?
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #13 -: Юни 22, 2007, 08:25:38 am »
първо, браво, че навреме си откликнала на неразположенията си и си обърнала внимание.
колкото до изследванията, тук във форума отдавна сме ги приели за задължителни :)
*
« Отговор #14 -: Юни 22, 2007, 09:24:09 am »
Ох какво щяхме да правим ако го нямаше Зачатие. Благодарности за което :)
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #15 -: Юни 22, 2007, 13:37:27 pm »
Благодаря на всички, които се отзоваха. Д - р Тодорова каза да се благодаря на форума и интуицията. Диагноза тежък тиреоидит на Хашимото. Заминавам за Плевен за другите изследвания. Единственото хубаво нещо било, че Т3 е ок, защото имал по - голямо значение (дано правилно да го възпроизвеждам) за плода.
Един риторичен въпрос: защо, по дяволите, тези изследвания не са задължителни?!?
всеки ден се убеждавам че съм попаднала на подходящото място!

To4ica, желая ти здраве и много късмет, и дано след някой друг месец прегърнеш своята рожба! :flower:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #16 -: Юни 22, 2007, 14:52:06 pm »
Успех Точица, всичко ще бъде наред, при правилните лекари си!

Относно изседванията, ами проблемите с щитовидната жлеза често са едни от причините за незабременяване, но не винаги се почва с тях. При мен Хашимото е наследствено, макар се аз си го провокирах от много работа, и се борих с него 2 години преди да продължа опитите за бебе.
« Отговор #17 -: Юни 22, 2007, 23:17:39 pm »
Манхатън, Пердето, Евро, Роби :bighug:

Докладвам - връщам се от Плевен, взета ми е кръв за всякакви възможни изследвания, д - р Конова назначи спешно Имуновенин 40 ампули, които, се оказа, че не мога да намеря кой да ми влее в София. После евентуално Фраксипарин и Интралипид.
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #18 -: Юни 23, 2007, 21:44:24 pm »
Точица, в София опит с вливането на имуновенин имат в клиника Малинов /д-р Стаменов/ и в Шейново. то не е кой знае какво. първата ампула се влива бавно, за да се види дали няма да направиш реакция - малка вероятност - и след това останалите.
всъщност май и в клиниката на Щерев правят. тя Fresh Breeze мисля прави там.
*
« Отговор #19 -: Юни 24, 2007, 18:40:21 pm »
Познавам момиче, на което му правиха вливания в Токуда болница.