zachatie@gmail.com
facebook
За нас
Контакти
Вход
Новини
Библиотека
Овулационен календар
Форум
Направете дарение
Библиотека с информация по въпросите на стерилитета
Вход
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Вход
Boxed Container
Hide Carousel
www.zachatie.org
Репродуктивно здраве
Опити за забременяване
(Модератори:
rally_pat
,
petqst
,
marsi
)
Penetracionen test
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
Надолу
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Kiara
Penetracionen test
«
-:
Август 11, 2005, 15:20:06 pm »
Sega pak mi predstoi da mi praviat penetracionen test. Kakvo e tova? Bolezneno li e i za6to se pravi? Pi6ete mi na niakoi ot vas pravili li sa takav test?
Активен
wassilena
2448
Penetracionen test
«
Отговор #1 -:
Август 11, 2005, 15:30:21 pm »
Активен
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!
cygnus
14725
N/A
Пенетрационен тест
«
Отговор #2 -:
Август 11, 2005, 15:37:11 pm »
изследвания при жената
Пенетрационен тест
Пенетрационния тест е т.нар. кръстосан тест. Поставя се върху предметно стъкло цервикална слуз от жената (взета в предовулаторна фаза), а непосредствено до нея се поставя сперма от чужд мъж с доказана оплодителна способност. Прави се изследване под микроскоп,като се следи дали сперматозоидите преминават границата между цервикалната слуз и спермата и дали навлизат в цервикалната слуз. При отрицателна проба сперматозоидите не навлизат в цервикалната слуз, а само се събират в по-голям брой на границата между слузта и спермата. При положителна проба се виждат значителен брой сперматозоиди,които са преминали границата и навлезли в цервикалната слуз, при това се вижда че движенията на сперматозоидите в слузта са по-бавни,отколкото в спермата.
На второ предметно стъкло се прави проба със спермата на съпруга и цервикалната слуз от жена с доказана способност за забременяване. Ако цервикалната слуз на пациентката не пропуска сперматозоидите на чуждия мъж с доказана оплодителна способност, причината за стерилитета лежи в в същата тази слуз и обратно,а ако сперматозоидите на съпруга не могат да влязат в цервикалната слуз на жена с доказана способност за забременяване, причината за неоплождането лежи в спермата на съпруга.
Активен
wassilena
2448
Penetracionen test
«
Отговор #3 -:
Август 11, 2005, 16:46:43 pm »
И аз да науча нещо днес. Текс Сигнус. Въпросът е, че името Пенетрационен нищо не ми говореше.
Активен
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!
Киара
Penetracionen test
«
Отговор #4 -:
Август 12, 2005, 13:22:59 pm »
Ако резултатите от този тест не са добри какво е лечението?
Активен
cygnus
14725
N/A
Penetracionen test
«
Отговор #5 -:
Август 12, 2005, 14:08:50 pm »
Не знам как се лекува, но предполагам, че няма да е проблем да се заобиколи с инсеминация. Не се тревожи от сега, изчакай резултатите! Лекарят ще ти каже какво да правиш.
Желая ти късмет и дано скоро се похвалиш с добра вест.
Активен
elektra
9
hi
«
Отговор #6 -:
Август 12, 2005, 14:20:16 pm »
hi
Активен
http://www.moetodete.bg/forum/profile.php?mode=activate&u=23426&act_key=26eba54f80fccdbaa24be5fd9dce1b81
Киара
Penetracionen test
«
Отговор #7 -:
Август 12, 2005, 15:36:23 pm »
Благодаря ти за хубавите пожелания, Cygnus и се надявам, че и при теб всичко ще се подреди както трябва и стискам силно палци на всички!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Активен
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
Нагоре