0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
стимулация с Клостилбегит
« -: Юни 26, 2007, 21:36:05 pm »
Здравейте,
за второто инсе пих Клостилбегит от 3 до 8 ден. На 12 ден беше измерен само един фоликул - 24мм, това нормално ли е?
Вече се чудя тъй като и след второто инсе нищо не се получи дали проблема не е в мен? Дали са ми направени всички необходими изследвания?
*
Re: стимулация с Клостилбегит
« Отговор #1 -: Юни 26, 2007, 21:55:59 pm »
SISA77 къде ходиш на инсеминации? Съветвам те да не правиш стимулация с клостилбегит. Има много странични ефекти, можеш да си докараш и някоя киста. Мисля, че проблемът не е в теб а в лекарството за стимулация.
*
« Отговор #2 -: Юни 26, 2007, 22:00:39 pm »
при д-р Владимиров,
четох много добри отзиви тук във форума за него
*
« Отговор #3 -: Юни 26, 2007, 22:18:52 pm »
Значи си в добри ръце. Щом докторът така е преценил, няма опасност за теб. Не се отказвай. Ще намерите решение на проблема. Може да предложи друг вид стимулация. От опит знам, че специалистите по стерилитет никак не обичат пациентите сами да си назначават лекарства и поставят диагнози. Имай търпение. Успех!
*
« Отговор #4 -: Юни 27, 2007, 11:25:26 am »
Аз за първото инвитро бях стимулирана по твоята схема с по една и половина таблетки дневно. Може дозата да ти е била малка. При мен тръгнаха повеше фоликули, но някои изчезнаха по-късно. На пункцията имаше 3 фоликула с 3 яйцеклетки, две от които се оплодиха.
А може просто това да не е твоята схема. Довери се на доктора. Не всички реагират по един и същи начин на стимулация с даден препарат.
Успех и от мен! :)
« Отговор #5 -: Юни 27, 2007, 12:17:15 pm »
Аз съм имала две стимулации с клостил бегит. Април, преди четвъртат инсеминация и сега края на май, преди инвитрото. Направих 5 фоликула, от който извадиха 4 яйцеклетки, от който се оплодиха 2. Мисля,че при всеки е различно. Аз съм ги пиела сутрин и вечер по 1 таблетка
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #6 -: Юни 27, 2007, 16:43:04 pm »
Нали въпросът беше за инсеминация, а не за инвитро. При инсеминация не се гони ефекта - много фоликули. Така че не виждам нищо лошо в това да е само един фоликул. И аз при стимулация с Клостилбегит правя само по един фоликул или максимум два.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #7 -: Юни 27, 2007, 17:50:40 pm »
Ами ако не се гони ефекта повече фоликули, защо тогава ще се правят стимулации? Моят доктор казваше, че целта ни е два хубави фоликула.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*
« Отговор #8 -: Юни 27, 2007, 19:17:42 pm »
 Сиса 77 различните организми реагират различно, най-вероятно следващия цикъл док ще промени схемата на стимулация.
Аз този месец за първи път пих клостил 5-9 ден и образувах 2 фоликула от дясно и един от ляво.
Днес ми беше инсето - двата от дясно се бяха спукали, най вероятно и от ляво вече е овулирал. Надявам се този път да сме нацелили момента. от утре почвам утрогестан вагинално и започва голямото чакане  :lol:
*
« Отговор #9 -: Юни 28, 2007, 10:52:06 am »
При мен стимулацията беше по схемата сутрин и вечер по една таблетка.Правих по 1-2 хубави фоликула.
Ами ако не се гони ефекта повече фоликули, защо тогава ще се правят стимулации?
При мен-за да се стигне изобщо до овулация.Е, имаше ефект :wink:.
*
« Отговор #10 -: Юни 30, 2007, 10:40:08 am »
при мен клостилбегита първия път подейства по следния начин: от естествено растящи три фоликула и клостилбегит от 4-9ти ден = на един много голям фоликул, другите останали малки ии...киста

Извода на док беше,че трябва да го почна от по-рано.На следващия месец го пих 3-8ми ден и всичко си беше наред.

До колкото знам,пък и на листовката пише,че не винаги се уцелва правилната дозировка от първия път
*

kremi74

• *
  • 31
  • Музиката е моят живот
« Отговор #11 -: Юли 01, 2007, 14:18:26 pm »
Здравейте,момичета!Вчера ми беше второто инсе и също като вас пиех Клостилбегит 2.1 т. и двата пъти.Първото инсе не се получи,но говорим за стимулацията.Имах 3 фоликула в ляво и 2 в дясно,бяха се пукнали и 5-те,но не стана,защо незнам.Сега пиех по същата схема и имах 2 в ляво и 2 в дясно и всичките се бяха пукнали,надявам се този път да се получи.Имам страхотен косопад от Клостилбегит-а.Това е!Успех на всички! :crossfingers:
*

kremi74

• *
  • 31
  • Музиката е моят живот
« Отговор #12 -: Юли 01, 2007, 14:29:14 pm »
Sisa77,правили ли са ти цветна снимка на тръбите?Инсе се прави след проверка за проходимост на тръбите!!!
*
« Отговор #13 -: Юли 01, 2007, 18:41:30 pm »
Да, разбира се правиха ми проверка за проходимост на тръбите!
*
« Отговор #14 -: Юли 01, 2007, 19:26:21 pm »
Креми, сигурна ли си, че  е от клостила? И аз пих този месец - стимулация за втрото инсе и забелязвам, че и на мен доста ми пада косата, повече от обикновено. Не си спомням в листовката да пише като страничен ефект косопад,но сега като го споменаваш - може би е от това.
Стискам палци това да е успешно. И аз чакам - към 10.07 ще стане ясно.
*

kremi74

• *
  • 31
  • Музиката е моят живот
« Отговор #15 -: Юли 02, 2007, 14:04:31 pm »
Здравей,Vixi!То и моята памет не е много добра,но мисля,че в листовката пишеше,че може да настъпи ОБРАТИМ косопад,дано това да са страничните ефекти.Желая ти успех и ти  :crossfingers:,айде да се пхвалиш с :bfp:!!!
 От утре почвам да пия Дуфастон 2.1 табл.,дано да е за добро.А ти  къде прави инсето,пиеш ли някакви таблетки?
« Отговор #16 -: Юли 02, 2007, 18:11:55 pm »
Крем, стискам ти палци, както и на останалите момичета!!!
Ние с теб заедно бяхме за инсето, дано и заедно имаме положителни резултати скоро :D Утре и аз почвам дуфастона, моята коса не пада, ама съм се подула като плондер.
*
« Отговор #17 -: Юли 02, 2007, 19:22:31 pm »
В клиниката на Владимиров. Слагам вагинално утрогестан - сутрин и вечер по две. МИсля че действа аналогично на дуфастона.
Дано този месец да е нашия  :D
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #18 -: Юли 03, 2007, 07:34:07 am »
Здравейте,
за второто инсе пих Клостилбегит от 3 до 8 ден. На 12 ден беше измерен само един фоликул - 24мм, това нормално ли е?
Вече се чудя тъй като и след второто инсе нищо не се получи дали проблема не е в мен? Дали са ми направени всички необходими изследвания?

При двете си инсета ме стимулираха с Клостилбегит.
1.....резултат 1 фоликул
2.....резултат 2 фоликула

Така че единия месец можеш да имаш само един,на втория пак 2 :D
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #19 -: Юли 09, 2007, 18:13:46 pm »
... на един много голям фоликул, другите останали малки ии...киста
...До колкото знам,пък и на листовката пише,че не винаги се уцелва правилната дозировка от първия път

:? Леле колко страшно звучи с тези кисти.... :(...и тези странични ефекти...В листовката пише,че след три последователни инсета е добре да се спре три месеца и след това пак:3-месечен цикъл.

Момичета,а да ви питам,по време на приема на "Клостилбегит"-а,може ли да се пие фолиева киселина и други витамини и добавки?Пречи ли нещо?Или е напълно безсмислено? :ask: