0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Относно имплантацията
« -: Юни 27, 2007, 20:51:29 pm »
Вече два пъти правя опит за ИКСИ при д-р Владимиров. Първият беше със стимулация, и нищо не се получи. Каза, чие имам изчерпан яйчвиков резерв и е нужно донорство. Предложих му да го направим на естествен цикъл. СНаправихме го и при трансплантаицията коментарите бяха, че всичко е супер. Но така и не се прихвана. Някой знае ли, каква може да е причината....Дали трябват допълнителни изследвания. Аз съм на 39 години.
*
Re: Относно имплантацията
« Отговор #1 -: Юни 27, 2007, 20:53:49 pm »
Лош късмет.
Недобър ембрион.
Имунологичен проблем.
Генетичен проблем.
Какво казва докторът?

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #2 -: Юни 27, 2007, 21:00:33 pm »
И аз това си мислех. Доктора не ни е правил такива изследвания, освен хормонални, пълна кръвна картина и спермограма с биология на спермограмата. Къде трябва да се направят и защо не ги иска.....
« Отговор #3 -: Юни 27, 2007, 22:43:29 pm »
направи си имунологични изследвания.Антифосфолипидни тела,ТАТ,МАТ,FSH,и за доказване на изчерпан яйчников резерв-Inhibin B на 3 ден от началото на мес.цикъл.Правят ги в Плевен при доц.Конова.Аз имам същата история само че и двете ИКСИ-та бяха стимулирани и се установи изчерпан яйчников резерв.
/img][/url]
« Отговор #4 -: Юни 28, 2007, 00:29:10 am »
и аз съм с изчерпан я.р.,но това не играе роля за самата инплантация.даже док.ми каза,че е било излишно да изслегвам инхабин Б.по-важни са генетичните и имунологичните.
мое мнение е,че е въпрос на късмет
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #5 -: Юни 28, 2007, 06:35:18 am »
Направи имунологочни и генетични изследвания.Отиди в Плевен,направи консултация с доцент Конова и тя ще ти назначи необходимите изследвания.Успех!
*
« Отговор #6 -: Юни 28, 2007, 09:46:24 am »
стана ми интересно...Имам позната с четири неуспешни опити , която започна да се нервира на докторите и да пита "добре, като може да има имунологични и генетични проблеми ,защо тези изследвания не се правят преди да се пристъпи към инвитро"

...
« Отговор #7 -: Юни 28, 2007, 10:57:39 am »
И аз това си мислех. Доктора не ни е правил такива изследвания, освен хормонални, пълна кръвна картина и спермограма с биология на спермограмата. Къде трябва да се направят и защо не ги иска.....

Според мен , всеки лекар сам преценява от какви изследвания има нужда пациента.
Но пък ,ако ти смяташ за нужно ,направи си допълнителни ,т.е. изследвай имунология и генетика и се консултирай със съответните специалисти.
Статистически погледнато , два неуспешни опита се побират в 40-50% успеваемост , с други думи третият опит , би могъл да бъде успешен. А като се вземе в предвид ,че вторият е бил на естествен цикъл ,там доколкото знам процента е още по-нисък.
Не губи надежда ,направи си допълнителни изследвания , за да видиш има ли друга причина и смело напред!
*
« Отговор #8 -: Юни 28, 2007, 11:33:01 am »
стана ми интересно...Имам позната с четири неуспешни опити , която започна да се нервира на докторите и да пита "добре, като може да има имунологични и генетични проблеми ,защо тези изследвания не се правят преди да се пристъпи към инвитро"
Моето мнение е, че тези изследвания трябва да бъдат задължителни преди първия опит инвитро. Доколкото знам в Гърция е точно така. И може би не само там.
« Отговор #9 -: Юни 28, 2007, 13:31:45 pm »
Моето мнение е, че тези изследвания трябва да бъдат задължителни преди първия опит инвитро.

Аз доста съм мислила по върпоса, но не мога да се съглася, че е така.  Човек не може всичко да си изследва предварително и според мен е добре да се обсъди с лекуващия лекар преди да се престъпи към изследвания.  Да, проблеми възникват, но лекарите ни са за това да преценят какви са шансовете и да назначат какво трябва да се прави и кога.
*
« Отговор #10 -: Юни 28, 2007, 13:46:33 pm »
Никой лекар не е пророк и не и могъл да прецени как точно ще протече първият за жената инвитро опит. Първия опит е като изстел в тъмното. Именно за това случаите на успешно първо инвитро са рядкост. И тази "проба" струва хиляди левове. Имунологични и генетични изследвания за 200-300 лева биха дали ценна информация за яйчниковия резерв, за наличието или липсата на антитела, за тромбоцитни и прочее проблеми, което може и трябва да се има впредвит при всеки инвитро/икси опит, включително при първия.
*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
« Отговор #11 -: Юни 28, 2007, 14:15:08 pm »
Абсолютно съм съгласна с marmi, че трябва преди инвитро да се направят имунол. и ген. изследвания. Няма нужда да се назначават от доктор, а за собственно спокойствие. А и наистина 200-300лв. са нищо на фона на някоклко хиляди. И да, в Гърция се изискват преди инвитро. 
*
« Отговор #12 -: Юни 28, 2007, 14:25:05 pm »
Щом предстои такава инвазивна процедура и аз смятам, че е редно да се направят.
Лекарят поне може да предложи и да даде насоки, а пациентът ще си реши дали ще даде тази сума.
Представете си, че една двойка прави ин витро, а един от партньорите е с хромозомен дефект. Това се случва рядко предполагам, но ако се случи точно на нас?
Аз си ги направих - за собствено спокойствие. И сега да ми предстоеше първи опит, пак бих ги направила.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #13 -: Юни 28, 2007, 15:52:22 pm »
виж сега,

успеваемостта при един отделно взет инвитро опит е средно за света около 25% - колкото и е успеваемостта при един отделно взет месец на опити за зачеване по естествен път при здрава двойка.
ти си правила инвитро 2 пъти неуспешно - това не е толкова много, че да търсиш някакви особени причини за неуспеха. още повече, ти си на 39 години - там нещата стават по-трудно по принцип.
някои жени забременяват след първо инвитро, други - след 6-то.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #14 -: Юни 28, 2007, 17:17:09 pm »
Никой лекар не е пророк и не и могъл да прецени как точно ще протече първият за жената инвитро опит. Първия опит е като изстел в тъмното. Именно за това случаите на успешно първо инвитро са рядкост. И тази "проба" струва хиляди левове. Имунологични и генетични изследвания за 200-300 лева биха дали ценна информация за яйчниковия резерв, за наличието или липсата на антитела, за тромбоцитни и прочее проблеми, което може и трябва да се има впредвит при всеки инвитро/икси опит, включително при първия.
Съгласна съм с Марми и аз. Когато говорихме с доц. Конова, тя беше на същото мнение и мисля, че ще прилага тази тактика в новата клиника в Плевен.

*
« Отговор #15 -: Юни 28, 2007, 18:56:18 pm »
Момичета благодаря Ви за отговорите, но защо тези изследвания се правят само в Плевен, в София няма ли възможност? Дайте ми координати, телефон на доц.Конова от Плевен.Интересното е, че при второто ИКСИ на естествен цикъл, док.каза, че ембр.е прекрасен, но защо не стана, а така исках и се надявах!Не знам, ако при тези изследвания се установи някакъв проблем, то той лекува ли се? Пиша Ви сега, защото току що се върнах от работа. Много Ви харесвам и Ви желая много,много знаете какво!!!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #16 -: Юни 28, 2007, 21:56:46 pm »
Доц. д-р Емилияна Конова, д.

тел.: 064 804 790

тел./факс: 064 804 847

е-mail: eikonova@abv.bg, info@ivfpleven.com
*
« Отговор #17 -: Юни 28, 2007, 22:02:48 pm »
Благодаря ти Ади!
*
« Отговор #18 -: Юни 29, 2007, 00:56:42 am »
Rge, това е страницата на д-р Конова - там може да намериш още информация за изследванията, които правят http://www.ivfpleven.com/index.php?l=3
Доста от изследванията се правят и в София, но са на различни места.
Напълно съм съгласна, че е добре да се направят тези изследвания преди да се прави ин витро. При мен се оказа, че има проблем, обаче го констатирахме чак след първото ИКСИ  :( А метода проба-грешка е доста скъпоструващ при ин витро.
Отностно това защо не е станало - може и да няма някаква конкретна причина. За съжаление jam е права за успеваемостта. 

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #19 -: Юни 29, 2007, 13:32:00 pm »

Отностно това защо не е станало - може и да няма някаква конкретна причина. За съжаление jam е права за успеваемостта. 

Да, права е Jam за успеваемостта по принцип.

виж сега,

ти си правила инвитро 2 пъти неуспешно - това не е толкова много, че да търсиш някакви особени причини за неуспеха. още повече, ти си на 39 години - там нещата стават по-трудно по принцип.
някои жени забременяват след първо инвитро, други - след 6-то.

Но ако след два неуспешни опита не направиш допълнителните изследвания, които всички момичета са те посъветвали, вървиш срещу себе си. Ако има някакви проблеми те трябва да се търсят.

Независимо, че си на 39 години имай вяра!

Никой не е Господ да разполага с тайната на живота! :rainbow:

Правила ли снимка за проходимостта на мат. тръби? Това изследване е важно, защото при наличие на непроходимост много често следват усложнения.   :?:

Разбира се не ти го пожелавам а го споделям като превенция да обърнеш внимание на този факт! :idea:

Желая ти успех и скоро да си щастлива! 

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън