0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Относно имплантацията
« Отговор #20 -: Юни 29, 2007, 15:45:22 pm »
Момичета, и аз имам два неуспешни опита ИКСИ. Правила съм имунологични и генетични изследвания (кариотип) в София - всичко е наред.При стимулацията по дълъг протокол правя по 16-18 яйцеклетки, стават хубави ембриони, които, обаче, не се имплантират - ЧХГ на 11 ден от ЕТ - 0,00. Не знам защо!?
Мистерията при нас е, че уж спермограмата е хубава, но пък като се стигне до оплождането, сперматозоидите ги домързява и не искат да атакуват, а си обикалят около яйцеклетката, та се налага ИКСИ...
Имате ли коментар за това явление? Дайте съвет как да продължа. Мъчно ми е и съм объркана.
*
« Отговор #21 -: Юни 29, 2007, 15:52:14 pm »
Къде са правени опитите?
Какво казва лекарят?
Повтори имунологичните в Плевен.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #22 -: Юни 29, 2007, 16:29:14 pm »
Според мен за да е с нулеви стойности чХГ-то, по-вероятно е да няма оплождане.
Знам, че повечето хора са на мнение, че при имплантирането се повишава ЧХГ, но моето мнение е, че започва още с оплождането.
Примерно при извънматочна бременност нямаме имплантация, но ЧХГ доста често расте, като при нормална бременност.
« Отговор #23 -: Юни 29, 2007, 16:46:34 pm »
Знам, че повечето хора са на мнение, че при имплантирането се повишава ЧХГ, но моето мнение е, че започва още с оплождането.
Примерно при извънматочна бременност нямаме имплантация, но ЧХГ доста често расте, като при нормална бременност.

Как така няма оплождане, след като са върнати ембриони?
« Отговор #24 -: Юни 29, 2007, 17:25:01 pm »

Как така няма оплождане, след като са върнати ембриони?

Да, в този случай според мен теста е бил грешен.
може да е 0,01, но чиста нула - едва ли
« Отговор #25 -: Юни 29, 2007, 17:43:48 pm »
Къде са правени опитите?
Какво казва лекарят?
Повтори имунологичните в Плевен.

Клиника "Надежда", д-р Стаменов.
Според него, проблемът е в имплантацията. Предлага преимплантационна диагностика.
Наистина ли имунологичните в Плевен са по-пълни? А от генетичните, само кариотип достатъчен ли е? Да пускам ли и други? Чела съм във форума за някакви микроделеции.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #26 -: Юни 29, 2007, 17:52:19 pm »
Вавинка, вие не сте с тежък мъжки за тия микроделеции.

То е ясно че проблема е в имплантацията, и при вас и при нас. Кво да пра`йм... направо не ми побира акъла?! :?
Имунологичните дето ги имаш, дават достатъчно информация на док, ако искаш иди до Плевен, но общо взето нещата се припокриват в един момент.
 :hug2:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #27 -: Юни 29, 2007, 18:32:33 pm »
Направете SDI тест на мъжа ти в Плевен.
*
« Отговор #28 -: Юни 30, 2007, 10:19:19 am »
наистина ,много интересна тема.Аз имам само един опит ИКСИ...имах само един ембрион,максимално делене на 3ти ден,отговарящ на 90% от показателите / по думите на ембриолозите "красавец" /, много добра лигавица ииии....ЧХГ на 15ти ден 0,79.
Имунологични и генетични не са ми правени , дори не ми е предложено...мисля да задам въпроса дали да се започва с тях преди да се пристъпи към ИКСИ в темата към д-р Стаменов.Неговото становище ,предполагам ще е интересно и за вас
*
« Отговор #29 -: Юни 30, 2007, 18:27:05 pm »
Благодаря за отговорите. До Deep - правила съм лапароскопия при д-р Попов от Шейново. Между другото - уникален е, и много съм доволна от него.
Прави сте, че два опита не са нищо, но се ядосваме с мъжа ми, че времето много ни притиска, а и финансово нещата се усложняват, след два опита и незнайно колко още.
Някой знае колко струват пълните имунологични и генетични изследвания в Плевен....
Мъжът ми трябва ли да прави такива или на първо време само аз....
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #30 -: Юни 30, 2007, 23:33:18 pm »
Цитат
Прави сте, че два опита не са нищо, но се ядосваме с мъжа ми, че времето много ни притиска, а и финансово нещата се усложняват, след два опита и незнайно колко още.
два опита не са "нищо" - напротив, поне за мен са много дори - емоционалто, физичеси и финансово. до сега нямам сведение, че въобще някога е имало оплождане при нас /10 години/, а при процедурите ни нещата се случват на 100% до момента на ЕТ.

rge, 200-300 лв. ще ви стигнат, ако правите SDI-тест още 160 лв.
желая ви успех! :)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #31 -: Юли 02, 2007, 09:01:06 am »
Както е забелязала и Евро, два опита изобщо, ама изобщо не са малко  :?
Който казва, че два опита са нищо ... хм, ми не е прав  :lol:
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
« Отговор #32 -: Юли 02, 2007, 15:30:12 pm »
Според него, проблемът е в имплантацията. Предлага преимплантационна диагностика.
Наистина ли имунологичните в Плевен са по-пълни? А от генетичните, само кариотип достатъчен ли е? Да пускам ли и други? Чела съм във форума за някакви микроделеции.

Включвам се чак сега, нямаше ме няколко дни.
Аз съм категорична, че в Плевен и имунологичните и генетичните изследвания са по-пълни.
Пример: Правила съм в София пълния скрининг пакет в клиника Надежда. Резултат - отрицателни Антифосфолипидни антитела. Няма цифри, само + и -.
В Плевен съм правила 3 пъти Антифосфолипидни и трите пъти доста завишени - терапия с Имуновенин, фраксипарин, аспирин.
От генетичните в Плевен се прави пакет за Тромбофилия и Фолиева киселина.
Съгласна съм с д-р Стаменов, че при проблем с имплантацията се налага преимплантационна диагностика, но съм убедена, че трябва да се отхвърлят всички други възможни причини.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #33 -: Юли 02, 2007, 21:22:15 pm »
Благодаря Ви момичета! Отивам в Плевен, свързах се с доц.Конова. Между другото днес една моя колежка се похвали, че е бременна, а тя на 40 години, което ми дава още повече вяра и надежда.