0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Какъв термометър ползвате за БТ?
« Отговор #20 -: Август 17, 2005, 09:03:54 am »
То като сме почнали със сънищата аз сънувах, че ми откриват ендометриоза ама как точно не разбрах... Същия ден бях чела за ендометриозата. А това за отперкването - май има нещо такова...
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #21 -: Август 17, 2005, 09:54:18 am »
Като говорим за сънища, и аз сънувам разни откачени неща. Направо сме си изперкали. Този месец уж не мисля и не си меря БТ и пак съм си така. :balk_100:
*

alia

« Отговор #22 -: Август 23, 2005, 10:39:30 am »
Аз пък мине, не мине време и си  сънувам, че раждам или че кърмя бебе и какви ли не подобни глупости и се чувствам толкова неподготвена-не знам ка да го държа, какво да му дам да яде и т.н. .... И се събуждам плувнала в пот и трепереща...  

Принципът на действие на  дигиталните термометрите е такъв, че сравняват реалната Т с някаква стойност, която изписват на дисплея. Ако Т е по-голяма, сравняват я с по-голяма стойност през определена стъпка. Когато се изравнят стойностите - термометърът издава звуков сигнал и би трябвало това да е истинската Т. Но на практика тази стойност е по-малка от реалната и ако продължи измерването  още известно време стойността на дисплея ще нарастне още и чак след това ще спре.    
Аз държа термометъра още около минута( след сигнала) и това е вече по-реална Т.
хахаха
« Отговор #23 -: Януари 24, 2006, 21:04:01 pm »
Ееееееееееее, така се развеселих след като прочетох вашите теми, а най-много се зарадвах на този сън за онази "играчка" вагиналната.... ами хареса ми много :cool: Аз пък сънувах, че хващам мъжът ми в изневяра, да ама с друг мъж го сънувам 8O Ами маи Ели писа, ако не е тя, моля да бъда извинена, ама наистина сме се побъркали, е аз със сигурност :bonk:
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
« Отговор #24 -: Януари 26, 2006, 11:52:10 am »
Ще прекъсна темата за сънищата,но искам и аз като химик да ви кажа да не подценявате живачните термометри.Живакът е многооооооооооо опасен.Аз лично съм чупила два и помня,че изпаднах в истерия.Майка ме успокояваше,но аз понеже съм учила за това и знам какви са последствията не спирах да рева и да предлагам да отиваме да живеем в баба и да запечатаме къщата завинаги.Сега ми звучи смешно , но тогава уревах орталъка. Наистина се посипва със сяра на прах стаята в която е разпилян живака.Има и доста други предпазни мерки,но няма да ви отегчавам.Просто бъдете по-внимателни при употребата му.Аз лично обаче използвам дигитален термометър.Струва ми се ,че температурата ,която показва е малко по-ниска от обичайната ми,но това не ме притеснява.Винаги си меря БТ с него и пак отчитам промяната в температурата,когато настъпи.
Хич даже не е смешно
« Отговор #25 -: Януари 26, 2006, 22:33:36 pm »
Мен в началото много ме беше страх да не се счупи и да остане живачното връхче в мен  8O

Че мястото не е такова, че да мога лесно да го изкарам  :oops:  :wink:
*

Anonymous

« Отговор #26 -: Март 09, 2006, 11:03:40 am »
Цитат на: naiema
Просто бъдете по-внимателни при употребата му.Аз лично обаче използвам дигитален термометър.Струва ми се ,че температурата ,която показва е малко по-ниска от обичайната ми,но това не ме притеснява.Винаги си меря БТ с него и пак отчитам промяната в температурата,когато настъпи.

Аз специално съм твърдо за дигиталните.Преди около 4 години,един много добър лекар ми каза,че честата  употреба на живачните термометри води до БЕЗПЛОДИЕ.
  А преди около седмица дори го прочетох и в български сайт,като новина.Така че,по-добре го дръжте по-дълго време в себе си дигиталният,но спрете с ползването на живачните.Щото иначе става -преливане от пусто в празно-борим се да имаме бебе,а сами несъзнателно си помагаме за продължението на стерилитета.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #27 -: Март 09, 2006, 11:07:04 am »
Цитат на: Anonymous
Цитат на: naiema
Просто бъдете по-внимателни при употребата му.Аз лично обаче използвам дигитален термометър.Струва ми се ,че температурата ,която показва е малко по-ниска от обичайната ми,но това не ме притеснява.Винаги си меря БТ с него и пак отчитам промяната в температурата,когато настъпи.

Аз специално съм твърдо за дигиталните.Преди около 4 години,един много добър лекар ми каза,че честата  употреба на живачните термометри води до БЕЗПЛОДИЕ.
  А преди около седмица дори го прочетох и в български сайт,като новина.Така че,по-добре го дръжте по-дълго време в себе си дигиталният,но спрете с ползването на живачните.Щото иначе става -преливане от пусто в празно-борим се да имаме бебе,а сами несъзнателно си помагаме за продължението на стерилитета.

А ето от къде е моят стерилитет....от 20 години го ползвам,без прекъсване ми се събират 8-9 год.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #28 -: Март 09, 2006, 11:24:21 am »
Може и да сте прави за живачния, но чак да се вманиачава човек и да си мисли за безплодие от него..... малко странно ми се струва. И без това когато напъва за бебе всичко му се струва вредно та и още едно обременяване се е множко. А може и да е така..... Но я се освободете малко и дишайте. Знам че като се мъчи човек за бебе и то не идва квото и да му се говори е малко кофти, но човек трябва все пак да се поосвободи психически. И аз съм ползвала живачен, а май (дай боже) ще дебелея.  Denis,  другия месец ще черпиш - врачка съм и половина :)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #29 -: Март 09, 2006, 11:32:48 am »
Цитат на: Nina
Може и да сте прави за живачния, но чак да се вманиачава човек и да си мисли за безплодие от него..... малко странно ми се струва. И без това когато напъва за бебе всичко му се струва вредно та и още едно обременяване се е множко. А може и да е така..... Но я се освободете малко и дишайте. Знам че като се мъчи човек за бебе и то не идва квото и да му се говори е малко кофти, но човек трябва все пак да се поосвободи психически. И аз съм ползвала живачен, а май (дай боже) ще дебелея.  Denis,  другия месец ще черпиш - врачка съм и половина :)

Чул те господ. Аз иначе все се отказвам от опитите.
Да си призная , ако не е този сайт досега да съм се отказала хиляди пъти.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #30 -: Март 09, 2006, 11:33:48 am »
Ето това вече е смешно! Поради фактът, че изпаренията на живака са вредни в самия термометър той е много добре изолиран, така че е абсурд да води до каквото и да било, камо ли пък до безплодие! Точността на дигиталните термометри зависи от датчика, (най-общо от сплавта от която е направен) и естествено от кадърността на програмиста, има с точност до хилядна от градуса, с точност на измерването до част от секундата. Има и до градус - два, и до измерване до минута. Така че като си го купувате първо прочетете до каква точност мери!
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #31 -: Март 09, 2006, 11:42:13 am »
denis ;) Този форум е великолепен и момичетата също :) Не спирай да го посещаваш. Полезен е и след като забременее човек и след като роди. Прочети ми подписа :) и се пробвай да не правиш като мен :) Аз винаги живея в бъдещето и страдам от това, споко, живей за сега, за момента и ще се случи, но да почерпиш, та да се захване и за второ.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #32 -: Март 09, 2006, 11:47:31 am »
Цитат на: Nina
denis ;) Този форум е великолепен и момичетата също :) Не спирай да го посещаваш. Полезен е и след като забременее човек и след като роди. Прочети ми подписа :) и се пробвай да не правиш като мен :) Аз винаги живея в бъдещето и страдам от това, споко, живей за сега, за момента и ще се случи, но да почерпиш, та да се захване и за второ.

Обещавам!

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #33 -: Март 13, 2006, 08:37:19 am »
:) само да вметна, нали търсим амплитудата на графиката, а не термометъра да покаже 37. Аз съм пробвала и с двата. Избрах дигиталния, защото е по- бързо, не засичаш време, докато си още сънена / той сам си казва, когато е готов/ , не се притеснявам от изпускане / живака трябва веднага да се изчисти, и то всичкия , ако терм се счупи / добро разсънване / ииии...ми е по- симпатичен :)
*
« Отговор #34 -: Март 24, 2006, 14:04:36 pm »
Днес ми се счупи живачният термометър и изпаднах в ужас! В тази връзка моля, ако някой знае за влиянието на живака върху организма, моля да каже!
Купих си дигитален, веднага след сигнала някъде на 65-70сек. отчита много точно температурата!
« Отговор #35 -: Март 24, 2006, 14:21:29 pm »
Цитат на: Lan
Днес ми се счупи живачният термометър и изпаднах в ужас! В тази връзка моля, ако някой знае за влиянието на живака върху организма, моля да каже!
Купих си дигитален, веднага след сигнала някъде на 65-70сек. отчита много точно температурата!

Живака е отровен за организма, но когато дълго време имаш контакт с него. Ако се е счупил и се е разлял, просто трябва да събереш всичките остатъци, много малко количество е за да ти повлияе!
*

nesto

« Отговор #36 -: Март 24, 2006, 16:06:46 pm »
Да ви кажа, меря с дигитален и под езика, и ректално (естествено, не едновременно! :lol: ). Един лекар в друг форум ми обясни, че разликата между орално и ректално е 0.5 градуса. Обаче аз като меря и по двата начина, установявам, че разликата съвсем не е винаги толкова - имало е случай да е и по-малко, и повече от 0.5. А иначе под езика, разбира се, е по-ниска
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #37 -: Март 24, 2006, 18:02:30 pm »
Цитат на: nesto
Да ви кажа, меря с дигитален и под езика, и ректално (естествено, не едновременно! :lol: ). Един лекар в друг форум ми обясни, че разликата между орално и ректално е 0.5 градуса. Обаче аз като меря и по двата начина, установявам, че разликата съвсем не е винаги толкова - имало е случай да е и по-малко, и повече от 0.5. А иначе под езика, разбира се, е по-ниска

По правило,теоретично, трябва да е 0,5. Моята обаче е 0,4.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

nesto

« Отговор #38 -: Март 26, 2006, 11:26:18 am »
А веднъж ми се случи разликата да е 0.9!
« Отговор #39 -: Март 27, 2006, 10:27:51 am »
Цитат на: nesto
... Обаче аз като меря и по двата начина, установявам, че разликата съвсем не е винаги толкова - имало е случай да е и по-малко, и повече от 0.5. А иначе под езика, разбира се, е по-ниска
Това е разлика между орално и ректално измерена температура, нали така?!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!