0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
жълто тяло и оплождане
« -: Юни 28, 2007, 07:48:56 am »
Момичета, днес изведнъж се запитах нещо. Миналата седмица /в понеделник/ имах всички симптоми за овулация и правихме и опити за бебче. В петък бях на преглед и гинеколожката ми каза, че имам значително количество жълто тяло около левия яйчник, което означава, че наистина съм имала овулация. Днес се събудих и се запитах - има ли жълто тяло, ако се е получило оплождане. Жълтото тяло не се ли образува при пукане на фоликула или... Май надеждите ми отново пропадат. Споделете, ако знаете, че чакането ме побърква. Благодаря!
*
Re: жълто тяло и оплождане
« Отговор #1 -: Юни 28, 2007, 08:06:12 am »
Жълто тяло винаги има при овулация,но това не означава че ще има бременност.Желая ти този път да е твоят късмет :D.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #2 -: Юни 28, 2007, 08:43:03 am »
Има жълто тяло при оплождане. Късмет.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #3 -: Юни 28, 2007, 09:03:08 am »
Има жълто тяло след ову, независимо дали има оплождане или не. Ако обаче има бременност, животът на жълтото тяло е три месеца, а не само 10-14 дни, както когато няма бременност.

Ани, късмет!
*
« Отговор #4 -: Юни 28, 2007, 15:54:23 pm »
Благодаря ви момичета! Помислих си, че вече няма смисъл да се надявам! Благодаря че ме успокоихте и ви желая късмет!
*
« Отговор #5 -: Юни 29, 2007, 07:28:00 am »
да жълтото тяло се образува при пукане на фоликула, но преди да се оплоди, фоликула трябва да се спука, така че всичко е наред. Упех в чакането  :D
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #6 -: Юни 29, 2007, 07:55:02 am »
Когато няма зачеване , ЖТ търпи обратно развитие

А когато има бременност се запазва до 3 л.м
Снимаката е малка, но все пак може да видиш как ЖТ се запазва

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум