0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Случвало ли ви се е?
« -: Юни 28, 2007, 10:08:21 am »
Здравейте,момичета!
От скоро се регистрирах в сайта, но все нямах време да пиша. От 2-3 месеца работим със съпруга ми за второ бебче :wink: Също от тогава започнаха аномалии с МЦ. По принцип ми е много редовен на 25-26 дни максимум, а последните два месеца рязко се увели на 29, че дори и на 31 дена. Върхът беше този месец, когато ми дойде точно на 20 ден. Случвало ли се е нещо подобно някоя от Вас?
*

stanley_78

• 408
  • Твоите деца не са твои деца, те са рожба на копнеж
Re: Случвало ли ви се е?
« Отговор #1 -: Юни 28, 2007, 10:16:58 am »
И аз го забелязах при себе си. Преди цикълът ми беше точно на 28 дни и даже знаех в колко часа ще ми дойде, но от март месец т.г. нещо стана, започна да си идва когато си иска.
« Отговор #2 -: Юни 28, 2007, 10:22:05 am »
На какво ли се дължи? Предполагам, че и вие работите по въпроса :wink:
*
« Отговор #3 -: Юни 28, 2007, 12:23:03 pm »
И на мен ми се случи есента...идваше ми 3-4 месеца подред на 19-20 дена...не ходих на лекар и се оправих от самосебе си...но тогава не сме правили опити за бебе...така, че според мен трябва да се консултираш с лекар...може би е нормално.
« Отговор #4 -: Юни 28, 2007, 12:42:19 pm »
И на мен ми се случи на два пъти миналата година да ми дойде на 20-тия ден.Възможно е нещо хормонките да се пообъркали,но ако се тревожиш,отиди на лекар.
« Отговор #5 -: Юни 28, 2007, 13:40:39 pm »
на мен този месец вече ми закъснява с 10, че и повече дни. Направо съм учудена, защото ми е супер редовен цикъла, почти знаех часа и аз в който ще ми дойде. Аз го отдавам на големите горещини, не знам?!? А има и друго предния месец бях на меден месец в Турция и там ми закъсня 7 дни, но като се прибрахме в БГ всичко си дойде на мястото. Климат ли, що ли?!?
*

stanley_78

• 408
  • Твоите деца не са твои деца, те са рожба на копнеж
« Отговор #6 -: Юни 28, 2007, 13:50:08 pm »
на мен този месец вече ми закъснява с 10, че и повече дни. Направо съм учудена, защото ми е супер редовен цикъла, почти знаех часа и аз в който ще ми дойде. Аз го отдавам на големите горещини, не знам?!? А има и друго предния месец бях на меден месец в Турция и там ми закъсня 7 дни, но като се прибрахме в БГ всичко си дойде на мястото. Климат ли, що ли?!?
А няма ли начин медения месец да е изиграл и друга роля ...  :wink:
Защо не си направиш един тест и да ни зарадваш с хубава новина?
« Отговор #7 -: Юни 28, 2007, 14:41:44 pm »
И аз мисля, че климатът оказва влияние.  Спомням си, че като обсъждах за първи път цикъла си с моя лекар, той беше по-притеснен от късите цикли, отколкото от дългите.  Така че, може би е добра идея да поговориш с твоя лекар, dany22.  Че се е случвало и на други е ясно, но каква е причината при теб, това е важно да установиш...
« Отговор #8 -: Юни 28, 2007, 15:12:15 pm »
Правих тестче, обаче беше отрицателно! това беше първото, което направих между другото :))))
« Последна редакция: Юни 28, 2007, 16:38:16 pm от sonya78 »
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #9 -: Юни 28, 2007, 19:38:39 pm »
И при мен промените в климата и пътуванията оказват влияние на М. - обикновено продължителността на цикъла се увеличава... :balk_113:

« Отговор #10 -: Юни 29, 2007, 11:42:25 am »
danny22 , най-добре отиди на лекар. Нередовните цикли понякога се предизвикват и от кистички. Що се отнася до късия ти цикъл, мисля, че може да е от топлото време. Аз имам по един по-кратък цикъл винаги, в юни или юли.
« Отговор #11 -: Юни 29, 2007, 14:27:48 pm »
Ходих на лекар и той потвърди, че най-вероятно е заради времето. Каза, че не съм единичин случай и много негови пациентки сега по топлото време са били с подобни оплаквания.
*
« Отговор #12 -: Юни 29, 2007, 15:42:28 pm »
И моя за месец юни беше по-къс - 23 дни. Споко.
*
« Отговор #13 -: Юни 29, 2007, 15:45:48 pm »
А на мен през април ми се случи да ми дойде 2 пъти ,но и двата пъти и двата бяха по 19 дена , а сега юни месец хич го няма моят м.
« Отговор #14 -: Юни 29, 2007, 21:43:06 pm »
Да и на мен ми се е случвало да ми закасне е или да ми дойде със седмици по-рано , това може да се дължи на много неща-стрес,хормонален дисбаланс, промяна на климата и т.н. За жалост всички тези фактори оказват влияние върху моя цикъл.И най-добре е при подобна ситуация да се направи консултация с лекар или да се изчака следващия цикъл, за да се види дали са се нормализира ли нещата.