0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета, моля ви помагайте!!!
« -: Юни 28, 2007, 12:49:29 pm »
В понеделник както си закусвах ми стана страшно лошо и за малко да повърна. Трябваше да ми идва, но никога не ми се е повръщало по това време. Реших ей-така на майтап да си направя тест - беше положителен. Не можах да повярвам. Вечерта нов тест - положителен. Всеки ден си правих по един тест и всичките бяха положителни. Имам всички признаци за бременност - болки в гърдите, от време на време главоболие и предменструални болки, гадими се, не ми се прави нищо. Вчера не издържах и отдидох на гиниколог въпреки че ми закъсняваше само с един ден. Тя като разбра кога ми е била последната менструация каза, че ще ме прегледа, но едва ли ще види нещо, защото съм била в 4 седмица. На ултразвука се видя, че има признаци за бременност, но не се вижда още плодно сакче. Каза ми, че това е напълно нормално, но ако след една седмица нямало значи нещо не е наред. Много се притесних, от 1 година го чакам това бебче. Притесних се, защото имам един аборт по желание и ме е страх да не е някоя извънматочна. Какви ли не мисли ми минават през главата. Моля ви кажете ми колко време след закъснението може да се види плодно сакче. :?
Re: Момичета, моля ви помагайте!!!
« Отговор #1 -: Юни 28, 2007, 13:05:29 pm »
След седмица ще се види. Сега ти трябва спокойствие. Бременна си, всичко ще бъде наред!
*
« Отговор #2 -: Юни 28, 2007, 13:07:01 pm »
Минимум седмица закъснение или ниво от 1000-2000 единици ЧХГ.
Спокойно, всичко е наред.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #3 -: Юни 28, 2007, 13:08:56 pm »
Честито, джуфи!
Лека и безпроблемна бременност ти желая!

На добър ехограф съм чувала, че може и на 5-6 ден да се види плодно сакче, но най добре след 10-я.
« Отговор #4 -: Юни 28, 2007, 13:25:30 pm »
Eeee, честито, джуфи!  Дано всичко да е наред с бременността!  Правилно са ти казали момичетата, рано е още да се види плодното сакче.  Най рано след другата седмица.  Сега се успокой и бъди щастлива.
*
« Отговор #5 -: Юни 28, 2007, 13:26:15 pm »
Благодаря ви за успокоението. Много сте мили. :lol:
« Отговор #6 -: Юни 28, 2007, 14:01:49 pm »
Честито, мила  :D Не се притеснявай. При мен с вагинален ехограф видяха със сигурност плодния сак десетина дни след закъснението.
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #7 -: Юни 28, 2007, 19:34:44 pm »
Честито, Джуфи!  :ballons: Сега просто се опитай да бъдеш спокойна и да изчакаш търпеливо още една седмица! Вярвам, че щастието след това ще си е струвало чакането!  :bighug:

*
« Отговор #8 -: Юни 28, 2007, 23:21:52 pm »
Честито мила!!!Спокойно всичко ще е наред!!! :wink:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #9 -: Юни 29, 2007, 07:29:03 am »
Тихичко Честито и от мен! :D
Всичко ще е наред, лека бременност :crossfingers: :flower:

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #10 -: Юни 29, 2007, 09:31:14 am »
честито 
*
« Отговор #11 -: Юни 29, 2007, 10:58:48 am »
здравейте пак от мен. Искам да ви кажа, че много ме успокоихте. Сега чакам да дойде края на другата седмица и отивам пак на доктор. Надявам се всичко да е ОК. Тези два дни почти не ми е лошо. Сега като се поразхлади малко ми стана доста по-добре. Като лудите всеки ден си правя тестове и всичките са +++. Много се вълнувам, предполагам повечето от вас са го изпитвали. Радвам се, че ви има и, че ми давате огромна подкрепа. :bighug:
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #12 -: Юни 29, 2007, 11:01:08 am »
честито и безпроблемно  :)
никога не отстъпвай на принципите си!
*
« Отговор #13 -: Юни 29, 2007, 11:01:35 am »
предполагам повечето от вас са го изпитвали.

За съжаление повечето момичета тук още мечтаят за това.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #14 -: Юни 29, 2007, 14:59:26 pm »
предполагам повечето от вас са го изпитвали.

За съжаление повечето момичета тук още мечтаят за това.

А при малкото, които са го изпитали, радостта им е била за кратко :(
Желая ти много лека и безпроблемна бременност. И много се пази!
« Отговор #15 -: Юни 29, 2007, 21:50:18 pm »
Честито!!!Лека и безпроблемна бременност ти желая!!!Много спокойстви и положителни емоции!!! :blowingdust:

« Отговор #16 -: Юни 30, 2007, 19:36:39 pm »
Здрасти,

Най-доброто което можеш да направиш е да си пуснеш тест за ЧХГ сега и след 48 часа още един - стойностите трябва да се удвояват на 24 до 48 часа. И двата пъти, когато направих извън маточна беше на 24-ия и 30-тия ден след овулация, т.е. още преди да е дошъл момента да ми видят околопладния сак. Първия път се виждаше дори нещо, което можело и да бъде околоплоден сак, но понеже било рано (6 дни след закъснение)та да отида след седмица. Е, 2 дена по-късно вече лежах на операционната маса.  после от сайта на английската асоциация за извън маточна разбрах какво се прави - тест за човешки хормон на 24 часа. Не е скъп в ТОРАКС в София го правят денонощно за около 22 лева.
Болките ти не са много добър признак, особенно ако са по-вляво или дясно от обичайното.
Казвам ти това не за да те тревожа а да знаеш какво се прави. Въпреки това се надявам и ти стискам палци да си ОК и всичко да е наред. Пиши после да кажеш какво е станало.
*
« Отговор #17 -: Юни 30, 2007, 19:55:30 pm »
Е, 2 дена по-късно вече лежах на операционната маса.  после от сайта на английската асоциация за извън маточна разбрах какво се прави - тест за човешки хормон на 24 часа. Не е скъп в ТОРАКС в София го правят денонощно за около 22 лева.

Би ли могла да поясниш как изследването на ЧХГ ще изключи наличието на извънматочна бременност? Благодаря! :)
« Отговор #18 -: Юни 30, 2007, 20:11:23 pm »
За диагностицирането: Най-сигурният начин за диагностициране на такъв проблем (както и на всякакъв друг проблем с развитието на плода) е да се правят кръвни тестове на нивото на HCG през 48 часа. Ако нивата се удвояват или повече, се смята, че бременността е вътрематочна. Ако нарастването е под 50 % е много вероятно да става дума за извънматочна. Има и трети случай, при който се вижда плод в матката, но тези нива са ниски и това говори за Missed abortion или друг проблем с плода.
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #19 -: Юни 30, 2007, 23:41:07 pm »
Честито,djufi!Опитай се да я караш по-спокойно сега!Леко бременеене и късмет!
 :crossfingers: :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 preggo :goodluck: stork-boy :sunshine: