Здравейте,момичета!
И аз за аспирина се притеснявам.Назначената дата за секцио е 28.08,но тъй като бебко се е смъкнал на долу има вероятност и малко по-рано да се видим с него.По указание на доц.Конова трябва да спра аспирина 15 дни преди секциото т.е. на ,но ако бебето избърза ще бъдат по-малко дни.В същото време забелязвам,че от няколко дни върви много слабо кървене в едната ноздра на носа,а преди около месец и половина времето ми на кървене и на съсирване беше на горната граница.С други думи имам известно притеснение от кръвоизлив при операцията.Чудя се дали да не го спра от днес-20 дена преди датата на секциото.И още един въпрос аспирина как се спира-от раз или постепенно.Т.е. трябва ли първо да го намаля и да взема половинка,после пак половинка и чак тогава да го спра.И още нещо ме притеснява.От юни месец досега бебето изостава.Главичката изостава с 3 седмици,другите мерки с две и общо УЗИ-то изчислява термин с две седмици закъснение.Лекарката тук го приема за нормално,но аз като си знам че съм с АФС се притеснявам от тази тенденция на забавяне и се чудя какво ще стане с бебето когато спра аспирина.Можете ли да ми кажете спирането на аспирина за 10-15-20 дена преди раждането как ще се отрази на малкото човече.А знаете ли дали приема на аспирин през цялата бременност крие някакви рискове от усложнения за бебето след раждането.Възможно ли е то да има някакви проблеми с дишането или сърдечната дейност когато вече е родено,заради провежданата терапия с аспирин