0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте, момичета,

Заради гранично-положителни ТАТ и МАТ и положителни антифосфолипидни антитела /антибетагликопротеин/ през цялата бременност съм на аспирин Протект на Байер 100мг. и Фраксипарин 0,3.В момента съм в 31г.с.Миналата седмица направих едно кървене, причината з акоято лекарите не откриха, но определено ми спряха приема на аспирин.
Сега положението е овладяно, но аз спрях приема на аспирин и продължавам само на фраксипарин.Бих искала д апомоля момичетата, които са били натерапия като моята да споделят опита си с мен до коя гестационна седмица пиха аспирин?Фраксипарина знам, че ще е до края и няколко дни след секциото - колко?
*

piera

• 896
  • Keen on boots
Аз спрях аспирина 35 г.седмица, тъй като планувахме секциото за 38 г.седмица.По принцип съветват да се спре поне 2 седмици преди раждането.Фраксипарина го бих до последно, но мен ме изненада по-раничко с 1 седмица и се наложи да изчакаме да минат 24 часа от последната инжекция преди операцията.Около 3-4 дни след секцио се продължава Фраксипарина.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
по препоръка на д-р Конова, спрях аспирина в началото на 9-тия месец. Фраксипарин ми слагаха до самата операция и 3 дни след това.

нещо, което се сетих сега - понеже след секциото поддържах повишено кръвно още няколко дни (това ми беше основен проблем през бременността), повикаха за консултация кардиоложката на Майчин дом - д-р Филчева.
та като й казах, че съм с антифосфолипиден синдром, тя каза, че трябва да продължа да си пия аспиринчето едва ли не цял живот и че АФС не било проблем само за бременност. не че го пия, ама се сетих, че може би е полезна тази информация за размисъл...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

piera

• 896
  • Keen on boots
та като й казах, че съм с антифосфолипиден синдром, тя каза, че трябва да продължа да си пия аспиринчето едва ли не цял живот и че АФС не било проблем само за бременност. не че го пия, ама се сетих, че може би е полезна тази информация за размисъл...
Да, така е. АФС е опасен и за самите нас, тъй като сме предразположени към образуване на тромби.А всички знаем колко опасно е това.За съжаление, аз получих язва на дванадесетопръсника малко след раждането, за което докторите "обвиниха" аспирина.
След като родих секцио, получих невероятна интеркостална невралгия, но имаха съмнение за тромб в белия дроб(особено като разбраха за мутациите и АФС), тъй като почти не можех да си поема дълбоко въздух, не можех да лежа и спя,по цели нощи стоях седнала.След множество ренгенови снимки и консултации с пулмолози, интернисти и др. поставиха диагноза невралгия.Просто не бях на себе си, докато установят какво точно е... :(
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
След 4-месечен прием на аспирин /100/ също получих гастрито-подобни болежки и го спрях. :?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Момичета днес се свързах по тел. и с д-р Димитрова и тя също като разбра, че съм направила кървене ми каза да спирам аспирина.Сега съм в 31г.с, а го спрях като направих кървенето миналата седмица.Тъй като не се откри видима причина за кървенето /съмняваха се за плацента превиа или започващо раждане/ всикчи доктори изразиха съмнение, че може и аспирина да е предизвикал кървенето.
Аз продължавам с фраксипарина без аспирина и се моля с бебечо всичко да върви наред както досега.
*
Аз пих аспирин до края, свърши ми опаковката 4 дни преди планираното секциото или иначе казано в 38 г.с.
Мила не се притеснявай, мисли положително  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:. С теб сме  :bighug: :bighug: :bighug:
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
Здравейте, момичета! След близките ми има фармаколог и знам, че за да не се дразни стомаха аспиринът трябва да е "протектиран". Мой близък пие точно такъв. От 81мг., но му го изпращат от САЩ, защото у нас го няма... :?

*

piera

• 896
  • Keen on boots
Здравейте, момичета! След близките ми има фармаколог и знам, че за да не се дразни стомаха аспиринът трябва да е "протектиран". Мой близък пие точно такъв. От 81мг., но му го изпращат от САЩ, защото у нас го няма... :?
Ами всъщност ние точно такъв пием-Аспирин протект на Байер  :), само че не е 81 мг. ,а 100 мг.
« Последна редакция: Юли 06, 2007, 21:43:28 pm от piera »
*

Lara

• 507
Знам, че има варианти на българския пазар, но също и, че не са от най-добрите. За съжаление...

Re: Момичета кога спряхте аспирина преди раждане?
« Отговор #10 -: Юли 08, 2007, 11:31:24 am »
 :hello2: Lara,
 не всиЧко американско е най доброто
 и Aspirin protect(gastro resistent), който взиМаМе ние не е
*някакъв български вариант*, a производство на  :secret: Bayer - Germany
и не бих казала, Че е по лош от американския напротив!  :balk_602:
« Последна редакция: Юли 08, 2007, 11:35:44 am от mari73 »

*

Lara

• 507
« Отговор #11 -: Юли 08, 2007, 13:23:20 pm »
Привет, mari73! Аз пък най-малко съм фен на "всичко американско"  :D Просто споделих това, което съм чула от фармаколожката. Знам, че е производство на Bayer. Този в щатите също. Доколкото знам е различно съдържанието досежно милиграмите -81/100. Ако обаче при вас ефектът е добър, не виждам причина да не бъде споделено и това мнение. Поздрави и късмет!!!

« Отговор #12 -: Юли 09, 2007, 09:39:52 am »
Vkas, и аз спрях временно приема на Аспирин Протект в 7 г.с. след прокървяване и кървене от носа. В петък бях за 2-ро вливане на Имуновенин в Плевен. Доц. Конова и д-р Тодорова ми казаха, че ще продължим с Аспирина след третото (надявам се последно)вливане на Имуновенин. Продължавам да си бия Фраксипарин 0,3.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #13 -: Юли 09, 2007, 17:46:47 pm »
Знам, че има варианти на българския пазар, но също и, че не са от най-добрите. За съжаление...

нищо не знаеш. и можете да спрете да изпращате на близкия си аспирин от Щатите, нещо ви работи или не е в час.
Аспирин протект на Байер от 100 мг е въпросният аспирин и се продава свободно у нас. Ако не знаете - фирма Байер е измислила аспирина и само техния продукт има правото да се наричи Аспирин.
напълно качествен продукт.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #14 -: Юли 09, 2007, 17:48:04 pm »
Благодаря ти мила за споделеното мнение - това до кога означава че ще спреш приема на аспирин?
При мен е спрях още от 30г.с т.е до края няма да има.Дано да няма проблеми, макар че доста ми е притеснено, защото така и не се откри причина за кървенето - съмняваха се за отлепена плацента,но не би.Остана само предположението - предозиране на аспирина, тъй като времето на съсирване ми се беше значително намалило - под долната граница.
*
« Отговор #15 -: Юли 10, 2007, 09:33:31 am »
Ванче миила,  :goodluck:   yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17   :balk_21: :bighug:
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #16 -: Юли 10, 2007, 20:17:06 pm »
Благодаря ти, Наденце за подкрепата :balk_21:
« Отговор #17 -: Август 09, 2007, 19:13:47 pm »
Здравейте,момичета!

И аз за аспирина се притеснявам.Назначената дата за секцио е 28.08,но тъй като бебко се е смъкнал на долу има вероятност и малко по-рано да се видим с него.По указание на доц.Конова трябва да спра аспирина 15 дни преди секциото т.е. на ,но ако бебето избърза ще бъдат по-малко дни.В същото време забелязвам,че от няколко дни върви много слабо кървене в едната ноздра на носа,а преди около месец и половина времето ми на кървене и на съсирване беше на горната граница.С други думи имам известно притеснение от кръвоизлив при операцията.Чудя се дали да не го спра от днес-20 дена преди датата на секциото.И още един въпрос аспирина как се спира-от раз или постепенно.Т.е. трябва ли първо да го намаля и да взема половинка,после пак половинка и чак тогава да го спра.И още нещо ме притеснява.От юни месец досега бебето изостава.Главичката изостава с 3 седмици,другите мерки с две и общо УЗИ-то изчислява термин с две седмици закъснение.Лекарката тук го приема за нормално,но аз като си знам че съм с АФС се притеснявам от тази тенденция на забавяне и се чудя какво ще стане с бебето когато спра аспирина.Можете ли да ми кажете спирането на аспирина за 10-15-20 дена преди раждането как ще се отрази на малкото човече.А знаете ли дали приема на аспирин през цялата бременност крие някакви рискове от усложнения за бебето след раждането.Възможно ли е то да има някакви проблеми с дишането или сърдечната дейност когато вече е родено,заради провежданата терапия с аспирин
*
« Отговор #18 -: Август 13, 2007, 13:33:59 pm »
Малко късно се включвам по темата, ама да си кажа. На мен д-р Тодорова ми каза да пия аспирина до 36 седмица включително.