0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
На 32 години съм и правим опити за бебе от 6 месеца, но досега неуспешни.Не съм ходила още на лекар нито аз, нито съпруга ми.Мисля да отида в понеделник, но тогава може и да съм в овулация. Тия дни ще бебеправим и ако отида на доктор би ли ми попречил прегледа, защото искам поне една цитонамазка да ми направи....или да му кажа само на видеозон да ме прегледа...Той си знае работата ,но Вие все пак ми кажете ако може...благодаря Ви предварително!
Re: Въпрос за преглед по време на овулация...
« Отговор #1 -: Юли 07, 2007, 10:16:14 am »
На мен са ми казвали,че е най-добре такъв преглед да се прави първите дни след цикъл
*
« Отговор #2 -: Юли 07, 2007, 10:19:56 am »
И аз така знам...затова и питам...но тогава не можах да отида...благодаря ти все пак.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #3 -: Юли 07, 2007, 10:26:26 am »
По-добре отиди в началото на следващия цикъл.
*
« Отговор #4 -: Юли 07, 2007, 10:29:33 am »
Благодаря ти и на теб lady_11!
*
« Отговор #5 -: Юли 07, 2007, 11:03:57 am »
А по принцип ако съм заченала може ли да стане беля ... просто искам да отида на лекар...на 32 години съм и започвам сериозно да се притеснявам......извинявам се за невежеството,но досега не съм се занимавала с такива проблеми.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #6 -: Юли 07, 2007, 11:11:27 am »
направи си цитонамазката сл. месец, за сега си мери базалната, че ако си имаш овулация да си таймирате секса поне.  :D

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #7 -: Юли 07, 2007, 11:31:04 am »
аз пък за първи път чувам,че може да има проблем при преглед по време на овулация :balk_159:
*

evro

• 5167
« Отговор #8 -: Юли 07, 2007, 11:44:55 am »
абе евентуалто ако доминантния фоликул не е спукан да се спука по вр. на преглед, друг проблем не виждам :)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #9 -: Юли 07, 2007, 11:45:58 am »
Имах впредвид,че когато съм в овулация вече може да съм заченала и с този преглед би ли ми навредил нещо доктора...да прокървя или не знам и аз какво...и аз се чудя...
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #10 -: Юли 07, 2007, 11:49:39 am »
  iva75,щом 6 месеца не се получава при вас и си на 32,моят съвет е направо да отидеш в специализирана клиника по стерилитет,а не при обикновен гинеколог.Определено няма място за притеснение на този етап при вас,но за да си спестиш време и нерви,по-важно е как ще "стартираш".Време е да направите една спермограма,поне за успокоение. :wink: И задължително се изследвайте за хламидии.Успех!Не ти пречи изобщо да отидеш сега на преглед,дори е добре ,че на вагиналният ехограф ще ти покаже дали наистина си в овулация.А,може и да се похвалиш скоро...ако вече е станала "работата"!
*
« Отговор #11 -: Юли 07, 2007, 11:55:46 am »
Благодаря ти много baracuda! Аз съм от Габрово и в коя клиника според теб трябва да отидем?
*

baracuda

• 5348
« Отговор #12 -: Юли 07, 2007, 12:04:30 pm »
  Ами кофти работа,защото там не съм чувала да имате такава.Ами ти изследванията(хормони) и цитонамазката си ги пусни при обикновен гинеколог(по Здравна каса).И вагиналният ехограф пак там.Обаче за спермограмата,евентуално цветна снимка за проходимост на тръбите ти и хламидиите,можеш да си избереш в Пловдив или Стара Загора(където ти е по-близо).
*
« Отговор #13 -: Юли 07, 2007, 12:14:39 pm »
Благодаря ти още веднъж baracuda! Сега се разрових и видях,че и в Плевен може....там май ми е най близо.
*
« Отговор #14 -: Юли 07, 2007, 12:16:51 pm »
Сега се разрових и видях,че и в Плевен може....там май ми е най близо.
Много добър избор е Плевен (КИРМ).

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

baracuda

• 5348
« Отговор #15 -: Юли 07, 2007, 12:19:59 pm »
Благодаря ти още веднъж baracuda! Сега се разрових и видях,че и в Плевен може....там май ми е най близо.
  Браво на момичето!Прецени кога можете,запазете си час и другият месец ако имате възможност отивайте(и финансова също :wink:).Иначе ти си действай по другите задачки още от сега!Ще видиш колко успокоително ще ти подейства! :D Късмет!
« Отговор #16 -: Юли 07, 2007, 13:44:26 pm »
Благодаря ти много baracuda! Аз съм от Габрово и в коя клиника според теб трябва да отидем?
Обикновените изследвания можеш да направиш в Габрово , а иначе по - сериозните в КИРМ - Плевен, добре си се насочила. Във вашия град имаше един док. Гаравалов  - за голям специалист го водеха.Какво е твоето мнение за него?
 Може и на ЛС.
*
« Отговор #17 -: Юли 08, 2007, 10:19:37 am »
Има и още нещо...за първи път си правя тестове за овулация...започнах на 8-ия ден тъй като цикъла ми е 25-26 дена.Та тогава след необходимото време имаше една черта, а като го погледнах след два часа имаше и по-слаба втора черта.На 9-ия ден същата работа...след 10 мин.една черта,а след известно време още по-слаба от предния ден втора черта.Аз по принцип ги смятам за отрицателни тестове, но защо втората черта е по-слаба от предния ден...аз ли бъркам нещо...не вярвам да ми е минала вече овулацията...вие как мислите?
*

evro

• 5167
« Отговор #18 -: Юли 08, 2007, 10:25:23 am »
Спроде мен не ти е минала овулацията, рано ти е още, и следвай инструкциите на тестовете, резултат от уринен тест отчетен след 2 часа е невалиден.

Те осмислят живота ни!

*
« Отговор #19 -: Юли 09, 2007, 15:31:37 pm »
Iva, теста за О. е показателен до 10-тата минута, не след това (виж упътването). Когато тестовата черта е по-слаба от контролната, теста е (-). При 25-26 дневен цикъл по-вероятно е О. да бъде между 11-13-ти ден, ако няма някакъв проблем. В случая мисля че О. ти предстои. Продължавай тези дни с тестовете и сама ще видиш за какво стажа въпрос  :) По принцип теста се прави от (-) до (-). Успех.