0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Как да се справя с това?
« -: Юли 07, 2007, 16:29:12 pm »
Здравейте и от мен. Аз съм в 6 седмица. От 4 дена направо незнам къде се намирам. От сутрин до вечер ми се гади. Едвам хапвам по нещо, колкото да не припадна. Аз съм и с ниско кръвно и това още повече усложнява нещата. Изобщо не ставам от леглото. Като стана и се разшетам веднага ми се повдига. Направо ще полудея. Не мога да понасям каквито и да било миризми. От 3 дена съм друг човек. Знам, че трябва да се радвам, че съм бремнна, но имам чувството, че ако това състояние продължи още дълго ще изкукам. Даже ще си взема болнични, изобщо не виждам как бих могла да отида на работа. Искам да ви питам има ли някой, който да се е чувствал като мен и какво му е помогнало.  :ask:
*
Re: Как да се справя с това?
« Отговор #1 -: Юли 07, 2007, 16:37:00 pm »
Първо честито! И недей да изкукваш. Това е една от екстрите на бременността. Ще отмине след 12 седмица най-вероятно.
Яж солети или бисквити още преди да станеш от леглото. Доказано помага. Аз ядях и баничка или препечена филийка с кашкавал, нищо друго не понасях. Яж често, но по малко. Пий много течности заради ниското кръвно. Много плодове и зеленчуци яж. Ами това е основното. Другите ще ме допълнят, убедена съм.
А най-много помага радостта от простичкия факт, че си бременна :D
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #2 -: Юли 07, 2007, 16:55:04 pm »
Оххх, как искам да ми се повръща и на мен...

Първо честито! И недей да изкукваш. Това е една от екстрите на бременността.
Яж солети или бисквити още преди да станеш от леглото. Доказано помага. Аз ядях и баничка или препечена филийка с кашкавал, нищо друго не понасях. Яж често, но по малко. Пий много течности заради ниското кръвно. Много плодове и зеленчуци яж. Ами това е основното. Другите ще ме допълнят, убедена съм.
А най-много помага радостта от простичкия факт, че си бременна :D
« Последна редакция: Юли 07, 2007, 21:41:53 pm от Osiana »
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #3 -: Юли 07, 2007, 17:04:58 pm »
Честито, мила!

Наслаждавай се и на гадните екстри на бременността! Те са временни, а бебчето - радост за цял живот! Успех!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #4 -: Юли 07, 2007, 17:13:56 pm »
Първо честито!

Второ, прочети тази статия - Повръщане при бременност, в нея има някои общи насоки. Опитай да спазиш някои от тях и каиж дали след това си се почувствала по-добре.

И трето, непременно попитай гинеколога си той какво би те посъветвал.

Хайде, лека и безпроблемна бременност!  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #5 -: Юли 07, 2007, 18:13:58 pm »
Първо честито!

Второ, прочети тази статия - Повръщане при бременност, в нея има някои общи насоки. Опитай да спазиш някои от тях и каиж дали след това си се почувствала по-добре.

И трето, непременно попитай гинеколога си той какво би те посъветвал.

Хайде, лека и безпроблемна бременност!  :)
Лека бременност и не се отчайвай, свиква се с гаденето :lol: Можеш и газирана вода с лимон да пробваш, макар че повечето неща действат краткотрайно.
*
« Отговор #6 -: Юли 07, 2007, 20:37:24 pm »
Момичета благодаря ви. Ще се постарая да изпълня препоръките ви. :D
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #7 -: Юли 07, 2007, 21:42:11 pm »
На мен ми се гадеше до края на 12гс. В момента в който влязох в 13 всичко изчезна.
Помагаха ми солетите и айряна. Лека и безпроблемна бременност. :D
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #8 -: Юли 07, 2007, 21:56:55 pm »
 :D Честито,djufi!Дръж се мила!Желая ти да се облекчат страданията ти и в скоро време да се нормализират сетивата ти! :wink:Лека бременност!Много-положителни емоции за напред! :D
*
« Отговор #9 -: Юли 07, 2007, 22:42:44 pm »
Честита бременност.относно състояние яж повече солети,бисквити и пий айрян - и аз съм с ниско кръвно и така се борех с него.важното е че ще отмине около 12 седмица.лично на мен ми ставаше лошо само от пилешкото месо.а за работата - по добре се чувствах там.разбирасе съм нямала проблеми.хайде да е по лека и горе главата :lol:
17.01.2005                                                                              21.11.2013
« Отговор #10 -: Юли 07, 2007, 22:52:58 pm »
Честито и от мен :ballons:.
И аз потвърджавам, че айрянът е елексир при гадене.

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
« Отговор #11 -: Юли 07, 2007, 23:57:47 pm »
Честито! :D

Исках да ти споделя, че и аз бях в същото положение като теб и нищо не помагаше, дори солети и бисквити, не можех 3 месеца да стана от леглото и постоянно ми се спеше. Почти нищо не слагах в устата, но както са ти писали по-горе всичко е временно и най-важното е че си бременна, какво по-хубаво от това. Приеми гаденето като екстра - ще напълнееш по-малко :wink:
*

dekiki

• 421
  • Симона 20.02.2008
« Отговор #12 -: Юли 08, 2007, 09:40:42 am »
Здравей мила djufi!Аз съм в 7г.с.и от 2 седмици се чувствам точно като теб.От няколко дни пробвам ту с лимон ту със солети и май има ефект поне за известно време.Но общо взето смятам че просто трябва да изтърпим докато отмине това състояние(дано да отмине до 3мес. поне).И аз на моменти направо откачах толкова зле ми ставаше но като си помислих за малкото човече - Е ЗАСЛУЖАВА СИ!
*

sami

• 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
« Отговор #13 -: Юли 08, 2007, 13:11:21 pm »
ЧЕСТИТО!
Сутрин,преди да ядеш каквото и да е,близвай по малко лимон!
Много помага при такива случаи!
След третия месец може би ще спре това състояние.
Късмет! :wink:

http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #14 -: Юли 08, 2007, 13:59:02 pm »
Първо 4естито Djufi, недей да "изкукваШ" :bighug:
Това е напълно нормално състояние през първото  тримесе4ие, Ще видиШ след месец как Ще спре гаденето и виенето на свят.
Аз бях като теб, много зле се 4увствах не само сутрин, но и през целият ден, особено ве4ер.
Много ми помагаШе сутрин по едно кисело мляко с плод4ета, или някакъв плод(кайсия, праскова, лимон със захар). Пия по около 1,5 л. мин.вода всеки ден и няколко 4аШи сок от портокал.
А за ниското кръвно, си пия по една 4аШка кафенце :goodluck:
По препоръки на док. хапвам по неЩо солени4ко(както са ти казали моми4етата)през 3 4аса.
Най_важното е, да се успокойШ и да си повтаряШ, 4е след няколко месеца Ще прегърнеШ сладкият си бебо. :cloud9:

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
« Отговор #15 -: Юли 08, 2007, 15:03:11 pm »
На мен, противно на повечето, ми минаваше за кратко гаденето от дъвчене на дъвка Орбит  :lol:. За ниското кръвно доста подсолен айран и 3 в 1, както и шоколадче. Много добре ми понасяше също като ядене филия, принцеса или сандич с кашкавал само.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #16 -: Юли 08, 2007, 23:20:42 pm »
Честито Djufi! При мен тази екстра отмина чак в края на 3 ти - началото на 4 месец! При всеки е много индивидуално. На мен ми помагаше честото хранене - предимно на тестени неща - гевреци, кифли,хлаб, но да не са мазни! Вода, месо и всякакви миризми не понасях. Много сън, щом ти се спи - спи! И сподели с лекаря си, той ще те насочи. Аз компенсирах водата с компоти, а се оказа че захарта не е препоръчителна, затова - газирана вода също помага! Свиква се, а като го преминеш щ се наслаждаваш на най - прекрасните месеци!
*
« Отговор #17 -: Юли 08, 2007, 23:26:55 pm »
Честито и от мен, Djufi! Момичетата са ти дали доста съвети. Дано ти помогнат!
П.П. Осианка, внимавай какво си пожелаваш! :lol: :balk_21:

*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #18 -: Юли 09, 2007, 11:25:39 am »
Честито!Лека и успех!Дано премине гаденето!
« Отговор #19 -: Юли 09, 2007, 11:30:57 am »
Честито и лека бременност!