0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
предозиране на витамин а - ПОМОЩ
« -: Юли 09, 2007, 23:10:54 pm »
Момичета, ако някой е наясно моля да помогне.По всяка вероятност съм предозирала вит.А, заради една тъпа аптекарка и защото явно съм сляпа.На шишенцето пише 10000 единици, а аз го чета на 1000 единици.Аптекарката каза да взимам по 10 на ден????Това прави .....страх ме е да го сметна.В резултат съм с диария,повръщане,главоболие , до преди няколко дена бях и с тежка алергия,болки в очите и какво ли още не.Добре, че ми дойде цикъла, зашото прочетох, че вит А вреден при бременност.Как сега да си изчистя организма и дали няма да попречи на следващите ми опити за бебе след около 10 дена.Същевременно пия и вит.Е - 400 на ден, плюс пентоксифарм за увеличаване на лигавицата.Явно съм се отровила зверски, ка сега да се прочистя
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Re: предозиране на витамин а - ПОМОЩ
« Отговор #1 -: Юли 09, 2007, 23:17:02 pm »
Аз нямам идея, какво да те посъветвам, защото не съм лекар, но според мен спри всички  витамини и иди на лекар.
Скоро да се оправяш. Стискам палци. :crossfingers:

Тук в Германия, често съм гледала предавания, в които доста ясно се подчертава, че постоянното приемане на много витамини има повече вреди от колкото ползи.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #2 -: Юли 09, 2007, 23:32:24 pm »
Наистина е най-добре да се консултираш с лекар. Все пак - брат ми беше изгълтал едно шишенце витамин А, като малък и доктора беше казал, че не е твърде притеснително - най-много до получи разстройство /преди да кажете "що за доктор"  :wink: говоря за преди доста време/. Това при теб очевидно вече е налице, а може би е и начин да се пречисти организма. Оправяй се скоро и късмет с бебеправенето след това!!!  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #3 -: Юли 09, 2007, 23:39:00 pm »
Пий повече течности, избягвай храни богати на вит. А /Рибено масло, Телешки черен дроб, Пилешки черен дроб, Моркови, Сладки картофи, Зеле, Фъстъчено масло, Червени чушки (сладки), Манго и др./, това ми идва на ума, знам ли? 8)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #4 -: Юли 10, 2007, 07:21:05 am »
Спри всички витамини за известно време и непременно се консултирай с лекар.
Ще се оправиш...но трябва малко време да се изчисти организма. :)
Колко дена пи по 10 таблетки??/пентоксифарм ,не е ли за  оросяване на мозъка???
*
« Отговор #5 -: Юли 10, 2007, 09:23:25 am »
Много ви благодаря, бях на алерголог.Искаше да ме вземе в болница, но отказах.Пих противоалергични лекарства и някакви инжекции, но продължава да не ми е добре.ще започна малко диета дано се изчистя.Около 3 дена пих по 10 хапчета, после ми се видяха много и почнах по 6 още около седмица.А пентоксифарма ми го изписа Док за тънка лигавица и каза да го пия непрекъснато, заедно с вит.Е
*
« Отговор #6 -: Юли 10, 2007, 12:34:16 pm »
За това дали да подновиш опити за забременяване след 10 дена, непременно се конслутирай с лекар. Това, което ми идва спонтанно като съвет, е изчакай да се възстановиш първо от това предозиране, дай възможност на организма ти да се изчисти.
« Отговор #7 -: Юли 10, 2007, 13:58:20 pm »
Състоянието в което си изпаднала се нарича хипервитаминоза.
Преходно е ,ще се възстановиш напълно ,но не за 10 дни.

Ето още инфо:

http://www.bb-team.org/articles/737
*
« Отговор #8 -: Юли 10, 2007, 18:38:02 pm »
Състоянието в което си изпаднала се нарича хипервитаминоза.
Преходно е ,ще се възстановиш напълно ,но не за 10 дни.

Ето още инфо:

http://www.bb-team.org/articles/737
Много ти благодаря.А дали бавното прочистване би могло да е вредно при положение, че правя непрекъснати опити за бебе.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #9 -: Юли 10, 2007, 22:33:43 pm »

А дали бавното прочистване би могло да е вредно при положение, че правя непрекъснати опити за бебе.
[/quote]

Тук ,само лекар може да ти отговори.Трябва време да се възстанови организма.
*
« Отговор #10 -: Юли 10, 2007, 23:03:11 pm »
Благодаря ви момичета, моят док е в отпуска, но ще се опитам да се свържа с него
« Отговор #11 -: Юли 11, 2007, 10:03:00 am »
Аз ти предлагам ,да се отдадеш на една по-дълга лятна почивка! :D
Така хем ще има време да се възстановиш ,хем ще обърнеш повече внимание на любимите хора , на себе си и на горещото лято!

И успех ти желая! :balk_103:
*
« Отговор #12 -: Юли 11, 2007, 16:21:20 pm »
Аз ти предлагам ,да се отдадеш на една по-дълга лятна почивка! :D
Така хем ще има време да се възстановиш ,хем ще обърнеш повече внимание на любимите хора , на себе си и на горещото лято!

И успех ти желая! :balk_103:
Абе и мен ми се иска, но ЕГН-то не ми позволява да почивам.!!!