0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Мили момичета,тък като с мъжа ми сме разделени ,трябва да определям с точност фертилните си дни за да мога да си взимам отпуск и да ходя при него.Стана така, че вчера уж ми дойде ,имах капчица кръв и цял ден после нищо.БТ също ми беше спаднала сутринта.Днес вече М. ми е по-обилен,но не знам кой ден да определя като първи от цикъла ми.
  Ще ми помогнете ли?  :?
*
Re: Определяне на първи ден от цикъла!
« Отговор #1 -: Юли 11, 2007, 12:10:43 pm »
Днес. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #2 -: Юли 11, 2007, 12:19:19 pm »
И аз мисля,че днес...и на мен ми прокапва и зацапва понякога дори 3-4 дена преди това, но считам за първи деня, в който ми тръгне вече силно или деня, в който ми текне кръв,а не нещо кафяво или розаво.Дано срещата ви даде така дългоочаквания резултат!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #3 -: Юли 11, 2007, 12:21:46 pm »
Аз броя зацапването.
Веднъж изпуснахме фоликул за инсе, защото броях за първи ден - деня на кървенето а не зацапването. :?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #4 -: Юли 11, 2007, 12:24:35 pm »
Аз броя зацапването.
Веднъж изпуснахме фоликул за инсе, защото броях за първи ден - деня на кървенето а не зацапването. :?
   И мен това ме притеснява.Все пак БТ ми спадна от вчера?!  :(
« Отговор #5 -: Юли 11, 2007, 12:38:43 pm »
Аз винаги броя като първи ден на цикъла си,деня в който ми потича нормално:)

*
« Отговор #6 -: Юли 11, 2007, 13:06:04 pm »
Аз броя така, защото при мен ми зацапва понякога 1 ден,понякога 3-4 дена.А си ми тече винаги по 5 дена. А пък и съм чела, че зацапването не е М. Да не те объркам само,но според мен е така.
« Отговор #7 -: Юли 11, 2007, 13:12:28 pm »
Мен също ме вълнуваше този въпрос и бях питала доктор. Той ми отговори, че първият ден от М е денят на първото зацапване, т.е. има ли малко кръв - това е първи ден.
« Отговор #8 -: Юли 11, 2007, 13:16:21 pm »
Дали вчера или днес ще считаш за първи ден зависи и от това какъв е цикълът ти по принцип.  Моят е по-скоро оскъден и непредвидим и считам за първи ден този на зацапването, защото понякога дори не се стига до обилно кървене.
« Отговор #9 -: Юли 11, 2007, 13:34:07 pm »
Дали вчера или днес ще считаш за първи ден зависи и от това какъв е цикълът ти по принцип.  Моят е по-скоро оскъден и непредвидим и считам за първи ден този на зацапването, защото понякога дори не се стига до обилно кървене.
   При мен е по-скоро обилно!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #10 -: Юли 11, 2007, 13:34:59 pm »
Принцеске, аз съм с подобен мензис, а лигавицата принципно мерили ли се я, как е?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #11 -: Юли 11, 2007, 13:57:15 pm »
Принцеске, аз съм с подобен мензис, а лигавицата принципно мерили ли се я, как е?

Evro, мерили са я, беше тънка.  Аз съм със СПКЯ и това дава отражение на лигавицата и след това и на интензитета на цикъла, за съжаление непредвидимо.  При стимулация обаче си нараства добре лигавицата.

Perоshinka, без да съм специалист, аз бих смятала днес в такъв случай за първи ден.  Стискам палци като му дойде времето :)
« Последна редакция: Юли 11, 2007, 14:49:58 pm от *Принцеска* »
« Отговор #12 -: Юли 11, 2007, 15:09:01 pm »

Evro, мерили са я, беше тънка.  Аз съм със СПКЯ и това дава отражение на лигавицата и след това и на интензитета на цикъла, за съжаление непредвидимо.  При стимулация обаче си нараства добре лигавицата.

Perоshinka, без да съм специалист, аз бих смятала днес в такъв случай за първи ден.  Стискам палци като му дойде времето :)

Принцеска благодаря! Ще бележа днес за първи, пък да става каквото ще!  :P
  Успех на всички!
« Последна редакция: Юли 11, 2007, 15:10:46 pm от peroshinka »
*
« Отговор #13 -: Юли 11, 2007, 17:24:57 pm »
Аз знам, че за първи ден се счита денят, в който е имало кървене за първи път, даже и съвсем малко. Така казват и тукашните лекари, поне в материалите, които ни дадоха от една клиника пишеше така. Моят цикъл е същият - първият ден има съвсем малко кръвотечение и след това нищо, а вторият и третият е повечко.
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #14 -: Юли 11, 2007, 18:50:48 pm »
Привет! И аз броя за първи ден този на първото зацапване. Обикновено ми зацапва 1-2 дни преди да започне същинското обилно кървене.
Желая ти късмет peroshinka!!!  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #15 -: Юли 11, 2007, 19:01:04 pm »
Аз броя за първи ден от цикъла си денят в който ми зацапа.
peroshinka успех :D
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
« Отговор #16 -: Юли 11, 2007, 22:01:10 pm »
И аз броя за първи ден - денят на зацапването. Имаше обаче една теория, че ако зацапването е след обяд, за първи ден се брои денят след него. Кога обаче е след обяд, след колко часа е трудно да се прецени! Желая ти успех!

« Отговор #17 -: Юли 12, 2007, 08:21:06 am »
И аз броя за първи ден - денят на зацапването. Имаше обаче една теория, че ако зацапването е след обяд, за първи ден се брои денят след него. Кога обаче е след обяд, след колко часа е трудно да се прецени! Желая ти успех!

Има такава теория, аз съм я срещала по америкаснките сайтове.  Мисля, че беше нещо от сорта на това, че ако е след 2 часа следобед, считаш за първи ден следващия, а ако е преди 2 следобед -- настоящия.  Но пък, предвид обичайния интензитет на менструацията на peroshinka, тя правилно прецени да счита за първи ден този на кървенето, а не на лекото зацапване.
« Отговор #18 -: Юли 12, 2007, 09:34:48 am »
  Момичета,забелязала съм,че когато имам зацапване преди М. Кръвотечението е много по-слабо от обичайното,както се получи този месец.Когато няма зацапване кръвотечението е доста по -обилно.Дали изобщо има някаква връзка? Ако не броя зацапването ,днес ми е втори ден,а изглежда като 4-ти  :? .
*
« Отговор #19 -: Юли 13, 2007, 10:21:40 am »
Аз броя от дена на по-обилното кървене. По принцип нямам зацапване, но този месец имах 3 дена и се дължеше на киста. Док ми каза да броя от деня на кървенето, а не зацапването, но при всеки е различно. Най-добре се консултирай с док, за да се установи и причината за зацапването. Успех в бебеправенето  :wink:
Щом става въпрос за 1 ден зацапване, пусни си 1 ден повече отпуск, за да си спокойна. А и ще се наслаждаваш повече време на любимия  :wink: