Нямаш представа колко добре те разбирам, мила Гале. Това, което прочетох, можеше спокойно да е написано от мен. Не веднъж съм се борила със същите чувства и съм се упреквала хиляди пъти, точно като теб. Вярвах, че съм зъл човек и че напълно заслужавам омраза от хората, както и че заслужавам дори нещастието си. Чувствах се отговорна дори и за един спонтанен аборт, който, за жалост, една моя позната преживя. Упреквах се, защото й бях завидяля, когато ми съобщи бременността си...
Сега мисля, че чувства като тези са част от човешката природа и не се срамувам от тях. Не бих упрекнала слепия, че завижда на виждащите. Ако това, което ние с теб, както и други като нас, сме преживели и наричаме злоба и завист, са наистина такива, то тези чувства не са разрушителни и пагубни, не са насочени реално срещу другите, останали са скрити за всички останали и на никого не са причинили зло. Един вид, произвели сме си още болка и мъка за собствено потребление`. Никой друг, освен нас не е пострадал и затова е излишно чувството ни за вина. Останали сме си човечи, каквито винаги сме били- слаби и уязвими, но това не ни прави по-малко добри. Едва ли някой може да монтира на душата си филтър за чувствата, които не му харесват и добре, че е така... Аз, напротив, те поздравявам за това, че имаш силата и куража да признаеш това, което много други биха отрекли. Прегръщам те с пожеланието да не губиш себе си, а щастието, което чакаш и тъсиш, нека много скоро те намери!