0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните - 6 част
« Отговор #120 -: Юли 16, 2007, 21:14:46 pm »
 Mari_Pz  много благодаря, така и ще направя!
*
« Отговор #121 -: Юли 16, 2007, 22:59:44 pm »
Искам да попитам опасно ли е ниското кръвно налягане и какво означава. Моето е доста ниско 90 на 70, а в най-добрия случай е 100 на 80.
Какво трябва да се направи, аз по принцип бях с нормално кръвно, което понякога сутрин пада.

*
« Отговор #122 -: Юли 16, 2007, 23:03:23 pm »
Добър вечер момичета. Днес бях на лекар и толкова се бях спекла нещо, че .....
Всички резултати от изследванията ми са перфектни с изключение на кръвната група - Виктор е 0+ а на мен ми казаха днес че съм А1В-  :(
Казаха ми че ще ми взимат три пъти кръв за антитела, но ме успокоиха че при първа бременност не било фатално. Иначе видяхме бебко какъв е шавлив - въртеше се и махаше с крачета и ръчички доста активно. И сме цели 5см от главата до дупето. С кг. съм +1.
*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
« Отговор #123 -: Юли 17, 2007, 02:04:06 am »
Здравейте, бъдещи мами!
Добре дошли на Дидка и White! Отностно схващанията при мен бяха доста често срещано явление през ноща и то само на прасците-много болезнено. Доки каза, че това е поради липса на магнезии. Откакто обаче приемам магнезии нямам този проблем.
За килограмите, до сега съм +12кг, което ми се стува доста, но доки каза, че е нормално. Днес бяхме на преглед и съм много щастлива, защото бебочковци са здрави и се развиват много добре. Едното е 1,300кг, а другото 1,280кг :D.
Целувки на всички!
« Последна редакция: Юли 17, 2007, 02:05:56 am от mecheto »
« Отговор #124 -: Юли 17, 2007, 08:12:51 am »
И аз знам, че тези крампи са от липса на магнезий, ама ако знаете аз по принцип по какви количества пия.. все си мисля, че не би трябвало да имам дефицит... ама знае ли се..
Аз да ви попитам, от кога се започва с мазането на корема против стрии?
*
« Отговор #125 -: Юли 17, 2007, 08:27:14 am »
Аз да ви попитам, от кога се започва с мазането на корема против стрии?
Според мен, колкото по-рано, толкова по-добре. Аз започнах при първата стрия на крака и съответно няма никакъв ефект от мазането  :(. На корема нямам, но бедрата...
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #126 -: Юли 17, 2007, 08:27:56 am »
Фиа, това кръвно не е чак толкова ниско. И мойто е 100/80,
въпреки кафето сутрин, и се чувствам добре. Ако ти става лошо
обаче, питай лекаря си. Можеш и айрян със сол да пиеш сутрин.

Диди, аз почнах да се мажа някъде към 14-15 г.с.
« Отговор #127 -: Юли 17, 2007, 08:43:23 am »
Момичета, това за схващането на прасците звучи ужасно. Искам да попитам нещо друго обаче. Как сте с разширените вени? При мен единият прасец е в ужасно състояние. Получих ги още в училище, но сега положението се усложнява и не знам точно какво да правя за да ги облекчавам. Повдигането на високо и баните с хладка вода не ме облекчават много. Някоя от вас има ли такива проблеми?

На новодошлите - честито за прекрасната новина, че в тях има поне по един мъничък живот! Желая ви безпроблемна бременост, леко раждане и здрави, и весели бебковци!
« Отговор #128 -: Юли 17, 2007, 08:48:10 am »
Аз все се надявам, че няма да имам стрии, тъй като майка ми след две бременности няма нито една, но все пак си мисля дали да не започна да се мажа. Какъв крем използвате против стрии? И още нещо - ползвате ли крем за гърдите, като част от подготовката за кърмене? Преди години в предаването Биберон по СКАТ гледах, че трябвало да се започне с тази подготвка мисля към четвъртия месец, но тогава още не вярвах, че и на мен ще се случи и не си направих труда да вникна в информацията.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*
« Отговор #129 -: Юли 17, 2007, 09:25:32 am »
И моята майка, въпреки 30те килограма, качени по време на бременността и последващите качвания и сваляния на много килограми, към този момент няма нито една стрия. Ела да ме видиш мен, обаче :?. Мажи се! Аз сега не се ядосвам толкова че имам стрии, колкото че не  започнах да се мажа по-рано.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #130 -: Юли 17, 2007, 09:29:46 am »
Относно мазането с крем, Диди, аз започнах да се мажа като ми порасна очебийно корема, тоест от края на третия месец. Мажа си и дупето и бедрата в горната част.
И моята майка и сестра нямат нито стрий, нито целулит след раждането, като гледам явно се предава генетично  :D  :wink: Пък и относно килограмите, аз очаквах да стана мнооооого дебела, но явно и това се предава, защото засега съм супер.
Да ви питам и аз за кръвното. Вчера ми стана много зле в нас, след което в работата лекарката ми го измери и беше 100/60. По принцип съм с 120/80, очаквах да вдигам кръвно, а то ...Ниско ли е това кръвно? Или се дължи на жегата?  :?
За разширените вени, Рокси, аз също се тревожа, защото майка ми е много зле с тях, но засега нямам проблеми. Ти мажеш ли се с нещо?
Мечето, браво на твоите бебчовци. Добре вървят с килограмите. Не ти ли казаха, че са едрички за двама?  :wink: Защото моите така били.....както за едно в тази седмица, пък да видим после как ще тръгнат. Но определено единият е по-буен отсега!  :lol:

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #131 -: Юли 17, 2007, 09:45:30 am »
Много благодаря за посрещането. :D
Имам питане за първата фетална морфология.
Кога я правихте? Чета, че е в 13-14 г.с.
Аз съм в 10 г.с., но занм, че записването е месец по-рано.
Аз започнах да се мажа преди седмица (9 г.с.) с крема на Мустела. Засега съм доволна, но и нямам корем още.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #132 -: Юли 17, 2007, 09:49:00 am »
Мира, първата фетална я правих в 14-а седмица ако не се лъжа, тоест четири дни преди вляза в 4-и месец или на 9 май. Тогава и видяхме, че са момчета за първи път. Втората фетална беше в 19-а седмица. Третата ще е в 27-а седмцица. И трите при д-р Димитрова. Препоръчвам ти е горещо! И не е зле да звъннеш да се запишеш, където решиш, наистина наплива е голям.  :D

« Отговор #133 -: Юли 17, 2007, 10:06:44 am »
Рокси, аз съм с разширени и вени да за сега нямам проблем.( да чукна на дърво)
Спасението според мен е повече разходки и при почивка да ги вдигаш леко.
Разходките са добре, защото не позволяват кръвта да се отлага.
*
« Отговор #134 -: Юли 17, 2007, 10:11:23 am »
За ниското кръвно - аz иzкарах цялата бременност с кръвно 90 на 60. Каzваха ми да се движа повече, че с лежането падало оЩе повече. Медикаменти не съм пиела, но и не съм се чувствала чак толкова zле.
За стиите  - препоръчва се маzане оЩе от 12 седмица. Обтрива се не само областта на корема и гърдите, но и ханШа и бедрата. На моето масло пиШеШе да се нанася сутрин и вечер. Аz стрии не получих, но смятам, че това zависи повече от типа кожа, както и екстремното качване на килограми.
*
« Отговор #135 -: Юли 17, 2007, 10:14:18 am »
Каси, много ти мерси. Във Фемина ли прави ФМ?

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #136 -: Юли 17, 2007, 10:21:57 am »
Каси, много ти мерси. Във Фемина ли прави ФМ?

Да. Примерно за 9 август се записах на 20 юни още.
  :lol:

*
« Отговор #137 -: Юли 17, 2007, 10:31:51 am »
Екстра 8O, часовете за д-р Димитрова започват от 19 Септември. Аз трябваше да се запиша още преди трянсфера, за да се вредя за 13-14 г.с. :?
Дайте идея за друг вариант за специалист ФМ.

Антоан дьо Сент Екзюпери
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #138 -: Юли 17, 2007, 10:35:56 am »
Ще ти пиша на лични, миличка, какво ще направим.   :wink:

« Отговор #139 -: Юли 17, 2007, 10:37:40 am »
Екстра 8O, часовете за д-р Димитрова започват от 19 Септември. Аз трябваше да се запиша още преди трянсфера, за да се вредя за 13-14 г.с. :?
Дайте идея за друг вариант за специалист ФМ.
Уайт, аз мисля да ходя в клиниката на Мазнейкова - Света София