0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните - 6 част
« Отговор #140 -: Юли 17, 2007, 10:54:08 am »
Мерси, Диде. Мислех си за там. Аз преди много години ходех при нея. Тя ми откри двурогата матка.
Преди 6 месеца ми се наложи да търся ортопед. Насочих се към мъжа й и новата им болница. Останах много неприятно разочарована от безобразното отношение на девойката на рецепция. Оказа се, че при записан час за преглед, на докторът му хрумнало да влиза в операция точно тогава. :x Че и скандал отнесох от въпросната госпойца. Хич да не съм се надявала следващия път да е по-различно. 8O Няма да понеса отново същото.
Ще помисля, може и на такъв вариант да мина.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #141 -: Юли 17, 2007, 10:58:50 am »
Благодаря за отговорите, утре ще видим дали ще ми изпишат магнезии, ако не ще си поискам. И аз забелязах, че схващането се получава като се протегна и сега внимавам как се протягам, ама нощем си е трудно да се контролираш.

За мазането против стрии, аз се мажа с крема на Дева, по корема, гърдите и горната част на бедрата и за сега всичко е наред, като изключим гърдите, но те наедряха още преди да разбера, че съм бременна. Но истината е че си е до тип кожа, аз имам стрии по гърба от тинейджърските години, който така и незнам от какво са се получили след като не съм сваляла или качвала рязко килограми. Сега се надявам поне по корема да не ми станат, ама каквото се получи важното е бебето да живо и здраво, а стриите ще ги преживея.

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
« Отговор #142 -: Юли 17, 2007, 11:04:33 am »
Мерси, Диде. Мислех си за там. Аз преди много години ходех при нея. Тя ми откри двурогата матка.
Преди 6 месеца ми се наложи да търся ортопед. Насочих се към мъжа й и новата им болница. Останах много неприятно разочарована от безобразното отношение на девойката на рецепция. Оказа се, че при записан час за преглед, на докторът му хрумнало да влиза в операция точно тогава. :x Че и скандал отнесох от въпросната госпойца. Хич да не съм се надявала следващия път да е по-различно. 8O Няма да понеса отново същото.
Ще помисля, може и на такъв вариант да мина.

Аз тази клиника съм избрала понеже ми съвсем близко до нас.
И определено моите впечатления от Д-р. Мазнейкова не са добри, предвид това, че не ми вярваше, че съм бременна, когато бях с извънматочна.
Истината е, че не може да и се отрече, че е добър лекар. Много комерсиална, но пък си разбира от работата.
« Отговор #143 -: Юли 17, 2007, 11:18:31 am »
Аз за стриите започнах да се мажа от както разбрах, че съм бременна :lol: Мажа се с "Масажно масло против стрии" на Икаров - горещо го препоръчвам. Освен, че не е скъпо (около 6 лв) съм мнооого доволна, а освен това е супер икономично.
« Отговор #144 -: Юли 17, 2007, 11:30:20 am »
Аз за стриите започнах да се мажа от както разбрах, че съм бременна :lol: Мажа се с "Масажно масло против стрии" на Икаров - горещо го препоръчвам. Освен, че не е скъпо (около 6 лв) съм мнооого доволна, а освен това е супер икономично.
Мари, аз на Икаров ползвам много масла, но съм забелязала, че на повечето пише, да не се ползват от бременни.
Иначе и аз съм много доволна от тях.
*
« Отговор #145 -: Юли 17, 2007, 11:33:16 am »
Аз в третия месец си купих крем "Дева" против стрии. Сега обаче реших да се поглезя и си купих на "Mustella" крема за стрии с двойно действие и крема за бюст. Този крем за бюст е направо супер, така охлажда и облекчава напрегнатата и опъната кожа на гърдите. Французите както винаги са измислили всичко в областта на козметиката, дори и специална серия за бременни. 

*
« Отговор #146 -: Юли 17, 2007, 11:48:54 am »
Аз също ползвам Мустела някъде от края на 3 месец, когато видимо почна да ми расте корема, ползвам го и за бюста и дупето, пък ще видим какъв ще е ефекта. За сега не виждам стрии, а коремчето бая расте, защото бебоците са двечки...
За крампите - от една седмица съм 3 х 2 магнерот и като че ли се поуталожиха нещата, иначе имаше нощи , когато по два пъти са ми се схващали прасците, а е много трудно да се контролираш като спиш да не се протегнеш.Старая се вечер поне 30 мин. като се прибера да си държа нависоко краката, дали помага и това не знам, но... пробваме всичко, което чуем...
« Отговор #147 -: Юли 17, 2007, 12:14:46 pm »
Мари, аз на Икаров ползвам много масла, но съм забелязала, че на повечето пише, да не се ползват от бременни.
Иначе и аз съм много доволна от тях.
Току що прочетох, на този пише - употребявайте след 4-я месец от бременността.
*
« Отговор #148 -: Юли 17, 2007, 13:08:32 pm »
Диде, няма проблем да се мажеш с Икаров.
Мазнейкова - много съм доволна.пак бих отишла при нея.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
« Отговор #149 -: Юли 17, 2007, 13:14:25 pm »
Диде, честита радост и от мен! Лека и безпроблемна бременност ти желая!
Току що говорих с клиниката на д-р Мазнейкова. Казаха ми да се обадя след 5 август - преди това нямат часове, а и ще излизат в отпуск. Така че, не изчаквайте много със записването /лично за мен ще бъде малко късничко тогава/.
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #150 -: Юли 17, 2007, 13:31:45 pm »
И аз да ви кажа за разширените вени. Преди инвитрото бях на консултация с съдов хирург и той ми предписа едни хапченца в комбинация с ластични чорапи. Разбира се аз си взех лекарствата, но не и чорапите  8) на мен са ми доста зле краката, а доктора каза именно през летните месеци да ги нося. Все още се ослушвам ама ще трябва да ги взема. Мисля, че чорапите имат най-голям ефект за успокояване. Тая седмица ще се пробвам при една акушерка да ме заведе за ЖК, още го отлагам защото не искам да се виждам с д-ра, че хич не ми е приятен :x. Да не вземе да стане късно обаче.Все още обмислям вариянт за мазане на корема. Обаче кожата ми взе да се напуква и да се лющи и ще трябва да взема мерки. Мислех си да си взема нещо хидратиращо не специално за стрии. За гърдите трябва ли да е друго мазилото?
*
« Отговор #151 -: Юли 17, 2007, 14:37:44 pm »
Може би беше преди 1 месец, когато си записах час за д-р Мазнейкова за 23 юли и тогава ми казаха, че от 25 е отпуск, а после чак авугст ще има прегледи. Казват, че е много добра. А мен честно казано ме е страх от феталната морфология и въобще вместо да се радвам, че съм бременна, аз се страхувам непрекъснато, това нормално ли е или аз не съм в ред?!

« Отговор #152 -: Юли 17, 2007, 14:38:50 pm »
Може би беше преди 1 месец, когато си записах час за д-р Мазнейкова за 23 юли и тогава ми казаха, че от 25 е отпуск, а после чак авугст ще има прегледи. Казват, че е много добра. А мен честно казано ме е страх от феталната морфология и въобще вместо да се радвам, че съм бременна, аз се страхувам непрекъснато, това нормално ли е или аз не съм в ред?!
Нормално е :D
*
« Отговор #153 -: Юли 17, 2007, 14:49:16 pm »
Аз мисля да се спра на Фемина за ФМ. Бихте ли ми препоръчали лекар и знаете ли как седи въпроса с цени и записвания? Мога ли там да направя и БХС същия ден? Моята доки ми каза да ги направя м/у 1 и 10 септември т.е. тогава ще съм в 19 г.с. И още един въпрос - четох че ФМ се прави няколко пъти , кога трябва да е първия?
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #154 -: Юли 17, 2007, 15:04:39 pm »
Цитат на: Fia  [quote
А мен честно казано ме е страх от феталната морфология и въобще вместо да се радвам, че съм бременна, аз се страхувам непрекъснато, това нормално ли е или аз не съм в ред?!
Цитат

Fia,не само теб те е страх и аз се 4увствам така доста 4есто, но май това състояние е нормално при по_ве4ето бременни.

White,аз правих ФМ в 12 седмица, после към 20 и след това май към 28, така ми каза док. де.

БъдеЩи мами, крем4ето против стрии, трябва ли да е специално за гърдите или може да се мажем и с това за дупето :P
« Последна редакция: Юли 17, 2007, 15:06:19 pm от eleonor »

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*
« Отговор #155 -: Юли 17, 2007, 15:06:02 pm »
Мим4о, там се записва горе-долу 4-5 седмици по-рано час за преглед. Аз ходих 12 г.с. седмица при Марков и сега на 31.юли ще ходя в 20 г.с. пак да ме гледа. Много е внимателен и много подробно ти обяснява всичко.
Записването на час става по телефона, но после пак си се чака. Това е сайта им: http://mcfemina.com/possibility.php. Иначе там преглежда и Димитрова.
За БХС мисля, че трябва да е 15-16 г.с. питай някой, който е правил, аз не правих, защото съм с близнаци и казаха, че ще разчитаме само на феталната морфология.

*
« Отговор #156 -: Юли 17, 2007, 15:12:37 pm »
Диди, както са ти казали вече, почвай с мазането от сега. Аз докато се мотам, се уредих с чудесни стрии на ханша и на дупето.

Аз съм доволна от д-р Мазнейкова. Откакто забременях ходя при нея. Цените са нормални, не се чака никога повече от 10-15 минути. Аз избрах нея, защото е специализирала патология на бременността и клиниката й е близо до нас.

Относно ниското кръвно - пийте много течности!
*
« Отговор #157 -: Юли 17, 2007, 15:35:38 pm »
Аз също се мажа с Мустела и да ви кажа съм мнго доволна.Отначало се мажех с други  на Икаров, На Чико, на виши, но въпреки всичко ми се появиха стрии на корема, на ханша на краката, но с Мустелата и серума на Чико понамаляха което мене ме учудва, но всичко си е докожа да ви кажа. Най-важното е да сме живи и здрави.Относно килограмите качила съм 18 а секциото ми е планирано за 02.08.
*
« Отговор #158 -: Юли 17, 2007, 15:43:03 pm »
White, мога да ти дам GSM-а на доц. Томова. аз имам час за тази седмица при нея, так че все още нямам впечатления, но съм чувала много хубави неща. разбрах, че през август ще е в отпуска, но не знам кога. но ако искаш, можеш да й звъннеш, тя ще ти каже. иначе знам че преглежда на няколко места - едното е в клиниката на д-р Владимиров.
относно времето за ФМ - в мамата пишеше че е добре да се направи в 11-13 седмица, после в 16-20 и после 22-26. ето я статията: http://www.bg-mamma.com/site/content/view/744/
при мен в 11-та седмица д-р Владимиров мери гънката на врата (нухална транслуенция) и каза, че това е ФМ-то за тази седмица. сега томова ще гледа по-подробно органите.

а за стриите - аз много се чудя да се мажа ли... по корема и гърдите нямам нищо. но пък по бедрата си имам от отдавна. може би ще е добре да се помажа малко :)

« Отговор #159 -: Юли 17, 2007, 15:51:47 pm »
и въобще вместо да се радвам, че съм бременна, аз се страхувам непрекъснато, това нормално ли е или аз не съм в ред?!
Е, Фия и аз съм в твоето положение.
Вярвай ми, никога не съм се страхувала така през живота си.