0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните - 6 част
« Отговор #160 -: Юли 17, 2007, 15:54:08 pm »
 :( Момичета, много ме боли дясната ръка. Стои изтръпнала такава, особено два от пръстите или показалеца и средния, или средния и безименния.
Някой знае ли на какво се дължи? Дали е опасно?
« Последна редакция: Юли 17, 2007, 16:01:06 pm от Lan »
*
« Отговор #161 -: Юли 17, 2007, 15:57:32 pm »
и въобще вместо да се радвам, че съм бременна, аз се страхувам непрекъснато, това нормално ли е или аз не съм в ред?!
Е, Фия и аз съм в твоето положение.
Вярвай ми, никога не съм се страхувала така през живота си.

и мен много ме беше страх в началото, чак до фобии стигнах...
сега се старая да се успокоя и да гледам само позитивно и оптимистично на нещата, казват, че иначе не е добре за бебчето.

*
« Отговор #162 -: Юли 17, 2007, 16:00:21 pm »
А мен честно казано ме е страх от феталната морфология и въобще вместо да се радвам, че съм бременна, аз се страхувам непрекъснато, това нормално ли е или аз не съм в ред?!
Повече от нормално е! Мен каква параноя ме беше подгонила, не е за разправяне. След феталната леко се поуспокоих, но и сега току попадам и чета за проблеми точно в седмиците, в които съм в момента ...и пак пощурявам от страх. Предполагам, че ще се кротна, чак като гушна Малчо. :(
*
« Отговор #163 -: Юли 17, 2007, 16:25:12 pm »
Значи аз съм изпуснала първия момент  :(
А задължително ли е да се прави 3 пъти? На мен ми казаха че при нормална бременност се прави веднъж и то по желание на родителите.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #164 -: Юли 17, 2007, 16:46:18 pm »
Аз съм изключително доволна от ФМ при доц.Томова!
Изключителен професионалист, говореше непрекъснато и обясняваше всеки орган!
Размери, състояние, всичко!За мен този преглед е от най-важните!
Страховете ни едва ли ще изчезнат някога, но аз се поуспокойх!

White, ако решиш да ходиш при нея, е нужно да и се обадиш на мобилния,
казваш в коя седица си и тя насрочва дата!Това е!
Обадих и се когато бях в 17 седмица,а ми насрочи дата месец по-късно!
На прегледа бях почти в 20седмица/19седмица и 6 дни!

Мимчо, може би не си го изпуснала!Може лекаря ти да го е направил и просто да не ти е казал че е ФМ!
Ето аз сега от Пипи примерно разбрех, че прегледа на гънката в 12 седмица е 1ва ФМ!
При мен от 10 до 14 седмица ме следяха всяка седмица и този преглед се случи тогава!
« Последна редакция: Юли 17, 2007, 22:14:22 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #165 -: Юли 17, 2007, 16:52:45 pm »
Ами аз ходих два пъти до сега на ЖК като втората беше вчера. На УЗИ-то (2Д) като ме гледа само каза колко е голямо (5 см), че си отговаря на седмиците и го видяхме да се върти като пумпал. А ме гледа на УЗИ защото аз пожелах. Да отида ли някъде другаде за тази гънка? В 25 ДКЦ дали могат да направят това измерване или трябва по-специален УЗИ?
*
« Отговор #166 -: Юли 17, 2007, 17:07:34 pm »
Да отида ли някъде другаде за тази гънка? В 25 ДКЦ дали могат да направят това измерване или трябва по-специален УЗИ?
по-скоро трябва "по-специален" специалист. не всеки гинеколог в поликлиниката може да я измери точно.

*
« Отговор #167 -: Юли 17, 2007, 17:14:47 pm »
Аз като една любопитна бременна се порових в нета и намерих доста полезна тема на доц. Кременски в дир.бг. Ето ви да четете:
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=budeshtimaiki&Number=1944474530&page=0&view=collapsed&sb=5&part=10&vc=1
Записах си час за другата седмица при д-р Мазнейкова. Тогава ще съм в средата на 11г.с. После имам час за д-р Димитрова в 19 г.с. и междувременно може да отида при доц. Томова за втората ФМ. Шарена работа.
Аз също имам своите страхове. Особено сега, когато още няма външни признаци за състоянието ми. Май това е нормалното състояние на бременните след АРТ или стерилитет. :?

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #168 -: Юли 17, 2007, 17:25:34 pm »
Аз също имам своите страхове. Особено сега, когато още няма външни признаци за състоянието ми. Май това е нормалното състояние на бременните след АРТ или стерилитет. :?

Нормално е, аз се поуспокоих едва когато джудженцето започна да ме подритва яко. До преди това голям страх брах :lol:
« Отговор #169 -: Юли 17, 2007, 17:48:10 pm »
Мен пък не спира да ме е страх и сега. Дали всичко ще е ок до края, дали ще всичко наред при раждането, дали като се роди ще е добре...
*
« Отговор #170 -: Юли 17, 2007, 17:50:30 pm »
Мен пък не спира да ме е страх и сега. Дали всичко ще е ок до края, дали ще всичко наред при раждането, дали като се роди ще е добре...
Все едно аз съм го писала.
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #171 -: Юли 17, 2007, 17:55:28 pm »

Аз мисля, че всички сме така!
*
« Отговор #172 -: Юли 17, 2007, 18:05:22 pm »
Цитат
Определено страха е голям :?
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #173 -: Юли 17, 2007, 18:20:33 pm »
Аз не знам дали ще издържам по веднъж в месеца да го гледам. Все ме гонят някакви паранои. То не е хубаво така ама........... до петък ще лудна. Страха наистина не спира, най-вероятно дето викат момичетата докато не ги гушнем няма да спрем да се страхуваме. Ами после.....после нови страхове и т.н. Само да са ни живи и здрави за това се моля.
« Отговор #174 -: Юли 17, 2007, 18:37:34 pm »
:( Момичета, много ме боли дясната ръка. Стои изтръпнала такава, особено два от пръстите или показалеца и средния, или средния и безименния.
Някой знае ли на какво се дължи? Дали е опасно?

И аз почти не си чувствах пръстите последните седмици. След като родих се оправиха. Това е май от притискането на някакви нерви.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #175 -: Юли 17, 2007, 21:13:17 pm »
и въобще вместо да се радвам, че съм бременна, аз се страхувам непрекъснато, това нормално ли е или аз не съм в ред?!
Е, Фия и аз съм в твоето положение.
Вярвай ми, никога не съм се страхувала така през живота си.

Оооо, как ми олекна. Мислех, че аз съм единствената луда. Знам, че звучи странно, когато казвам че страховете са повече сега, отколкото когато водихме борбата със забременяването. 100 пъти повече са, представям си като се родят бебетата, всичко ще се удвои при мен. Направо ме гони параноята, освен как ще се справям с две наведнъж, как ще се грижа за тях по цели дни и нощи, ами и как ще ги възпитавам, дали ще станат добри хора, дали ще се справят с живота. Все такива притеснителни неща са в главата ми. Сънувам ужасно много откакто съм бременна, и все странни неща. Нощем се будя и пипам дали имам корем, мисля си, че едното бебе ще изчезне, ей такива щуротии. Но явно е нормално. Малко се успокоих. А по принцип съм голям оптимист!   :D

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #176 -: Юли 17, 2007, 21:48:56 pm »
Тази вечер на своя глава си записах час за ФМ във ФЕМИНА за 20.07.07
Жената която ми вдигна беше изключително любезна - обясни ми кога се прави ФМ, в кои седмици и т.н. и направо ме попита ако искам да ми запише час за петък. Аз си мислех че съм изпуснала срока за първата ФМ и бях приятно изненадана от факта че не съм а още повече че ми записаха такъв скорошен час. Някоя правила ли е толкова рано ФМ? Какво се гледа и вижда ли се нещо по-различно от 2Д-то?
« Последна редакция: Юли 17, 2007, 21:55:47 pm от mim4o »
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #177 -: Юли 17, 2007, 21:52:59 pm »
Тази вечер на своя глава си записах час за ФМ във ФЕМИНА за 20.07.07
Жената която ми вдигна беше изключително любезна - обясни ми кога се прави ФМ, в кои седмици и т.н. и направо ме попита ако искам да ми запише час за петък. Аз си мислех че съм изпуснала срока за първата ФМ и бях приятно изненадана от факта че не съм а още повече че ми записаха такъв скорошен час. Някоя правила ли е толкова рано ФМ? Какво се гледа и вижда ли се нещо по-различно от Д-то?

Правилно си се записала, макар че аз за първи път правих ФМ в 14-а седмица. Но ме учудва как се записа за толкова скоро.  :D  Или се е отказал някой, или няма да си при д-р Димитрова, защото със сигурност знам, че е в отпуск и от двете места. Успех в петък, много е вълнуващо!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #178 -: Юли 17, 2007, 22:11:32 pm »

Какво се гледа и вижда ли се нещо по-различно от 2Д-то?

Ама ти защо рещи, че няма да е на 2Д? Почти всички момичета на Зачатие са ходили на нухална транслуценция между 11 и 13 седмица. Това е вид ехографско изследване за гънката на врата и се явява първата фетална морфология по време на бременността, а не вид ехограф.
Успех в петък!
*
« Отговор #179 -: Юли 17, 2007, 23:29:45 pm »

Какво се гледа и вижда ли се нещо по-различно от 2Д-то?

Ама ти защо рещи, че няма да е на 2Д?

Ми и аз незнам честно казано защо реших че ще ме гледат на по-различен апарат.  :oops: Горед-долу като нармален УЗИ преглед ли е като времетраене? И на коя ФМ ти дават запис на бебето? Извинета ме за глупавите въпроси, но имах сериозен здравословен проблем до скоро и сега не ме свърта от шубе да не се отрази по някакъв начин на бебчо.