0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните - 6 част
« Отговор #180 -: Юли 18, 2007, 00:07:47 am »
Мерси, Васи! Имам и още един въпрос, глезенът ми отича, аз си мислех, че е нормално, но майка ми ме наплаши, че може да е от увеличен албумин. Някой знае ли дали при увеличен албумин отича само единият глезен и възможно ли е за десет дни от долна граница на албумина да съм го вдигнала до толкова, че чак отоци да ми прави. :(На 7-ми съм го изследвала последно и беше точно на долна граница на нормата.
« Отговор #181 -: Юли 18, 2007, 08:47:48 am »
Lan, имам една позната, която задържаше много вода преди да се роди детето и. Беше качила около 40 килограма заради това, но албумина и беше в граници.

Каси, никога не съм пила лекарства или съм се мазала с някакво такова. Преди време бях решила да пробвам Лиотон 1000, защото започнаха и много напукани капиляри да се появяват, но една колежка ми каза, че няма никаква полза от него. Сега честно казано не ми се иска да се мажа с лекарства, защото ме е страх да не навредят по някакъв начин на бремеността ми. Мен също ме гони параноята и мисля, че е съвсем нормално толкова много да ни е страх :D. Затова използвам само мехлеми, който сама можеш да си направиш и съм научила за тях от книги с билкови рецепти. От аптеката ползвам само боров вазелин. Вечер можеш да си правиш масаж с него като си движиш ръцете от глезена към коляното, но по-добре никога да не ти се налага да го правиш :wink:.

Диде, от повдигането на краката най-много ме облекчаваше стоенето на "свещ", но сега не смея да го правя. Лекото и бавно повдигане на пръсти също помага, но не и в тези жеги. Голяма гадост са разширените вени :?

Наха, за ластичните чорапи казват, че наистина помагат, защото  повърхностното притискане, което оказват подобрява циркулацията в краката. Слагам от време на време такива, но само когато температурата отвън позволява да се ходи с тях, защото сега в никакъв случай не могат да ме накарат да се обуя в тях  :lol:. Не ми допада носенето им, защото когато съм с тях ходилата ми винаги са студени.
« Отговор #182 -: Юли 18, 2007, 09:58:47 am »
Здравейте, момичета, надявам се за девет месеца да се присъединя към вашата темичка. Обаче както повечето от вас са писали -ужасно ме е страх.Сега съм в началото на 6 г.с. и ви моля да ми отговорите на няколко въпроса:
Кога се вижда плодния сак? - лекарката ми каза че вижда само точка в матката и да отида другата седмица, за да видим плодния сак
Задължително ли е да повръщам и да ми се гади по това време на бременността? - единствените ми симптоми засега са болезнени гърди и често пишкане, което при мен е нещо нормално
Ще съм ви благодарна за отговорите, защото колкото повече ровя и чета в нета, толкова повече се психирам.
« Отговор #183 -: Юли 18, 2007, 10:01:57 am »

Задължително ли е да повръщам и да ми се гади по това време на бременността? - единствените ми симптоми засега са болезнени гърди и често пишкане, което при мен е нещо нормално
Ще съм ви благодарна за отговорите, защото колкото повече ровя и чета в нета, толкова повече се психирам.
Честито, Вартолетке:) Лека и красива бременност ти желая!
Аз нямам никакви симптоми, освен гадене, когато си мия зъбите. Дори и гърдите не ме болят от 2 седмици.
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #184 -: Юли 18, 2007, 10:05:02 am »
Здравей vertoletka!
Първо честито, леки девет месеца!

Когато отидеш другата седмица ще трябва вече да се види
плоден сак, ембрион и даже сърдечна дейност. Надявам се, че
на хубав апарат ще те гледат.

Не е задължително да повръщаш по това време. Аз лично
започнах към 11-12 г.с.

Успокой се, и се наслаждавай на бременността си!
« Отговор #185 -: Юли 18, 2007, 10:09:58 am »
Благодаря ви за милите думи, момичета! Знам, че всичко е божа работа, но защо все си мисля, че трябва да разбирам от всичко...Стискайте ми палци поне до другата седмица, пък после ще му мисля. Късмет и на вас!
« Отговор #186 -: Юли 18, 2007, 10:13:31 am »
Честитор Вертолетка,

Присъединявам се към напсинато от Надин за плодното сакче, наиситна е по-добре да се изчака, и при първия прегелд да се чуе и сърдечен ритъм - при  мен това стана в 7-ма седмица, като преди това ме върнаха двама лекари, казаха, че било рано, а аз нямах търпение да споделя с лекар, че имам положителен тест. Просто в началото трябва търпение, спокойствие и в никакъв случай паника.

А за повръщането - може и въобще да не ти се случи
*
« Отговор #187 -: Юли 18, 2007, 10:45:30 am »
Честито вертолетке.  Аз въобще не съм повръщала.Леки 9 месеца.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #188 -: Юли 18, 2007, 10:48:00 am »
Честито, вертолетке!  :D Желая ти лека бременност. И другите момичета са ти го казали, може изобщо да не се появи гадене, но по принцип ти е рано за това нещо. Скоро ще видите плодно сакче и сърчице. Вълнуващо е! Успех!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #189 -: Юли 18, 2007, 11:24:09 am »
 :bighug:
*
« Отговор #190 -: Юли 18, 2007, 11:26:29 am »
честито и от мен вертолетке :)
при всеки симптомите са различни. не се шашкай излишно, ако можеш де :wink:
плодно сакче може да се види в 5-6 седмица, а сърдечен ритък към 7-ма обикновено, на хубав ехограф.
леко бременеене :)

*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #191 -: Юли 18, 2007, 13:05:50 pm »
:( Момичета, много ме боли дясната ръка. Стои изтръпнала такава, особено два от пръстите или показалеца и средния, или средния и безименния.
Някой знае ли на какво се дължи? Дали е опасно?

И аз почти не си чувствах пръстите последните седмици. След като родих се оправиха. Това е май от притискането на някакви нерви.

Lan, както ти е казала Васи, това се дължи на притиснат( прихапан,приЩипан)нерв. 4увството е отвратително и доста болезнено, аз съм оперирана от така наре4ения "карпален тунел"(tunel carpiano)на лявата ръка, преди близо 2 години. Но не се тревожи, заЩото няма никаква опасност за бебо или за теб. Лекарят ми каза, 4е при бременност, може да се полу4и притискане на нерва и изтръпване, но след раждането минава.И най_важното е , 4е не изтръпва 4ак до рамото.
 :bighug:

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #192 -: Юли 18, 2007, 14:01:09 pm »
Момичета, я споделете нещо за околоплодните води. Тези, които имат вече опит??? Какво е количеството, което изтича приблизително, дали изобщо ще разбера, ако ми изтекат, наведнъж ли изтичат, че нещо май въжето взе да ми се стяга около врата.... 8O
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #193 -: Юли 18, 2007, 14:38:22 pm »
Нинка, аз не мога да ти помогна с нищо, освен да ти пожелая леко раждане, като гледам скоро ще е. Представям си какво ти е, миличка, така че стискам ти палци!

« Отговор #194 -: Юли 18, 2007, 14:42:42 pm »
Момичета, я споделете нещо за околоплодните води. Тези, които имат вече опит??? Какво е количеството, което изтича приблизително, дали изобщо ще разбера, ако ми изтекат, наведнъж ли изтичат, че нещо май въжето взе да ми се стяга около врата.... 8O
Доколкото съм чувала от приятелки не винаги изтичат на веднъж. Когато е по малко почти не се усеща даже... Така че, при всяка е различно! Стискам палци всичко да е наред!
« Отговор #195 -: Юли 18, 2007, 14:47:54 pm »
Мисля, че е добре да попиташ и в седмичната тема - там има повече раждали от тук :D. Стискам ти палци за леко раждане :crossfingers:
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*
« Отговор #196 -: Юли 18, 2007, 17:54:24 pm »
Нина, стискам ти палци за лесно и безболезнено раждане!

Честито и от мен Вертолетке! :)

Аз да се отчета, днес на ЖК ми изписаха "Сюплемаман" за схващанията, до колкото видях в това нещо има повече витамини от групата Б, но има и магнезий и желязо. Но каза, че ако не се подобря ще ми изпише допълнително магнезий, така че незнам до каква степен действа, но ще проверя.

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

dekiki

• 421
  • Симона 20.02.2008
« Отговор #197 -: Юли 18, 2007, 20:12:03 pm »
Здравейте и от мен!Чета темата откакто на 19.06. теста ми се оказа положителен ,но такова шубе ме тресе дали всичко е както трябва , че все не смеех да пиша,но както виждам повечето момичета се чувстват като мен.Моля ви помагайте- много ми пада косата от около месец.Това дали има нещо общо с АРТ процедурата или.....Четя ,е при бременност косата става гъста и хубава и чак след раждането започва да пада.Между другото много се радвам за всички като мен новодошли в темата!Хубаво е ,че ставаме все повече!
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #198 -: Юли 18, 2007, 22:13:29 pm »
Добре дошла, dekiki! И аз знам, че косопад се появява след раждането. За първи път чувам, че може да има вероятност от АРТ-а да се появи това нещо? Защо не питаш твоя лекар или акушерка!? 8O Леко бременеене!

*

dekiki

• 421
  • Симона 20.02.2008
« Отговор #199 -: Юли 18, 2007, 22:54:45 pm »
Благодаря Касси!Точно това , че не съм сигурна дали е от инвитрото или от бременноста ,но факт е ,че почна изведнъж точно след като разбрах ,че съм бременна .Някой ако е имал такъв проблем нека да сподели.