Lan, имам една позната, която задържаше много вода преди да се роди детето и. Беше качила около 40 килограма заради това, но албумина и беше в граници.
Каси, никога не съм пила лекарства или съм се мазала с някакво такова. Преди време бях решила да пробвам Лиотон 1000, защото започнаха и много напукани капиляри да се появяват, но една колежка ми каза, че няма никаква полза от него. Сега честно казано не ми се иска да се мажа с лекарства, защото ме е страх да не навредят по някакъв начин на бремеността ми. Мен също ме гони параноята и мисля, че е съвсем нормално толкова много да ни е страх
. Затова използвам само мехлеми, който сама можеш да си направиш и съм научила за тях от книги с билкови рецепти. От аптеката ползвам само боров вазелин. Вечер можеш да си правиш масаж с него като си движиш ръцете от глезена към коляното, но по-добре никога да не ти се налага да го правиш
.
Диде, от повдигането на краката най-много ме облекчаваше стоенето на "свещ", но сега не смея да го правя. Лекото и бавно повдигане на пръсти също помага, но не и в тези жеги. Голяма гадост са разширените вени
Наха, за ластичните чорапи казват, че наистина помагат, защото повърхностното притискане, което оказват подобрява циркулацията в краката. Слагам от време на време такива, но само когато температурата отвън позволява да се ходи с тях, защото сега в никакъв случай не могат да ме накарат да се обуя в тях
. Не ми допада носенето им, защото когато съм с тях ходилата ми винаги са студени.