0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Темата на бременните - 6 част
« Отговор #220 -: Юли 19, 2007, 18:04:08 pm »
Аз забелязах, че синки ми стават котаго се върне капка при изваждането на иглата. За целта си ги вадих много рязко. Но аз си ги биех само 12-13 дни. Докъто лежах имаше 1 момиче което каза че като и стане корема на топки продължава да ги слага по ръцете, после пак в корема...  :)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #221 -: Юли 19, 2007, 18:14:09 pm »
Уайт, пробвай с троксевазин. На мен миналата година ми го бяха предписали да си мажа синките и бучките от инжекциите ношпа, за да се рАзнесат.
*
« Отговор #222 -: Юли 19, 2007, 18:19:51 pm »
Сия, и аз за него се бях сетила. Ще питам в аптеката, дали става за коремести.
Сега ще опитам с компреси с риванол и после ще докладвам резултата.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Ro6ko

• **
  • 94
  • Любовта ще спаси света.
« Отговор #223 -: Юли 19, 2007, 19:05:20 pm »
И на мен ми беше посинял корема, затова една седмица слагах инжекциите в ръката. Сега вече си ги бия сама и засега нямам синини. Днес бях на гинеколог и съм малко притеснена, защото едното ембрионче е спряло да се развива, а другото според доктора отговаря на 8 г.с., пък аз си мисля, че съм 9. Затова и не пиша много-много чакам все да някак си да се уверя, че всичко е наред, ама... Каквото такова.
*
« Отговор #224 -: Юли 19, 2007, 19:43:10 pm »
При АТР как си броите  седмиците,от деня на пункцията или от деня на трансфера?
« Последна редакция: Юли 19, 2007, 22:16:39 pm от azaia »
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #225 -: Юли 19, 2007, 21:40:58 pm »
Нито от деня на пункцията, нито от трансфера!
Аз броя от дата на последен цикъл!Така от самото начало ми ги сметнаха в клиниката!
Не мисля че при АРТ се брой различно!
Ако бъркам на мига да бъда поправена и  :balk_83: смъмрена строго!
Ние сме си "нормални" бременелки независимо от начина на зачеване!

:balk_69:"Нормални" всъщност може да се поспори,
като тръгнем 2bg 2bg 2bg Трио Българка с тумбите,
из Борово-Касноселския вилает, не изглеждаме много нормално,но май ни свикнаха!

А понякога и пришълки от други вилаети има!
 :grouphug2:И все повече да ставаме! yahoo_17Дано! yahoo_17
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #226 -: Юли 19, 2007, 21:47:29 pm »
Хайде пак. Брои се 14 дни назад от трасфера за последен цикъл, Мише. Примерно, как е при мен. Последен цикъл на 02.02.2007г., но трансфер на 20.02.07г., връщаме назад 14 дни и за ПМЦ броим 06.02.07г. И така очакван термин 13 ноември 2007г. Така поне казва моя доктор и аз слушам.   :lol:

Блазе ви за разходките, аз в Младост си нямам никой, добре че клиниката на док е при вас, за да се виждаме, иначе ..  :( А пък после като се родят бебоците, оставам сам-сама.  :(

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #227 -: Юли 19, 2007, 21:58:30 pm »
Рошко, дано всичко е наред, ще стискам палци! :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*
« Отговор #228 -: Юли 19, 2007, 22:15:51 pm »
Хайде пак. Брои се 14 дни назад от трасфера за последен цикъл, Мише. Примерно, как е при мен. Последен цикъл на 02.02.2007г., но трансфер на 20.02.07г., връщаме назад 14 дни и за ПМЦ броим 06.02.07г. И така очакван термин 13 ноември 2007г. Така поне казва моя доктор и аз слушам.   :lol:

Блазе ви за разходките, аз в Младост си нямам никой, добре че клиниката на док е при вас, за да се виждаме, иначе ..  :( А пък после като се родят бебоците, оставам сам-сама.  :(

зна4и пак съм в гре6ка,последният МЦ ми бе6е на 13.05.2007,пункцията на 27.05 а ЕТ бе6е на 29.05 и така според вас в коя седмица съм.
« Отговор #229 -: Юли 19, 2007, 22:34:15 pm »
Аз мисля, че се брои 14 дни назад от пункцията, т.е. от овулацията. Така е логично.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #230 -: Юли 19, 2007, 22:35:10 pm »
Ro6ko стискам ти палци всичко да е наред и страховете да са били излишни.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #231 -: Юли 19, 2007, 22:40:14 pm »
И аз знам че се брои от пункцията 14 назад.

Рошко, стискам палци!
*
« Отговор #232 -: Юли 19, 2007, 22:56:04 pm »
Цитат
зна4и пак съм в гре6ка,последният МЦ ми бе6е на 13.05.2007,пункцията на 27.05 а ЕТ бе6е на 29.05 и така според вас в коя седмица съм.
Azaia ,според моите из4исления днес 19/07/2007 си 9 гестац.седмици и 5 дена ,зна4и утре 20/07/2007  9 и 6 дена и т .н.
Поне аз така ги смятам и така ми казаха независимо ,4е сам за4енала с Арт ,смятат поне тук де : парви ден от последната  менстр. ,може в Б-Я да е по разли4но
А реалните седмици на бебето са от деня на пункцията...

П.П.Ро6ко дано вси4ко да е наред  :crossfingers:
« Последна редакция: Юли 20, 2007, 00:13:41 am от Shaym's25 »
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #233 -: Юли 20, 2007, 00:08:43 am »
И на мен ми беше посинял корема, затова една седмица слагах инжекциите в ръката. Сега вече си ги бия сама и засега нямам синини. Днес бях на гинеколог и съм малко притеснена, защото едното ембрионче е спряло да се развива, а другото според доктора отговаря на 8 г.с., пък аз си мисля, че съм 9. Затова и не пиша много-много чакам все да някак си да се уверя, че всичко е наред, ама... Каквото такова.
Рошко, надявам се нещата да добият положителен обрат и ебриончето да се развива нормално! :hug2: Пази се!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #234 -: Юли 20, 2007, 00:20:52 am »
момичета, бременейте си спокойно. като има бебе, какво значение имат няколко дни или една седмица :D
« Отговор #235 -: Юли 20, 2007, 08:14:12 am »
Рошко, стискам палци!
*
« Отговор #236 -: Юли 20, 2007, 09:02:39 am »
Цитат
Azaia ,според моите из4исления днес 19/07/2007 си 9 гестац.седмици и 5 дена ,зна4и утре 20/07/2007  9 и 6 дена и т .н.
Поне аз така ги смятам и така ми казаха независимо ,4е сам за4енала с Арт ,смятат поне тук де : парви ден от последната  менстр. ,може в Б-Я да е по разли4но
А реалните седмици на бебето са от деня на пункцията...

П.П.Ро6ко дано вси4ко да е наред  :crossfingers:

В някои клиники връщат 2 седмици от трансфера, в други от пункцията. Но се връщат 2 седмици, а не се взима предвид последната менструация, защото тя рядко съвпада с първия ден на стимулацията.
Иначе в ЖК трудно можеш да ги накараш да пресмятат по тоя начин, то затова много от нас послъгват за истинската дата на ПМ, за да имаме точни термини  :wink:
*
« Отговор #237 -: Юли 20, 2007, 09:23:01 am »
Благодаря моми4ета за бързите отговори.Аз съ6то ги смятам от ПДМ за6тото ми съвпада с ову.и така термина ми излиза на17.02.2008,а тук в ЖК лекарката ми го изкарва на 03.03.2008 затова се 6а6кам :ask:.Като бях в клиниката да видят плодният сак не ми казаха в коя г.с съм.

п.п така се полу4ава 2 сед.разлика .Има ли място за притеснение?
Лека и безпроблемна preggo на вси4ки моми4ета!!!
*
« Отговор #238 -: Юли 20, 2007, 09:53:04 am »
Тези от ЖК си ги броят от последния МЦ. При АРТ се брои от деня на ЕТ 14 дена назад. Вариации от +/- 4-5 дена мисля, че не са сериозни, то на всеки преглед се променят нещата. Ако док ви казва, че бебето е наред, значи е така. Аз не се опитвам да стравнявам повече. Рошко, не се притеснявай, стискам палци.

Уайт, против синините от фраксито при бременност помага единствено редуването корем с ръце, аз така правих  :lol:. После получих алергия от фраксито и минах на аспирин...

Момичета, имате ли представа каква е "нормалната" температура за бременна? Имам чувството, че постоянно горя, а бях толкова зиморничева преди... то не, че времето не ни нагорещява ама...
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
« Отговор #239 -: Юли 20, 2007, 10:00:35 am »
Благодарско за съветите против синки. :D
Роби, при мен този номер с ръцете не става. Като ми оперираха коляното бях седмица на фраксипарин в ръката (там се слагали) и нямаше пропуск в синините. :? Явно нямам достатъчно подкожна тъкан за това. Все пак съм 59 кг. при 175 см. :D
Ще си ходя синя, пък може и момченце да родя. :wink:
Рошко, дано това е само лош сън.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери