Каси, аз не съм особено подготвена по темата, но попрочетах някои неща за близначетата из италианските сайтове. Незнам дали има точна седмица, в която се обръщат, но понеже им е `по-тясно`, явно по-отрано `заемат позиция`, т.е възможността им да се обръщат свободно е ограничена в последните месеци. За естественото раждане на близнаците е нужно освен да няма усложнения в хода на самата бременност, бебето, което е разположено по-близо до изхода да е с главата надолу и още по-добре ако то е по-голямото. Другото, дори и седалищно разположено да е, не е проблем. От значение е и теглото на бебетата. При нискотегловните нормалното раждане е мн. рисковано.
мисля, че добре правиш да мислиш отсега, за да можеш да се подготвиш с евентуални предродилни курсове и т.н. и имайки пред вид, че е възможно раждане досто по-рано от изчисления термин, често срещано при двуплодната бременност.
Прочетох също , че пълно разкритие при двуплодната бременност настъпва в по-кратко време всравнение с едноплодната, както и изгонването на плода. Втората фаза се удължава само заради факта, че човечетата са две. Обаче не са и рядкост случаите, когато след раждането на първото бебе, второто заема неблагоприятна позиция.
Каквото и да решиш, поздравявам те за куража! Да си гушнеш здрави бебчета и късмет!