0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Утрогестан - профилактично
« -: Юли 12, 2007, 17:53:07 pm »
Момичета, бих искала да чуя вашите мнения за Утрогестана ако имате опит с него. Вчера отново бях на УЗ преглед за собствено успокоение, че всичко е наред тъй като вече 7ми месец опитваме. Имам необходимите хормонални изследвания и СГ и всичко е в граници. За пореден път доктора ме увери, че всичко е наред и няма причина да не става - едиственото което ме посъветва е, че просто трябва да си починем от този стрес като отидем някъде сами за 1 месец и там да работим на спокойствие.  :) За съжаление точно това лечение в нашия случай е "малко" неизпълнимо.  :( И тъй като въпреки това изказах съмнение дали все пак няма някаква скрита причина след като не става толкова време при толкова старание и четене от моя страна (което разбира се вече е маниакално състояние  :) явно доктора реши да ми изпише Утрогестан - от 17ти ден за 10 дни...в продължение на 3 месеца + витамини. Сега се чудя какво да правя - за какво изобщо ми го изписа и въобще има ли смисъл да го взимам като уж всичко е наред?! 8O  Моля да споделите вашия опит...
*
Re: Утрогестан - профилактично
« Отговор #1 -: Юли 12, 2007, 17:57:45 pm »
Профилактика с хормони?!?!?! 8O
Аман от специалисти.
Опитвайте си спокойно още месец-два и после се ориентирайте към по-сериозен специалист.
По възможност за проследяване на бременност. :wink:

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #2 -: Юли 12, 2007, 18:05:44 pm »
Има и много други възможни прични за да не става бебето. Само хормони и спермограма, не са достатъчни изследвания.
Но още имате време, все пак опитвате от 7 месеца само. Как така ти казва че всичко е наред, като не е изледвал всичко??

Аз не бих пила нищо, докато не се установи истинската причина за неуспешните опити. :wink:
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #3 -: Юли 12, 2007, 18:08:50 pm »
Сутрин и/или вечер по 1 утрогестанче в съответните дни не е лоша терапия. Успех! :D

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #4 -: Юли 12, 2007, 18:09:05 pm »
Вече съм се ориентирала към "по-сериозен" специалист  :) и той така ми каза да изчакам още 1-2 месеца през отпуските, но аз вече нещо не мога да чакам повече..за съжаление много отдавна бях на 20.. :wink:
Предписа ми го уж за подпомагане и ускоряване на процеса и ако евентуално нещо е станало този месец..?! Доколкото успях да намеря информация по въпроса в нета се споменаваше и думата профилактика... 8O Просто не знам...затова исках да се посъветвам с вас. 10х
*

Osiana

• 4888
« Отговор #5 -: Юли 12, 2007, 18:17:31 pm »
Ами потърси специалист по стерилитет, тогава.

Аз не бих приела каквито и да са терапии профилактични, а пък иначе всичко е наред, писна ми на мен, ние жените да сме опитни зайчета. Пробваме от туй, а после от друго, ей така на посоки, може пък да улучим случайно къде е проблема.... Изледвания, пълни, намира се причината и тогава се  назначава адекватна терапия или процедура.
Дано да не стигаш до там, а скоро да се похвалиш с положителен резултат. :D

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
« Отговор #6 -: Юли 12, 2007, 20:15:11 pm »
Утрогестан е се изписва за задържане и мисля,че е добро предложение от страна на лекаря ти, защото ако се получи оплождане утрогестана ще подпомогне задържането.

*
« Отговор #7 -: Юли 12, 2007, 20:51:22 pm »
Дсд, ти не ходеше ли при Владимиров???Това лекаря от поликлиниката ли ти го изписа??
профилактика с хормони е малко странна.Това е за увеличаване на прогестерона/всъщност това е прогестерон/При положение, че нямаш нищо доказано не знам дали да ги взимаш.Изследвала ли си прогестерон на 7-ми ден след Ову.То няма лошо, но все пак са хормони , а те не са безобидни.Поздрави от мен..
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #8 -: Юли 13, 2007, 10:03:37 am »
А след като сте изследвали хормони колко ти е бил прогестерона?
Моят беше на долната граница и затова ми изписаха Утрогестан.
Успех  :D
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

evro

• 5167
« Отговор #9 -: Юли 13, 2007, 10:11:15 am »
Прогестерона е хормон, който ако е в повече във втората фаза на цикъла не вреди.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

lidia

• 2959
« Отговор #10 -: Юли 13, 2007, 10:17:55 am »
Прогестерона е хормон, който ако е в повече във втората фаза на цикъла не вреди.
Поткрепям. :balk_602:
« Отговор #11 -: Юли 13, 2007, 10:20:11 am »
Мнението ми се различава от вашето. :)
Всички хормони /приемани просто така - профилактично/ разбутват хипофизата и оказват влияние на произвеждането на другите.
Добре е да се изследва прогестерон и ако има недостиг, тогава да се приема утрогестана.
« Отговор #12 -: Юли 13, 2007, 10:31:51 am »

Аз пък не подкрепям. Ами той така слевдащия път може и клостил да и изпише от 2 до 8 ден, 3 поредни месеца, ей така, щото тя се притеснява. Иначе витамините едва ли ще навредят.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*

lidia

• 2959
« Отговор #13 -: Юли 13, 2007, 10:42:43 am »

Аз пък не подкрепям. Ами той така слевдащия път може и клостил да и изпише от 2 до 8 ден, 3 поредни месеца, ей така, щото тя се притеснява. Иначе витамините едва ли ще навредят.
Клостил и Утрогестан са две различни неща. Тук сравнение не можем да правим в никакъв случай. Утрогестана след овулация удебелява лигавицата. Това може единствено да помогне на бебето.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #14 -: Юли 13, 2007, 10:45:09 am »
Понеже dsd писа че всичко и е наред, а пък и изписват прогестерон, аз лично вече след всичко което съм преживяла за бебеправенето и всички лекарсва които съм изпила и съм си била, вече дори и витамини не взимам, без да съм сигурна за какво става въпрос и дали това е правилното лечение. Толкова много химия изгълтах, че не ми се мисли. Мое лично мнение и опит, не ангажирам никого с него.

А тук малко инфо за Утрогестана: Приложение на микронизиран прогестерон - Utrogestan

« Отговор #15 -: Юли 13, 2007, 10:45:56 am »
Ако е нормална маточчната лигавица и няма хормонални проблеми защо да го пие??? 8O
*

evro

• 5167
« Отговор #16 -: Юли 13, 2007, 10:49:07 am »
mariposa, сръвнението ти е неуместно.  Утрото и дуфастона са хубави препарати.

Те осмислят живота ни!

« Отговор #17 -: Юли 13, 2007, 10:52:55 am »
Може и да може да помогне, но е хормонален препарат и аз лично не бих го приемала "профилактично" нито перорално, нито вагинално.

п.с. сравнието ми беше просто шега, какво друго да каже човек при заглавие утрогестан-профилактично?

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*
« Отговор #18 -: Юли 13, 2007, 11:07:43 am »
Момичета благодаря ви за коментарите. Не случайно отворих тази тема тъй като по въпроса има мнения "за" и мнения "против". Може би думата "профилактично" в случая е малко пресилена, но всъщност по-скоро идеята на доктора беше това което е споменала stankova. От друга стана това все пак е лакарство, а аз към тях винаги подхождам с едно наум - не ги употребявам ако наистина няма основателна причина за това. Още повече че тук става въпрос за по-деликатен проблем...но пък понякога е по-добре да се вслушваме и в лекаря...с една дума в случая съм объркана... 8O
Вчера не споменах повече подробности за да не се повтарям тъй като съм се включвала и в други теми.  Само за яснота в случая за да не се разводнява темата - пациентка съм на Владимиров, където съм правила изследванията (прогестерона ми е изследван на 18-ден по негово мнение = 32,85nmol/l, по принцип цикъла ми е от късите). Не са ми изледвани хламидия и тръбите поради мнение, че за момента това не се налага въобще. След последното ми посещение при него - окончателното му становище беше да изчакаме още няколко месеца до есента тъй като няма видима причина и тогава ще видим какво ще правим по-нататък.  Но тъй като в моя случай есента ми се струва далече потърсих още едно мнение по въпроса, което като цяло потвърди неговото.  Утрогестана явно беше следствие на моето притеснение и желание да ускорим нещата, тъй като по-принцип докторът ми каза, че го изписва на млади момичета с по-продължителни неуспешни опити. Това е за сега...продължавам да следя вашите коментари, които се надявам да ми помогнат да взема своето решение. Благодаря ви!
*

evro

• 5167
« Отговор #19 -: Юли 13, 2007, 11:15:03 am »
С две думи:
ако аз и съпруга ми нямахме установен проблем и ако съм в началото на борбата и правим таймиран секс, след 17-я ден щях да си пия утрогестана и дори и без да ми го е изписал лекар.

Те осмислят живота ни!