Не дони, не си обидила
съвсем за друго ставаше дума
Това, което те засяга лично, е че не трябва да задаваш въпроситеси "на парче".
Ето сега, след като ти казах, че лечението с клостилбегит може би е адекватно се оказа, че си с висок пролактин. А това вече променя нещата.
Високият пролактин пречи както на овулацията, така и на инплантацията.
Докато не се нормализира пролактина почти всички опити са обречени на неуспех.
А клостилбегитът не са бонбони. Това е лекарство, което наистина действа и е с много неприятни странични ефекти. Затова се налага да се премахнат всички други причини преди да се започне с него. Има премного изследвания които трябва да се направят преди това. Има много теми за клостилбегит. Има и за пролактин.
Вече ме е страх да ти давам и съвети. Ти все още не си се ориентирала в ситуацията.
Не искам да те плаша, ама аз например качих 30 килограма от тези лечения. Сама разбираш колко е важно за теб да се лекуваш адекватно. Аз бих ти споделила моя опит, но мойта диагноза няма как да ти дам.
Зная че не е лесно, но за теб е важно да видиш състоянието си като цяло, а не проблемите един по един. Ако нещата са такива каквито ги описваш няма нищо фатално, но си се иска време, за да се нагодят нещата. Иска се и добър лекар.
Не се притеснявай да питаш, но за да можеш да зададеш адекватно въпрос и ти трябва да си наясно какво да кажеш и какво не. Има хормони, които имат много голямо значение. а има и факти, които може да звучат беумно страшно, но не е така.
Спомням си как на мен една лекарка ми каза, че имам атрофия на лигавицата на матката и това било супер страшно. След като не спрях да рева няколко часа и докарах свекърва ми от Враца, се оказа, че това се получава в цикъл без овулация и след един мензис всичко се оправя. Но това се наложи да ми го каже шефа на Шейново, за да го повярвам... Само 'дето 1998 нямаше толкова лесно достъпни материали.