0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Привет момичета! Вече съм в 13гс след едно доста тежко инвитро съпроводено с хиперстимулация. В началните седмици коремът ми беше доста подут , но тогава бях на системи и под наблюдение. После нещата се нормализираха и подуването отшумя. Но преди няколко дни отново се поду и е доста твърд на пипане. Веднага посетих лекар и обясних какъв е проблема ,но в нашия град лекарите не   се сблъскваат често  с такива случаи  и не знаят какво да ме правят .Видеозонът показва , че бебчето е добре и нямам контракции, изследванията също са прилични. Но все пак се притеснявам.  Да искам ли пак да ме сложат на системи (както в началните седмици) ,  или просто ще си се подувам така  :(
Моля, ако някоя от вас има подобен проблем да сподели.
*
Re: Подуване на корема след хиперстимулация
« Отговор #1 -: Юли 13, 2007, 10:39:24 am »
Обади се непременно на лекаря, правил инвитрото.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #2 -: Юли 13, 2007, 11:25:02 am »
Обади се непременно на лекаря, правил инвитрото.

:good_post:
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
« Отговор #3 -: Юли 13, 2007, 12:00:58 pm »
Пропуснах да спомена ,че те са в летен отпуск. Пробвах да се свържа с тях, но никой не отговаря. Сега си почивам и гледам да не се натоварвам.
Благодаря зя бързите отговори. 
« Отговор #4 -: Юли 13, 2007, 15:28:11 pm »
Трудно е да се дава съвет от разстояние а зависи и колко
тежка е при тебе хиперстиMул ,  аз съЩо съM така и в 14 г.с.
и то4но си Mслех 4е ве4е не се подуваM толкова, кореMа запо4на пак да расте
но трябва да иMаш в предвид 4е от сега запо4ва да расте  preggo  и поради разMера на бебетата които запо4ват да нарастват и ако е подут и сутрин под пъпа то е от тях
важното е да пишкаш по 4есто и да си по4иваш като се лежи не се подува толкова
аз като бях по зле пиех Чай от коприва (не е противопоказен със сигурност),
аспержите действат супер но ги наMирах саMо в София в HIT Maркет в Младост
Но ако не си толкова зле не се давай на разни лекари да ти слагат каквито и да е систиMи които Mоже да са вридни за плода аз 4ета и в неMските  форуMи иMа жени които събират вода и до края но страшното ве4е е отMинало след 13г с не произвеждат тези *подува6Tи с вода хорMони* с такава сила    :goodluck:  :bighug::crossfingers:

« Отговор #5 -: Юли 13, 2007, 16:05:53 pm »
Пропуснах да спомена ,че те са в летен отпуск. Пробвах да се свържа с тях, но никой не отговаря.

Номер на мобилен телефон нямаш ли?  Клиниките почиват, но има вероятност лекарите да са някъде наоколо :)  Успех и дано всичко да отмине скоро, за да се насладиш на бременността си.
*
« Отговор #6 -: Юли 14, 2007, 12:15:17 pm »
Възможно е да е започнала матката да се увеличава и ако си слабичка да ти личи.
Но ти се обади на доктора да те консултира и погледне за всеки случай и му обясни точно за какво става дума и ако се налага да си пуснеш изследване някакво. Лекарите, които не се занимават с ин витро не са компетентни достатъчно по този въпрос.
« Последна редакция: Юли 14, 2007, 12:20:32 pm от cygnus »
« Отговор #7 -: Юли 27, 2007, 10:45:05 am »
А проблеми с ходенето до тоалетна имаш ли? Може заради бебето и заради това че задържаш течности да е нарушена перисталтиката на дебелото черво и да задържаш храна. Опитай да ядш само растителна храна, има и едни фибри на хапчета те помагат в такива случаи. Но и аз като момичетата мисля, че е добре да се чуеш с лекаря правил инвитрото. Ако не успяваш да го намериш говори с друг доктор, който прави инвитро, за да си наясно какво става и да не се тревожиш толкова.

СТискам ти палци и на теб и на бебчето да се оправите скоро.

Грасувай за мен и за моето бебе инвитро на http://www.bankazaidei.com/?p=top&id=981&s=