0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Подготовка за ин витро
« -: Юли 13, 2007, 16:52:19 pm »
Привет на всички в наи-полезния сайт за АРМ.
Може да е малко тъпичко ама нямам много време да се интересувам и все отлагам. Такава сам  :oops: Та на въпроса - искам да направя ин витро през Октомври - парите ги събрахме слава богу - кам 6000лева. Ходила съм при доц. Маркова - майчин дом, няколко пъти и тя ме посъветва за това. Разбрах че се връща към 21.08. Вече имам час за 23.08. Мисълта ми е трябва ли да се подготвя по-някакъв начин, има ли списък на чакащи, да си купя ли лекарства и пр. Ако можете помогнете.
*
Re: Подготовка за ин витро
« Отговор #1 -: Юли 13, 2007, 17:04:50 pm »
Ами като отидеш на 23.08 ще ги уточните тези неща с нея. До октомври има много време. От мен успех!
*
« Отговор #2 -: Юли 13, 2007, 17:13:45 pm »
Щом финансово сме готови подготовката за останите неща се надявам да стане бързо. :DАз умам уговорка за септември с Д-р Чернева,но също не сме уточнявали лекарства и изследвания които ще правим

*
« Отговор #3 -: Юли 14, 2007, 09:40:45 am »
    Mомичета,здравейте аз също имах намерение есента да започна при този екип,но се получи леко объркване.Разчитахме да ползваме Касата,но вчера,четейки разбрах че  тази година вече няма да приема документи.Сега съм объркана и незнам какво да предприема.Май дилемата ми е дали да е тази година  или да чакаме още почти годинаЗК? :oops:
*

dekiki

• 421
  • Симона 20.02.2008
« Отговор #4 -: Юли 14, 2007, 12:34:38 pm »
Nadin4i,освен изследванията,които трябва да направиш нищо друго засега не се иска от теб.Доц. след срещата август ще ти каже какво следва едно по едно.От теб се иска да си спокойна и да изпълняваш това ,което ти кажат.Пожелавам ти успех от все сърце!И само положителни мисли!
*
« Отговор #5 -: Юли 14, 2007, 12:49:14 pm »
Надинчи,момичетата са ти казали вече - няма какво друго да правиш,освен да чакаш :wink: Особено след като сте събрали най-важното - паричките :wink:
Иначе и аз съм наесен при Маркова,ще се обадя тия дни да си запиша час за края на Август,както сме се разбрали с нея - дано всъщност не съм се забавила,защото въпреки че е в отпуск,съм сигурна че часовете й още отсега са запълнени за сумати време напред - както обикновено при нея е трудно да се вредиш :lol:
Та ще се засечем може би с теб наесен :lol:
Искрено ти желая да успееш,ДАНО ВСИЧКИ УСПЕЕМ!!

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #6 -: Юли 14, 2007, 13:48:22 pm »
Къде ги намерихте тия пари бе? 8O
Кажете и аз да ги събера. :D
*
« Отговор #7 -: Юли 14, 2007, 15:40:47 pm »

Здравейте момичета!Както разбирам някои от вас са от Варна.В момента се намирам в USA но септември се прибирам за пьрвото ми инвитро.Мисля при Александров.Мои близки се свързаха с него и тои си е дал тел.и емаил.Писах му но още отговор няма.Дали да не му се обадя.Ще трябва ли да се запиша за септ.Незнам какво да правя.Тои жсе пак е казал че няма проблеми да го направим септ.Него познавам и не ми удобно да го притеснявам по тел.Кажете какжо мислите че е добре да направя?
 Прегрьщам ви всички! :bighug:
*
« Отговор #8 -: Юли 14, 2007, 16:48:24 pm »
Здравей Arlina, според мен е добре да му се обадиш и да се разберете лично. Той е много точен не само като лекар, но и като човек. :D
*
« Отговор #9 -: Юли 14, 2007, 23:26:39 pm »
До колкото знам Д-р Александров не прави стимулации за ин витро,но е част от екипа,поне за сега.

*

petq74

• 373
  • Роден да пълзи, не може да лети!
« Отговор #10 -: Юли 14, 2007, 23:39:36 pm »
Цитат
Мисълта ми е трябва ли да се подготвя по-някакъв начин, има ли списък на чакащи, да си купя ли лекарства и пр. Ако можете помогнете.
да има списак с 4акащи.тя ще ти каже за кога ще стане.никакви лекарства не купуваи,когато стане време те ще те изпратят до аптеката с която работят за да си ги вземеш от там.в аптеката имат задължението да ти набавят целият пакет с лекарства.и аз съм там наесен.направила си много добър избор.те са наи-добрите в българия имат над 50 процента успеваемост.за подготовка ако пушиш-спираш цигарите,ако си пълни4ка-отслабваш и изобшо водиш здравословен на4ин на живот
« Последна редакция: Юли 14, 2007, 23:48:43 pm от petq74 »
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
*
« Отговор #11 -: Юли 15, 2007, 16:28:17 pm »
До колкото знам Д-р Александров не прави стимулации за ин витро,но е част от екипа,поне за сега.
Hi doroty,в този случай ако той не прави стимулации има ли смисьл той да ме поема.Кой се занимава сьс стимулациите.А нали все пак са екип и работят заедно.  :balk_113:
*

petq74

• 373
  • Роден да пълзи, не може да лети!
« Отговор #12 -: Юли 15, 2007, 20:17:34 pm »
д-р Александров е ембриолог
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
« Отговор #13 -: Юли 15, 2007, 22:15:19 pm »
Ако ти кажат къде и аз идвам:lol:
 Nadin4i, а фолиевата киселина пиеш ли я?

*
« Отговор #14 -: Юли 15, 2007, 22:47:47 pm »
Hi doroty,в този случай ако той не прави стимулации има ли смисьл той да ме поема.Кой се занимава сьс стимулациите.А нали все пак са екип и работят заедно.  :balk_113:
Arlina ,нямам идея дали ще те поеме.
Аз лично съм негова пациентка,но ми обсяни че за самата стимулация трябва да си избера друг лекар от екипа.Той ми направи лапароскопия и винаги е давал отговор на вълнуващите ме въпроси,но за стримулация ще съм при Д-р Чернева.

*
« Отговор #15 -: Юли 16, 2007, 15:02:40 pm »

Благодаря Doroty за информацията.Явно е по добре да звьнкам на доктора да ми обясни по подробно.Само сьс имаел няма да стане.
 Целувки! :balk_64:
*
« Отговор #16 -: Юли 16, 2007, 15:51:05 pm »
Благодаря за отговорите на всички. За паричките, съвет от мен - събрахме ги с помощ от приятели и роднини. За такова нещо нямам никакви комплекси да искам и всеки се отзова с готовност. За моя рожден ден приятели ми направиха дарение с тая цел. Така че смело, искайте на всеки, целта оправдава средствата!Гледамс сега върви реклама на фондация "Искам бебе" или нещо подобно. Някой знае ли нещо?
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #17 -: Юли 16, 2007, 19:58:54 pm »
Ако ти кажат къде и аз идвам:lol:
 Nadin4i, а фолиевата киселина пиеш ли я?

Разбра лиииии? От приятели......
Че кви са тия приятели  8O
Как се събират 5-6 000 лв?!

Нашият приятел май ще е БАНКАТА.
*
« Отговор #18 -: Юли 17, 2007, 10:15:54 am »
Приятели които пожелавам на всеки :D
« Отговор #19 -: Юли 17, 2007, 11:40:42 am »
    Mомичета,здравейте аз също имах намерение есента да започна при този екип,но се получи леко объркване.Разчитахме да ползваме Касата,но вчера,четейки разбрах че  тази година вече няма да приема документи.Сега съм объркана и незнам какво да предприема.Май дилемата ми е дали да е тази година  или да чакаме още почти годинаЗК? :oops:

Свежо, при всички положения касата ще ти поеме само част от лекарствата, нито самата процедура, нито изследвания и т.н. ... Лично мое мнение - пробвай сега, пък недай боже не стане, ще имаш възможност да кандидатстваш по касата, което си има своите предимства - лекуващия те лекар ще знае какви лекарства ти трябват и как реагираш на тях ...

Но каквото и да решиш - успех  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!