0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
ниско кръвно налягане
« -: Юли 14, 2007, 06:51:55 am »
Опасно ли е ниското кръвно при бременност?
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: ниско кръвно налягане
« Отговор #1 -: Юли 14, 2007, 11:18:27 am »
Аз съм с ниско кръвно и нямах проблеми.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #2 -: Юли 14, 2007, 11:19:42 am »
Опасно ли е ниското кръвно при бременност?

Колко ниско?
« Отговор #3 -: Юли 14, 2007, 11:27:53 am »
Аз съм с ниско кръвно от началото на бременността,едва сега в 5мес.леко се покачва,нямам никакви проблеми.Док.каза,че мога да пия по едно кафе и да пия повече течности.
« Отговор #4 -: Юли 14, 2007, 11:38:06 am »
Пий повече течности , помага и  подсолен айрян!
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
*
« Отговор #5 -: Юли 14, 2007, 20:06:35 pm »
Благодаря ви за бързите отговори.Кръвното ми е 90 на 60,а за течностите пия по 3 и повече литра на ден.  :)
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #6 -: Юли 14, 2007, 20:18:32 pm »
Мисля, че 90/60 не е чак такъв проблем.
Но ако не ти е гадно, можеш и по едно кафенце на ден да си пиеш!
*
« Отговор #7 -: Юли 15, 2007, 09:27:20 am »
Благодаря ви за бързите отговори.Кръвното ми е 90 на 60,а за течностите пия по 3 и повече литра на ден.  :)

Охо...какво ти ниско ,моето стигаше до 40 долната граница през първите месеци и бях като изцедена.Вече се нормализира,де.Споко! :D Опасно е високото кръвно за бебо,а ниското..най-много да припаднеш.Просто гледай да не се разхождаш много-много самичка!
Късмет!
« Отговор #8 -: Юли 25, 2007, 17:21:03 pm »
Аз имах подобни проблеми и по време на бремеността и след това.
Следи си кръвното, но не се шашкай. Важно е обаче твоето субективно усещане. На мен ми се случи следното : Стана ми много лошо, започна повръщане и силен световъртеж. Мъжът ми бързо ме заведе на лекар, който ми измери кръвното и установи ,че е нормално 110/75. Добре ,че акушерката, която ме следеше по време на бремеността му обърна внимание ,че ден по-рано на консултацията съм била с 85/60. гинеколагът ми обясни, че макар това кръвно да е идеално по принцип , за мен се явява "вдигане на кръвното" Даде ми диазепам и каза да почивам. Така , че моят съвет е да не се плашите,но винаги да предупреждавате , че по принцип сте с ниско кръвно. Успех с бремеността!
*
« Отговор #9 -: Юли 25, 2007, 17:46:11 pm »
диазепам по време на бременност 8O

*
« Отговор #10 -: Юли 26, 2007, 10:26:21 am »
И на мен 60:90 е обичайното ми кръвно. Едно кафе сутрин обикновено ми е достатъчно да се чувствам добре. Пия много течности и избягвам горещите часове на деня за излизания. Въпреки ниското кръвно, лекарят ме посъветва да употребявам само мин. количества сол и да я огранича доколкото е възможно, защото ефектите й се проявявали в по-късните етапи на бременността.
Много ниското кръвно може да бъде опасно, но 60:90 още не е такова (поне се надявам)
 :wink:
« Отговор #11 -: Юли 29, 2007, 19:43:17 pm »
и моето е в рамките на тези показатели,пия всяка сутрин по едно айс кафенце от пакетче(не е толкова силно нали да не разсърдим бебо :D).падало ми е до 70 на 40 и от докторката си знам че е по добре да пийна сладко айрянче или компотче и помагат да.за соления айрян също го дават за ниско кръвно,но солта за бременни мами не е много полезна-задържа се вода,подуване и водене до високо кръвно налягане в последствие.
това знам аз,надявам се да помогна с информацията :D

« Отговор #12 -: Август 06, 2007, 16:15:16 pm »
Аз бях стигнала до 75 : 45. Проблемът бяха жегите. Много изтощена се чувствах в топлото време. Направо нямах сили да стоя на краката си по някой път.

Бъдете добри и не губете кураж! :)