0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

rouzi-anna

Oтносно съвет за забременяване
« -: Юли 14, 2007, 13:03:47 pm »
 :bori_003:Искам да благодаря на едни прекрасни момичета ,но не можах да го напиша в темата ,която съм пуснала ,нещо не се получи и сега пускам нова .Момичетата на които искам да благодаря са;Stankova ,Вазарели ,Аrlina ,danni22 ,Venifear ,dsd .Благодаря ви милички за бързото съдеиствие и подкрепата.Ще ви пиша в понеделник за резултата .Желая ви успех ! :balk_602:
Re: Oтносно съвет за забременяване
« Отговор #1 -: Юли 15, 2007, 15:44:49 pm »
rouzi-anna, стискам ти палци в понеделник да се похвалиш с хубави новини!!! :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17

« Отговор #2 -: Юли 16, 2007, 08:35:58 am »
чакаме да се похвалиш с добри новини, мила :D
« Отговор #3 -: Юли 16, 2007, 09:51:02 am »
 :crossfingers: :blowingdust: :babyflips:
*

rouzi-anna

Възможно ли е теста да греши
« Отговор #4 -: Юли 16, 2007, 12:09:06 pm »
 :balk_145:Здравеите момичета!Сега се върнах от доки много разочарована.Гледа ме на видеозон не вагинален и каза че не вижда плоден сак,показах му трите положителни теста за бременност и му обясних че днес зацапването ми е повече и почервено.После ме прегледа (бръкна ме с извинение)и каза ако искам да ида другата седмица пак да ме види,и 99процента сигурен че няма бременност.Моля ви кажете възможно ли е това .Ще чакам още малко и ще мисля какво да правя. Възможно ли е доки да не вижда плода щото е може би на малко дни. :x
*
Re: Възможно ли е теста да греши
« Отговор #5 -: Юли 16, 2007, 12:45:15 pm »
Пусни си кръвен тест.
Ако е много рано възможно е да не се види плоден сак.
Успех.

"Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него."
 Буда
*
« Отговор #6 -: Юли 16, 2007, 13:02:55 pm »
А защо е това кървене?
Сигурно е ,че има,или е имало бременност,но нещо не е както трябва.Според мен иди и на друг лекар!
Късмет!
*
« Отговор #7 -: Юли 16, 2007, 13:17:36 pm »
Кръвен тест - ако е положителен и имаш поне 7 дни закъснение, веднага на друг лекар!
*
« Отговор #8 -: Юли 16, 2007, 13:20:24 pm »
Отиди да те погледнат с вагинален ехограф.Това зацапване е много притеснително.
« Отговор #9 -: Юли 16, 2007, 14:24:01 pm »
Веднага отивай за кръвен тест за бременност, правят ги в почти всяка лаборатория, резултатите би следвало да излезнат до 2-4 часа. След 48 часа си посни още един - стойностите на Бета ЧХГ трябва да са се удвоили ако всичкое наред.  Описаното от теб доста прилича на симптоми на извънматочна. Докато не открият плоден сак има потенциален риск, нашите доктори тук въобще не виждат нещата по тоя начин обаче.
 Отиди да те погледнат другаде и докато не се изключи тази възможност не се отдалечавай на повече от 30 минути път с кола от града където живееш, защото извънматочната си е спешно състояние.Добре би било да си под нон-стоп лекарско наблюдение, но това не е много възможно в България.
Настоявай да ти обърнат внимание.
Дано нещата да се оправят и това да се окажат излишни тревоги, но не се оставяй, ами действай.

Гласувай за мен и моето бебе Инвитро на http://www.bankazaidei.com/?p=top&id=981&s=
« Отговор #10 -: Юли 17, 2007, 00:20:49 am »
rouzi-anna, какжо става мила, какъв е резултата, стискам ти палци да е положителен!!! :D

*

rouzi-anna

RE:Относно съвет за забременяване
« Отговор #11 -: Юли 17, 2007, 15:01:01 pm »
Много странно док. каза че не вижда плоден сак ,въпреки 3 положителни теста . :(
Re: RE:Относно съвет за забременяване
« Отговор #12 -: Юли 17, 2007, 15:10:59 pm »
Колко дни ти е закъснението?
Пусни си 2 кръвни теста ЧХГ през 48 часа.
Това ще покаже дали плода е в матката.
*
Re: RE:Относно съвет за забременяване
« Отговор #13 -: Юли 17, 2007, 15:42:28 pm »
Колко дни ти е закъснението?
Пусни си 2 кръвни теста ЧХГ през 48 часа.
Това ще покаже дали плода е в матката.
Не! Това ще само ще насочи лекаря до колко бременността протича нормално. Дали това наистина е така може да се установи само с преглед. Ако имаш поне 7-дневно закъснение - веднага отиди на друг лекар с вагинален ехограф!
п.с. Няма нужда от нови теми - пиши в една.  :)
« Отговор #14 -: Юли 17, 2007, 15:57:14 pm »

Не! Това ще само ще насочи лекаря до колко бременността протича нормално. Дали това наистина е така може да се установи само с преглед. Ако имаш поне 7-дневно закъснение - веднага отиди на друг лекар с вагинален ехограф!
п.с. Няма нужда от нови теми - пиши в една.  :)

Не става ясно отрицанието ти за кое е - за кръвния тест или за евнтуална извънматочна.
Точно кръвен тест насочва как се развива бременноста /тук си права/ и съответно навежда на мисълта за извънматочна, ако ЧХГ-то не нараства в норма. В ранна бременност не може да се очаква да се види нещо на ехограф, а ако е извънматочна не е добре да се чака, защото когато може вече да се види - опасността от руптура е много голяма.
*
« Отговор #15 -: Юли 17, 2007, 16:03:39 pm »
Отрицанито ми е за категоирчността на изводите от този тест. Може да е в норма през 48 часа и пак да има проблем - този метод е само насочващ. Самата аз в другата тема съм го препоръчала също - да отиде веднага на кръвен.  :( До болка ми е ясно положението с руптурата.
« Отговор #16 -: Юли 17, 2007, 16:18:52 pm »
Принципно теста не показва категорично нищо, така е.
Ако не е в норма ЧХГ-то, не значи, че плода не е в матката.., а просто че не се развива нормално.
Но пък е добре да се обмисли и такъв вариант - да се огледат тръбите много хубаво, а не да се вика момичето след 2 седмици, защото уж било рано, а в същото време никой не се сеща, че може плода да не е в матката.
И после става много късно - има риск жената да си загуби тръбата.  :(

Ако теста е в норма, не е ли за кратко? По някое време няма ли да започнат да спадат стойностите..?

П.П. Извинявай ако съм засегнала болезнена за теб тема.  :oops:

« Последна редакция: Юли 17, 2007, 16:29:28 pm от Вазарели »
*
« Отговор #17 -: Юли 17, 2007, 16:44:12 pm »
Ако теста е в норма, не е ли за кратко? По някое време няма ли да започнат да спадат стойностите..?

П.П. Извинявай ако съм засегнала болезнена за теб тема.  :oops:
Надали някой може да отговори на този въпрос, всичко е толкова индивидуално. Не си ме засегнала  :). Ама викам да не товарим и това девойче, сигурно при нея всичко си е нормално - да отиде на време на преглед (така и не е казала колко и е закъснението) и ако и тогава не се вижда плод, да ги мисли тези работи. Като я чета, оставам с впечатление, че и е рано. Така или иначе - вече знае за опасността и ще внимава.  :bighug:
« Отговор #18 -: Юли 17, 2007, 16:49:33 pm »
ОК, да не гадаем повече.  :D
На момичето пожелавам всичко да е наред и скоро да се сбъдне мечтата и за бебче. :ballons:
« Отговор #19 -: Юли 17, 2007, 20:09:25 pm »
Здравей. Аз също подкрепям момичетата и те съветвам да си направиш кръвен тест,ако той излезе положителен(в което искренно се надявам) си направи още един след 48 часа. И не се притеснявай,сега трябва да си много спокойна и да направиш това което трябва, включително и да потърсиш второ мнение от друг лекар.
Успех! Стискам палци всичко при теб да се развие добре!