0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Заразни ли сме?
« Отговор #20 -: Юли 19, 2007, 10:08:39 am »
Black_Rose номер едно си мила!! :youwoman:А що се отнася до приятелките ми. Говорех само за две иначе както можете да предположите имам много други/на 33 съм/ които бременееха покрай мен и такова отношение не съм срещала. Затова се усъмних в тия двете и затова зададох въпроса. Как ще се почувствате ако посегнете да погалите корема и се дръпнат от вас все едно сте чумав? Ами ей за това питах аз дали сме заразни.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #21 -: Юли 19, 2007, 11:14:46 am »
Как ще се почувствате ако посегнете да погалите корема и се дръпнат от вас все едно сте чумав? Ами ей за това питах аз дали сме заразни.
Ами не съм имала случай да крият от мен приятелки, че са забременели и на всяка съм се радвала. Само че не смея да галя коремчета или да гушкам бебета без да са ми предложили лично. Просто ме е страх, какво ще си помислят :( Но пък повечето ми приятелки сами ми тикват бебчетата в ръцете и са спокойни, като гледат как ги обгрижвам :)

« Отговор #22 -: Юли 19, 2007, 11:44:26 am »
Как ще се почувствате ако посегнете да погалите корема и се дръпнат от вас все едно сте чумав? Ами ей за това питах аз дали сме заразни.

Що не й каза да бяга ,че може и по въздуха да я хване! :lol:
Пфу , егати тесногръдието!
« Отговор #23 -: Юли 19, 2007, 12:01:02 pm »
Спорет мен това са хора недорасли,слабоинтилигентни.И най-важното  това не  са истински приятелки.Те не заслужават да ги наричаме с тази свята дума приятел.Аз имах такава "приятелка"за която даже съм писала тук,тя непрекъснато ме засягаше,с всяка дума ,но вече се научих  да не и обръщам внимание.Бъди смела и силна,бори се  и всичко ще бъде наред.Вярвай и никога не губи надежда.
*

Veselia

• 218
  • И все пак тя се върти!
« Отговор #24 -: Юли 19, 2007, 14:19:08 pm »
Може би си мислят, че ще те боли, ако размахват гордо коремите си около теб. Не им се сърди. Ако са истински приятелки постепенно ще се върнат. Моя приятелка, която е в Англия не ми каза че е бременна а направо ми изпрати снимка на новороденото си момченце. Аз претръпнах. Имам 2ма племенника и съм много щастлива, когато са около мен. А може би просто надеждата ми се е върнала.
Горе главата, момичета и право напред!
« Отговор #25 -: Юли 19, 2007, 15:15:27 pm »
Е то и аз имам такива "приятелки". Имам братовчедка, която случайно видях като ходих до тях, че е бременна-в 6 месец беше и нямаше как да скрие... Да ама не съм го виждала това дете никога, а то трябва да е 2,3 годишно.. Сигурно съм заразна, незнам... Не контактувам с тях вече.
*
« Отговор #26 -: Юли 19, 2007, 16:01:02 pm »

Честно казано, аз никога не бих направила това, освен ако сме наистина много близки приятелки и при условие, че тя ми предложи да го направя. Не се обиждай, мисля че е било съвсем нормална (инстинктивна) реакция от нейна страна да се дръпне (особено ако си я изненадала). :lol:

*
« Отговор #27 -: Юли 19, 2007, 16:13:43 pm »
Нищо подобно, беше съвсем мил жест, на далеч по-малко близки от нея хора не им е правило впечатление, дори напротив. Разбира се че бих била внимателна и не рязка, като например да замахна и да я плясна по корема. Други хора бяха свидетели на ситуацията и те също са го почувствали така че изобщо не си въобразявам. Както и да е, това са подробности, но факт е че все още съществуват подобни хора които гледат на  такива като нас като на лоша поличба.
« Отговор #28 -: Юли 19, 2007, 17:07:45 pm »
Ами не може да се пресягаме и да пипаме коремите на бременните без предупреждение. :)
няма мил жест или не мил.
дърпането си е защитна реакция според мен.
*
« Отговор #29 -: Юли 19, 2007, 17:13:13 pm »
Явно защото не съм била бременна и за това не го усещам така, както и оради факта че на всички други мои бремени приятелки им е приятно. Аз за това и питам де. Ако има правила да ми се кажат да знам за друг път. И не си права Диана - има мили жестове.
*
« Отговор #30 -: Юли 19, 2007, 17:16:49 pm »

Ами на мен лично ми се струва много варварска работа да посегна да галя корема на бременна жена... колкото и да ми е близка. През ум не може да ми мине такова нещо.
Не се обиждай мила, може би не е било срещу теб, просто жената може да е като мен (не съм била бременна досега)и да не обича да я пипат. Аз много държа да се спазва и уважава телесната неприкосновеност на хората. Честно да си кажа адски ми е неприятно и когато хора, които далеч не са ми близки се навират в лицето на сина ми (макар и с най добри чувства)и започнат да го млещят. Луда ставам...

А по-конкретно по темата - в моя чест и червен конец са си връзвали разни женки - да не ги урочасам, така че...
В очакване ....
*
« Отговор #31 -: Юли 19, 2007, 17:22:57 pm »
Мда бих се съгласила с вас ако тя се държеше така към всички. Естествено че бих разбрала. Но - има винаги по едно но.. за другите е разрешено :wink:Е тогава къде е логиката?
« Отговор #32 -: Юли 19, 2007, 17:58:37 pm »
Явно защото не съм била бременна и за това не го усещам така, както и оради факта че на всички други мои бремени приятелки им е приятно. Аз за това и питам де. Ако има правила да ми се кажат да знам за друг път. И не си права Диана - има мили жестове.

Виж сега аз как приемам нещата.
Повече от 5 години се боря за осъществяване на мечтата си - да бъда майка.
Вярвай ми, че още от момента на стимулацията, пазя корема си най-много от всичко.
Не давам никой да се доближи до него и наистина бих се стреснала, ако някой без да ме предупреди се пресегне да ме пипа.
Рабери, че там е най-съкровеното нещо и го пазя с всички сили. Колкото и да ти е мил жеста (според теб), за мен той е стряскащ.
Друг е въпроса, ако някой ме попита или аз предложа сама - тогава ще съм подготвена.
« Последна редакция: Юли 19, 2007, 18:00:32 pm от Диана »
*
« Отговор #33 -: Юли 19, 2007, 18:30:47 pm »
Относно корема, четох някъде че не трябва да се гали корема, защото могат да се провокират контракции. А пък и честнО казано малко досадно всЕки да ти пипа корема.
Много често чета теми, в които пишете, че страдАте като видите бременна. Ако ти си споделяла такива мисли с приятелките си, за мен е разбираемо защо те избягват - просто не искат да те наранят.

*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #34 -: Юли 19, 2007, 21:34:28 pm »
Относно корема, четох някъде че не трябва да се гали корема, защото могат да се провокират контракции. А пък и честнО казано малко досадно всЕки да ти пипа корема.
Много често чета теми, в които пишете, че страдАте като видите бременна. Ако ти си споделяла такива мисли с приятелките си, за мен е разбираемо защо те избягват - просто не искат да те наранят.

Е, това вече е върха - чак пък контракции. 8O
Който го е написал, май нещо му мърда. :D
*
« Отговор #35 -: Юли 19, 2007, 22:11:02 pm »
след трите ми трансфера,и аз пазех корема си и бях много чувствителна на тази тема.пазех се ,не исках никой да ме докосва по каквато и да е причина.
*

eganeva

• 4584
« Отговор #36 -: Юли 19, 2007, 22:29:10 pm »
след трите ми трансфера,и аз пазех корема си и бях много чувствителна на тази тема.пазех се ,не исках никой да ме докосва по каквато и да е причина.

То едва ли има някой, който да не си го пази.
Това е инстинкт.
*
« Отговор #37 -: Юли 19, 2007, 23:15:32 pm »
Е, това вече е върха - чак пък контракции. 8O
Който го е написал, май нещо му мърда. :D

Eто една от многото статии в подкрепа на моите твърдения. А дори и наистина да са глупости, пак не бип рискувала, особено след два спонтанни аборта. http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=758&Itemid=61
*

eganeva

• 4584
« Отговор #38 -: Юли 19, 2007, 23:34:26 pm »
Спор няма, че го пише. Ама дали е достоверно.
Все едно аз да напиша, че галенето е полезно.
А и има разлика между докосване и галене.

Съгласна съм обаче с това:
"Правенето на секс не е препоръчително, но не е забранено и всичко си зависи от вас. Щом се чувствате добре и имате желание, няма причина да се спирате. Само трябва да знаете, че след оргазъм матката получава контракции. Имайте го в предвид."

Хайде дано да има по-вече коремчета за докосване. :D
Няяяяяяяма да ги галим.

:balk_77:
« Последна редакция: Юли 19, 2007, 23:39:03 pm от eganeva »
*
« Отговор #39 -: Юли 20, 2007, 09:09:38 am »
 :cheerleader:точно така eganeva!!!Нека да има кореми, няма да ги докосва обещавам, само на тези които ме помолят!! Тук темата издребня малко около това за корема. Но въпроса ми заразни ли сме беше по-скоро свързан с тенденциозно отношение на някои от моите бремени приятелки. Корема е просто една от случките, която сега си обеснявам, но има много други за които няма обяснение - говоренете зад гърба, лъжите за да избегнем срещите и категоризираето на хора на такива които могат и такива които не могат да забременеят. Тогава ставаме заразни, защото тук прочетох за много момичета които са се отдръпнали от бремените си приятелки за да не страдат, а при мен случаят е обратен, аз искам да ги виждам, а те мен не!
« Последна редакция: Юли 20, 2007, 09:12:03 am от nadin4i »