0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Заразни ли сме?
« Отговор #40 -: Юли 20, 2007, 09:51:43 am »
Ще ви кажа какво ми се случи на мен :x отивам в поликлиниката за поредния талон за поредното изследване и срещам една позната(приятелка)която се връща от ехо-граф бремена в 3месец разменяме си няколко приказки и се разделяме.След няколко дена разбирам че същата вечер и направила спонтанен аборт и нали се сещате от тогава никой нищо не ни казва . Но понеже аз съм много директен човек на една сбирка на най -добрата ми приятелка бяха всички други който ни избягвах(по принцип компанията ни е от съученици на мъжа ми)и аз ни вклин ни в ръкав казах че на Марти на рождения ден ще каним само приятели който не са женени или имат домашни любимци те онемяха и след пет минути се изнизах един след друг :twisted:

« Отговор #41 -: Юли 20, 2007, 10:10:09 am »
Точно тук в Зачатие се запознах със страхотни хора и научих някои житейски уроци :P Така, че не мога да считам хора, които харесвам за заразни, чумави и т.н...Смятам, че всеки си има има достатъчно проблеми и болка, скътани в себе си и всяко лично пространство трябва да се уважава...
Аз лично не обичам да ме пипат по корема и обикновено като видя някой в полет се отдръпвам инстинктивно. Но пък движенията на бебока са така интересни в момента, че ако съм с някоя приятелка, която чувствам близка, сама предлагам да пипне и да усети - считам, че това усещане е наистина страхотно и трябва да се сподели с повече хора :P

« Отговор #42 -: Юли 20, 2007, 10:29:08 am »
nadin4i, не си прави прибързани изводи преди да си разговаряла с приятелките ти.
Освен това, разбирам една или две да ги е страх от теб, ама всичките ти бременни приятелки е прекалено.  :)
*
« Отговор #43 -: Юли 20, 2007, 11:07:30 am »
Не съм казала всичките! Само две - прочети някои от постингите ми тук за да видиш. Даже наблегнах на това че са само две а останалите се държат нормално!
*
« Отговор #44 -: Юли 20, 2007, 11:12:21 am »
говоренете зад гърба, лъжите за да избегнем срещите и категоризираето на хора на такива които могат и такива които не могат да забременеят. Тогава ставаме заразни, защото тук прочетох за много момичета които са се отдръпнали от бремените си приятелки за да не страдат, а при мен случаят е обратен, аз искам да ги виждам, а те мен не!

Оооо щом е такава работата, бягай далече! Не мисля, че имаш нужда от такива приятелки.
*
« Отговор #45 -: Юли 20, 2007, 11:22:13 am »
Да, никой не заслужава такива приятели. И сегашните ни затруднения ни принуждават да ги видим в светлина, в която не ни се иска да виждаме хора, които сме обичали, чието щастие и благополучие ни е било също толкова скъпо колкото нашето собствено. Наистина е голям удар.
« Отговор #46 -: Юли 20, 2007, 11:40:25 am »
Не съм казала всичките! Само две - прочети някои от постингите ми тук за да видиш. Даже наблегнах на това че са само две а останалите се държат нормално!
И говорили с тях все пак?
Защото мен живота ме е научил, че с приятели се говори открито.
Съжалявам, че не ти казвам неща, които може би искаш да чуеш, но съм реалист.
*
« Отговор #47 -: Юли 20, 2007, 13:11:20 pm »
Аз също съм реалист, дори съм по-зле от мъжа ми - тои е романтика в семейството,и за да пиша тук значи съм направила всички възможни опити дори и говорене. Не знам какво си мислиш че искам да ми напишеш. Този форум е за споделяне нали така? Споделих какво мисля по-случая, но не съм искала някой да ме утешава по-този повод. Има други моменти по-страшни от тези "приятелки" за които с готовност бих приела съчувствието ви. За това заразни ли сме - сондирам мнения, мисля че събрах доста вече и доста добре се ориентирам в ситуацията.
« Отговор #48 -: Юли 20, 2007, 14:29:17 pm »
Ами не може да се пресягаме и да пипаме коремите на бременните без предупреждение. :)
няма мил жест или не мил.
дърпането си е защитна реакция според мен.
Абсолютно. Психолозите го свързват с инстинкта за продължаване на рода. Експерименти доказват, че когато жена /въобще не е нужно да е бременна/ усети физическа заплаха веднага понечва да си предпази корема, а мъжът половите си органи.
nadin4i,
Вероятно този жест, отправен към теб е част от цялото отношение на конкретната приятелка, но такъв е живота ... създаваме приятелства, губиме приятелства, въобразяваме си за приятелства ...

« Отговор #49 -: Юли 21, 2007, 10:24:46 am »
Когато говорим за приятели , това предполага близко отношение , доверие , открито изразяване на чувства ,всичко това изградено с времето.
В приятелството , човек не действа по инстинкт.
Според мен този жест не е толкова инстинктивен ,след като се познават толкова време .
Той е преднамерен ,мотивиран от суеверие.
И това е обидното.
« Отговор #50 -: Юли 21, 2007, 11:34:46 am »
Когато говорим за приятели , това предполага близко отношение , доверие , открито изразяване на чувства ,всичко това изградено с времето.
В приятелството , човек не действа по инстинкт.
Според мен този жест не е толкова инстинктивен ,след като се познават толкова време .
Той е преднамерен ,мотивиран от суеверие.
И това е обидното.
Ти като четеш, мислиш ли че има приятелство?
*

petq74

• 373
  • Роден да пълзи, не може да лети!
« Отговор #51 -: Юли 21, 2007, 11:59:12 am »
да заразни сме.всеки 4овек носи хиляди бактерии по себе си.вируси сащо.не се сарди на приятелките си.на 02.05 направих спонтанен аборт в 6 месец с 2 мом4енца близна4ета благодарение на това,4е някои беше дошал да ме види и не е  знаел 4е е бил вирусоносител.беше ми 4етварти опит инвитро.как мислиш,4е се по4увствах след вси4ко.никои не виня защото никои не го е направил наро4но.ако са знаели 4е ще се разболяват или не са се излекували докраи нямаще да доидат и да ми сервират това.затова казах на вси4ките си приятелки 4е следващият пат нежелая никои в кащи и те вси4ки ме разбраха и подкрепиха.така,4е да заразни сме и е нормално да ги е страх,а ти трябва да им влезеш в положение,защото даи боже един ден и ти ще бадеш на тяхно място и ще разбереш,4е наи важното си остава да запазиш живота на детето а не това дали някоя приятелка ще ти се разсарди
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
« Отговор #52 -: Юли 21, 2007, 12:23:12 pm »
Аз какво мисля в случея , не е важно.
Важното е , че nadin4i ги нарича приятелки и така ги е чувствала!
Затова я боли !
По - друг е въпроса ,дали те са изпитвали същото към нея!
А отговорът е в тяхното поведение.
« Последна редакция: Юли 21, 2007, 12:27:05 pm от Efirche »
*
« Отговор #53 -: Юли 21, 2007, 12:32:58 pm »
Разбира се, че не сме заразни. Най-хубавите хора, които познавам са от тук. Това, че не сме получили веднага нещо, които другите получават веднага с нищо не ни прави нито по-лоши от тях. Ако някой робува на предразсъдъци - толкова му е акъла. Не съм имала приятелки, които са ме избягвали, дори се е получавало по-скоро обратното.  Аз лично избягвах срещите си с бременни и малки деца в определени моменти за да съхраня себе си, не съм мазохист.
Колкото за дръпването при докосването - инстинкт е и то на подсъзнателно ниво. В случая не знам как стоят точно нещата, възможно е да си усетила нещо по-различно като отношение и реакция, не мога да коментирам, защото не съм запозната. Но съм сигурна, че и мъжът ми дори сега да посегне да ме докосне по корем ли ще е, по глава ли ще е без да очаквам ще се дръпна инстинктивно, това не достига до мозъка веднага,  рекацията изпреварва мисленето, не знам дали се изразих правилно.
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #54 -: Юли 21, 2007, 13:31:15 pm »
да заразни сме.всеки 4овек носи хиляди бактерии по себе си.вируси сащо.не се сарди на приятелките си.на 02.05 направих спонтанен аборт в 6 месец с 2 мом4енца близна4ета благодарение на това,4е някои беше дошал да ме види и не е  знаел 4е е бил вирусоносител.беше ми 4етварти опит инвитро.как мислиш,4е се по4увствах след вси4ко.никои не виня защото никои не го е направил наро4но.ако са знаели 4е ще се разболяват или не са се излекували докраи нямаще да доидат и да ми сервират това.затова казах на вси4ките си приятелки 4е следващият пат нежелая никои в кащи и те вси4ки ме разбраха и подкрепиха.така,4е да заразни сме и е нормално да ги е страх,а ти трябва да им влезеш в положение,защото даи боже един ден и ти ще бадеш на тяхно място и ще разбереш,4е наи важното си остава да запазиш живота на детето а не това дали някоя приятелка ще ти се разсарди

Съжалявам за това, което ти се е случило! :(

Но мисля, че nadin4i е използвала думата " заразни " в преносен смисъл.

*

petq74

• 373
« Отговор #55 -: Юли 21, 2007, 13:55:30 pm »
дори и така да е пак нетрябва да се сарди.може би то4но защото са и приятелки я избягват за да не би да я разстроиват.трябва да се погледне и от тази страна.нека поговори с тях и им каже какво изпитва и мисли.вярвам 4е и на тях така не им е добре и изпитват угризения за това 4е не са заедно,но е много трудно да говориш с 4овек имащ такав проблем като нашия.незнаеш кои как ще те разбере.ако я тарсят може да помисли 4е парадират пред нея сас своите бременности,ако не я тарсят рещава 4е е заразна.неможе така.приятелите са за това да им казваш вси4ко в о4ите и вапреки вси4ко да са ти приятели.не се сарди надин4и.то моето излезе малко като критика но не сам имала това в предвид а 4е нетрябва да прибарзваш с мнение кам хората които са ти приятели таи като може ти да грешиш.йелая ти мноооого скоро и ти да се страхуваш да не би някоя приятелка с проблем да си мисли 4е ти парадираш с бременност.и даи боже всекиму такав страхуспех в бебеправенето :crossfingers: 
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
*

eganeva

• 4584
« Отговор #56 -: Юли 21, 2007, 20:01:15 pm »
ако я тарсят може да помисли 4е парадират пред нея сас своите бременности,ако не я тарсят рещава 4е е заразна.неможе така.приятелите са за това да им казваш вси4ко в о4ите и вапреки вси4ко да са ти приятели.

С това съм съгласна. :D

Но може би така е по-добре - ще се разбере кои са ти Приятелки и кои " приятелки".

« Последна редакция: Юли 22, 2007, 10:43:49 am от eganeva »
*

eganeva

• 4584
« Отговор #57 -: Юли 21, 2007, 20:05:37 pm »
Еййййййййй, все нещо не ми се получава с тези цитати.
Защо така?

Оппа, оправих го.
Дива роза, благодаря за съвета! :D
« Последна редакция: Юли 22, 2007, 10:48:08 am от eganeva »
*
« Отговор #58 -: Юли 21, 2007, 20:50:17 pm »
Еййййййййй, все нещо не ми се получава с тези цитати.
Защо така?

Женя, опитай да пишеш твоя текст след второто [/quote]. Чуждите думи, т. е. цитатът, са оградени с тези две думи [/quote], което на английски означава "цитат". Вероятно ти започваш да пишеш в полето на цитата, т. е. в чуждия текст. Опитай след втория [/quote]. :D Извинявам се за оффа, но се притекох на помощ!  :D Успех!
« Последна редакция: Юли 21, 2007, 20:55:23 pm от DivaRoza »
*

petq74

• 373
« Отговор #59 -: Юли 21, 2007, 21:03:52 pm »
да благодарим на дивароза  :balk_81: и аз имам сащия проблем с цитатите.браво 4е внесе яснота по вапроса
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух