0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ПАП ІІІ А и хормони-моля за съвет
« -: Юли 18, 2007, 15:45:01 pm »
Мили момичета днес си взех резултатите от хорм.изследвания и цитонамазката.Моля ви помогнете ми да разбера резултатите :oops:За цитонамазката док. ми каза че имам възпаление на церквилния канал.Изписа ми Флажил 250-от следващия цикъл и Гиналгон_така поне го разчитам.Много съм уплашена.Прогестерона ми е 88.34-при реф.ст._лут.фаза-14.12-89.14 nmol/lИзследван е при доказана овулация.                 Пролактин-513.61 при реф.ст. 59-619                                                   LH2-7.7 при реф.ст. 1.9-12.5 uIU/ml                                                         FSH-14.28 при реф.ст. 2.5-10.2                                                        Estradiol 240.8 при реф.ст. 40-253 pmol/l                                             Моля ви споделете вашия опит с подобни изследвания.Толкова съм притеснена от резултата на цитонамазката.Този резултат ще ми попречи ли в бебеправенето.Не знам до кога ще удрям на камък :(
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
Re: ПАП ІІІ А и хормони-моля за съвет
« Отговор #1 -: Юли 18, 2007, 16:04:42 pm »
Здравей  :)
С цитонамазките не съм много в час, но не мисля, че има за какво да се притесняваш. Все пак възпаленията се лекуват успешно.
Направи ми впечатление, че прогестерона е изследван след доказана овулация и е перфектен. И друите хормони ли са пуснати тогава? Защото ЛХ, ФСХ и Естрадиол се правят на 3-5 ден.
« Отговор #2 -: Юли 18, 2007, 16:13:56 pm »
Дано да си права че са добре-вече доста се обърках от толкова изследвания.А другите хормони ги изследвах на 3-ия ден от МЦ. Интересното е че не ми изследваха тестостерона-виждам че на другите момичета им е проследяван.Но тази цитонамазка ме плаши :(
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
« Отговор #3 -: Юли 18, 2007, 16:31:49 pm »
Първо трябва да си излекуваш възпалението.
Гледаха ли те на колпоскоп?
Би трябвало чрез микробиология да се изолират организмите, които са причина за възпалителния процес и да се назначи подходящия антибиотик ...
И задължително успоредно лекуване на партньора ...
Дотогава - презервативи, миличка.
« Отговор #4 -: Юли 18, 2007, 16:41:33 pm »
Интересно защо тогава тя ми каза че няма проблем с опитите през това време. :o
« Отговор #5 -: Юли 18, 2007, 16:59:06 pm »
Няма да ти напиша първият отговор, които ми идва ...
Просто не може едновременно да лекувате възпаление и да правите секс без предпазни мерки поради ред причини ...
« Отговор #6 -: Юли 18, 2007, 17:02:02 pm »
Дано да си права че са добре-вече доста се обърках от толкова изследвания.А другите хормони ги изследвах на 3-ия ден от МЦ. Интересното е че не ми изследваха тестостерона-виждам че на другите момичета им е проследяван.Но тази цитонамазка ме плаши :(

Ами, мисля че са ти добре хормоните, с изкючение на ФСХ (затова попитах в коя фаза са правени). Ти и сама виждаш, че е извън норма, но не се притеснявай, може да е лабораторна грешка. И аз миналото лято по това време бях забила едни стойности от 13 цяло и нещо, но беше инцидентно. Така че е добре да го повториш следващия месец.
Успех  :goodluck:
« Отговор #7 -: Юли 18, 2007, 17:12:00 pm »
mmery а дали трябваше да предпише нещо и за него.Че защо така претупа всичко тая жена.Каза ми като свърша с антибиотика и септември трябвало да ми направи втора цитонамазка.А до тогава значи че трябва да изчакам.Не че не претръпнах в очакване на  :bfp:
« Отговор #8 -: Юли 18, 2007, 17:14:25 pm »
Салина..Ммери-благодаря ви
« Отговор #9 -: Юли 18, 2007, 17:17:00 pm »
sugari75,
Миличка, аз ако бях на твое място щях да отида при друг лекар.
Аз също съм имала ПАП3 вследствие възпаление и тогава ми проведоха доста сериозна терапия:
1. Микробиология на мен и на мъжа ми + тест за хламидии;
2. Антибиотично лечение и при двамата, въз основа на антибиограмите /пихме различни хапове/;
3. Контролни прегледи след курса на лечение.
Едва тогава лекуващата ми лекарка ми даде зелен светофар за бебеправене.
« Отговор #10 -: Юли 18, 2007, 17:36:00 pm »
mmery а при теб само ПАП ІІІ ли беше? На мен за" гарнитура" са написали и CIN I.
« Отговор #11 -: Юли 18, 2007, 17:39:14 pm »
Мисля, че mmery е абсолютно права. Добре е да се направи микробиология за да се види какво точно причинява възпалителния процес и съответно с какви антибиотици следва да се лекува при теб. След приключване на лечението е добре да се направи контролна цитомазка за да се види дали се е подобрила групата. И още нещо - на мен лекарите винаги са ми казавали никакъв секс без презерватив по време на лечението. Интересно ми е защо твоята лекарка ти е казала, че може да продължите с опитите за бебе докато лекувате инфекцията.
« Отговор #12 -: Юли 18, 2007, 17:45:36 pm »
mmery а при теб само ПАП ІІІ ли беше? На мен за" гарнитура" са написали и CIN I.
спокойно  :D, не е гарнитура ... същото е, но по друга класификация.
ако ти се задълбава, виж тази доста обширна тема:
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=28968.0
« Отговор #13 -: Юли 18, 2007, 18:01:16 pm »
Благодаря..прочетох го.То къде ли вече не гледах и четох-излиза че може и раничка да имам-така ли да разбирам.При обикновен гин.преглед не може ли да се види такова нещо-питам защото до сега все ми казваха че нямам ранички.Извинявам се за невежеството.Дано да не досаждам :oops:
« Отговор #14 -: Юли 18, 2007, 18:09:38 pm »
Виж сега,
Не ми харесва тази докторка. Така не се лекуват тези работи ... Отиди при друг с тези резултати.
Не е задължително да имаш раничка, по принцип се вижда, ама и зависи кой гледа ...
Хайде, успех!
« Отговор #15 -: Юли 18, 2007, 18:13:40 pm »
 :bighug: