0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Любопитство :)
« -: Септември 04, 2005, 09:54:03 am »
Момичета, имам един сигурно доста тъп въпрос  :lol: . Ако сметнете, че не е за тук моля модераторите да го изтрият. Та, въпроса ми е следния: Какво става с яйцеклетката, когато тръбите са запушени и е невъзможно преминаването и? Изпарява ли се, какво ли? Чета, че при незапушени тръби, отива в матката и после си изтича с менструацията.
А при невъзможност да попадне в матката, какво става с нея?
Сори, ако ми е много тъпашки въпроса, ама пусто любопитсво  :lol: .
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #1 -: Септември 04, 2005, 10:01:54 am »
Няма тъпи въпроси.
Загива в коремната кухина и се абсорбира.
*
« Отговор #2 -: Септември 04, 2005, 10:07:00 am »
Мерси Лали  :) . Любопитството ми вече е задоволено  :wink: .
Дано на никой не се случва подобно нещо с яйцеклетките.
*

Grinde

« Отговор #3 -: Септември 06, 2005, 13:41:12 pm »
Цитат на: Lali
Няма тъпи въпроси.
Загива в коремната кухина и се абсорбира.

А това оказва ли влияние на самия цикъл по някакъв начин? Сиреч - по-кратък, по-обилно или по-малко кървене или каквито и да е симптоми? Може ли по да се "досети" човек, че има такъв проблем?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #4 -: Септември 06, 2005, 13:42:48 pm »
Не оказва влиание. Не може да се досетиш по никакъв начин.
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #5 -: Декември 27, 2005, 22:57:57 pm »
ха и мен доста време ме тормозише същия въпрос за яицето дето не отива никаде аз го имам същия проблем защото от дясно нямам тръба следователно яицето ми не отива никаде. и понеже десният ми яичник е на половина попитах лекарката ми дали аджеба отделя изобщо яицеклетка и тя каза че се редуват един месец единия другия месец другия но наистина не знаех какво става с дясната ми яицеклетка и дали изобщо се редуват мерси и аз за отг. на въпрос които беше само в главата ми :wink:
« Отговор #6 -: Декември 28, 2005, 11:09:53 am »
ами че овулират и двата - да. Обаче не е задължително последователно т.е. ляв - десен - ляв - десен. Даже по често овулират например ляв-ляв-ляв-десен-десен- ляв- десен-десен /например/
А за сведение, има момичета забременяли по естествен път със налична лява тръба и десен яйчник, другите от чифта са премахнати. Така че вземи я блъсни твойта докторка с нещо по главата.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #7 -: Декември 28, 2005, 20:17:28 pm »
хаахаахах василенка непременно :D ама тва за забременяване със срещуположни тръба и яичник нещо не съм го чувала 8O мислиш ли го сериозно щото там където нямам тръба си имам малка част от другия яичник и тои няма кисти даже лекарката казваше--щеше да е по добре рязания да беше с кистите ---- е да ама не
мерси ти за отговора и все пак се надявам тръбата да не ми е запушена
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #8 -: Декември 28, 2005, 20:22:17 pm »
В бг-маммата едно момиче забременя на скоро с една тръба и срещуположен яйчник.
*
« Отговор #9 -: Декември 28, 2005, 21:50:07 pm »
Цитат на: naha
ама тва за забременяване със срещуположни тръба и яичник нещо не съм го чувала 8O мислиш ли го сериозно
 и все пак се надявам тръбата да не ми е запушена

до колкото знам аз, наличната тръба поема функцията и на извадената, сиреч липсващата. Аз лично познавам 2е такива жени, като едната е майка на две малки сладурки  :D
Щом се притесняваш за тръбата ти да не е запушена, защо не си направиш снимка за да видиш дали е проходима тръбата
Весели празници