0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: Темата на бременните - 7 част
« Отговор #80 -: Юли 30, 2007, 10:57:07 am »
зоринка, за да не се притесняваш докато не намериш къде да пуснеш антифосфолипидните можеш да пуснеш една пкк и да обърнеш внимание на тромбоцитите.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #81 -: Юли 30, 2007, 11:06:18 am »
Момичета, пращат ме да се изследвам за антифосфолипидни антитела.Казаха ми,че в София се правят от д-р Балева.Може ли да ми кажете подробности-къде точно се правят изследванията(знам,че в Александровска,но къде в нея),трябва ли да се запиша предварително,за колко време излизат и колко струва?
Z22, добре дошла и много лека бременност!

АФА можеш да ги изследваш и в Цибалаг или в Иван Рилски, аз там си ги следя. Пускат го всеки понеделник, така, че ако отидеш днес ще ги получиш следобяд ако отидеш утре следващия понеделник. Телефона е 852-49-57 д-р Кюркчиев, мисля, че са 15-20 лв. Успех!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
« Отговор #82 -: Юли 30, 2007, 14:52:56 pm »
Включвам се и аз в темата най-накрая.
Момичета пращат ме на биохимичен скрининг /  :oops: дано го пиша правилно/ в София. Споменаха ми д-р Мазнейкова. Вие какво ще кажете и изобщо за какво е това изследване по-точно.
*
« Отговор #83 -: Юли 30, 2007, 14:59:05 pm »
Вие какво ще кажете и изобщо за какво е това изследване по-точно.
Пусни си търсачката на форума и Гугъл. Ще те залеят с инфо.
БХС се прави, за да се прецени рискът от раждане на дете с някои хромозомни аномалии. Добре е да се прави от всички бременни, но най-послушни сме ние - проблемните. :D
Изследването се прави единствено в Майчин дом. Независимо, къде ти взимат кръв, тя се изпраща в МД.
Д-р Мазнейкова е добър избор за фетална морфология.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #84 -: Юли 30, 2007, 15:01:23 pm »
Благодаря White.  :D
*
« Отговор #85 -: Юли 30, 2007, 15:21:07 pm »
Ех че прекрасни новини!

Зори
, много, ама много се радвам за теб! И искрено вярвам, че този път ще успееш и ще гушнеш своето бебнце! Стискам палци за една много лека и безпроблемна бременност!

Нивеар, честито и на теб!

Аз да се похваля, този уикенд избягах от горещините чаааааак на Мальовица, въпреки че много ме бежше страх да пътувам. Другата седмица, ако имам късмет, ще отида за няколко дни и до Доспат. Че тия жеги не се издържат вече.
*

janeta

• 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
« Отговор #86 -: Юли 30, 2007, 15:57:00 pm »
Честито на всички бременни момичета. Желая ви леки и безпроблемни 9 месеци, които да бъдат пълни само с положителни емоции и на края с много сладки, розови и милички ангелски създания, които ще топлят душите и сърцата ви. Присъединявам се към групата на чакащите бебче. Моят положителен тест е от 06.06.07г.
Момичета има нещо, което леко ме притеснява-от четвъртък съседското дете е с обрив на варицела. През предните дни не съм била в директен контакт с детето. Но истината е че като разбрах, че е с шарка много се притесних. Знам, че съм боледувала от дребна шарка(според мама е била варицела). Кажете ми според вас ако съм преболедувала варицела може ли пак да се разболея или това заболяване не повтаря през живота. И ако въпреки всичко хвана шарка опасно ли е? Знам само, че е много опасен другия вид дребна шарка-рубеолата. Ходих днес до лекар, но той каза че щом като става въпрос за варицела няма страшно и че страшно е ако бременната се разболее от рубеола. Питах го дали може да се направи кръвен тест за антитела към варицелата. Разбрах, че ако съм била болна от варицела в кръвта ми трябва да има въпросните антитела. Доктора ми каза, че такъв тест се бил правел само при съмнение за заразяване с рубеола. Нещо сякаш не мога да схвана. Защо само при съмнения от рубеола?
Моля ви ако сте наясно с този въпрос да ми дадете съвет!
Целувам ви всички!
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*
« Отговор #87 -: Юли 30, 2007, 16:20:23 pm »
варицелата е опасна през първото тримесечие, но не много. ако се разболееш от нея през това време има минимална вероятност да доведе до увреждания на плода, не знам колко процента, но мисля, че нещо като 2 или 20... :oops:

най-послушни сме ние - проблемните. :D
това, че сме забременели по-трудно не задължително прави и бременността проблемна :)
просто ние сме по-информирани, а и се притесняваме повечко :)

*
« Отговор #88 -: Юли 31, 2007, 09:40:22 am »
Благодаря ви за прекрасните думи и топлото посрещане мили момичета! :bighug: :bighug:

Накарахте ме да се чувствам като у дома си  :dance2:

Мен Стаменов и Александров (от Варна)ме посъветваха да не правя БХС защото не дава точни данни, а само вероятности с голям процент на грешка. И на двама им имам доверие - така че ги слушам.

Другата седмица съм на ФМ при Димитрова когато ще бъде в завършена 18 седмица. Но бебето върви с около 10 дни по-голямо :)което означава почти 20 г.с.

От това което съм чела зная че ФМ се прави м/у 18 и 22 г.с. Аз реших да я направя тогава, защото ако лекарката види нещо което е притеснява да можем да направим амнио - въпреки че никак не ми се иска. Моля се всичко да е наред и да няма нужда...

Моля споделете вие какви изследвания правихте...
[/color]
*
« Отговор #89 -: Юли 31, 2007, 10:25:27 am »
Честито и от мен Nivear! :) Лека и безпроблемна бременност! :)

Колкото до изследванията, първо до към 16 седмица, ходех да гледат на всеки 2 седмици как е бебето иначе ме обхващаше страх, че нещо може да не е наред. В 16-17 седмица ходих на фетална морфология, а след това си направих и БХС. Последва втора фетална морфология този път в 22-23 седмица и по скоро с идеята за 3Д, но бебка не пожела да и видим личицето и затова си я гледахме на 2Д. Феталната ехокардиография ми се размина въпреки, че ми се искаше да я направя пак заради параноята. Но в общи линии след 23 седмица когато не само усещах бебка, ами взе и да се виждат как малки подутинки се движат по корема ми и се успокоих и до сега съм така, ще видим като наближи да се ражда...

Аз да се похваля, този уикенд избягах от горещините чаааааак на Мальовица, въпреки че много ме бежше страх да пътувам. Другата седмица, ако имам късмет, ще отида за няколко дни и до Доспат. Че тия жеги не се издържат вече.
Ох Sia , радвам се да прочета, че има и други като мен дето не се спират. Аз миналата седмица се навирах в пещерата Бачо Киро. Уж си отидох в Търново при мама, че да не ходя тук и там и да кротувам, ама като е 40 и градуса навън и се чудиш къде да се скриеш, а в пещерата е толкова прохладно...

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #90 -: Юли 31, 2007, 10:34:27 am »
Здравей, Nivear! Ще се опитам да ти помогна.
Аз съм правила следните изследвания. Фетална морфология в 14-а и 20-а седмица при д-р Димитрова. Предстои ми трета фетална на 9 август пак във Фемина при Димитрова.
БХС не съм правила, защото при близнаци не се прави. В 22-а седмица правих фетална ехокардиография при доц. Велковски в 3-а градска болница. И всеки месец си пускам изследване на кръв и урина. Отделно ходя на прегледи при д-р Стаменов през 2-3 седмици, и на формална ЖК в Тина Киркова!
Желая ти добри резултати, лека бременност и здраво бебче! Хубав ден!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #91 -: Юли 31, 2007, 11:49:38 am »
Момичета кажете ми при вашите фетални в 13-14 седмица какво гледаха докторите и какво се видя ако не е проблем за вас де?
Аз искам да попитам понеже вече съм 15-та седмица мога ли да ям рохки яйца? Ония ден ядох луканка проблем ли е?
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #92 -: Юли 31, 2007, 11:52:43 am »
Нахита, мила не се втелявай толкова, хапвай но по малко, гледай да не прекаляваш с нищо, дори да се води много полезен продукт
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

naha

• 1474
« Отговор #93 -: Юли 31, 2007, 11:58:33 am »
Мини  :bighug:. Всъщност има други неща, за които да се тревожа повече, но исках да си питам. Цилюфки на малката Стефания  :)
*
« Отговор #94 -: Юли 31, 2007, 12:05:12 pm »
Нахич, по-спокойно бе слънце. Няма как да прекараш бременността си в барокамера  :wink: все ще хапнеш я някое бацилче, я нещо не-дотам полезно, но пък много вкусно.

При моята ФМ в 13-та седмица бебето си смучеше палеца на дясната ръчичка  :lol:. Останах изненадана колко ясно се виждат пръстчетата. Иначе док. му огледа гънчицата на вратлето, мери му главичката, телцето /така определят колко тежи/, изобщо оглеждат подробно цялото бебе от всички страни. При този преглед ми взеха и кръв за БХС.
*
« Отговор #95 -: Юли 31, 2007, 12:07:38 pm »
аз специално яйцата гледам да ги избягвам, особено в тези жеги. старая се да ям само много добре обработени топлинно. четох че по време на бременност (цялата) организма е по-поддатлив на салмонела и затова. ама аз съм си малко паника де :)
даже вече и палачинки не ям навън (а много обичам), откакто в едно заведение ми казаха, че лятото не предлагат, да не стане някой гаф с яйцата в тези жеги.
за луканката - не знам, аз съм хапвала 1-2 пъти, ама то принципно не ми се яде месо откакто съм бременна (преди не можех да изкарам и ден без месо). ама то кво да й е на луканката? тя не е направена от сурово месо, нали?

« Отговор #96 -: Юли 31, 2007, 12:20:38 pm »
Аз правих
13 гс - фетална морфология (нухална транслуценция), микробиология на вагинален секрет, Хепатит Б и още някакви задължителни имаше по това време
19 гс - БХС
21 гс - фетална морфология при доц Томова
24 гс - фетална морфология при Вили Димитрова (нямаше час за по-рано)
26 гс - ПКК, общ белтък, кръвна захар, пикочна киселина, чернодробни ензими, стерилна и обикновена урина

Отделно си пускам ПКК, обикновена и стерилна урина всеки месец. Към 36-37 гс мисля да правя и бета хемолитичен стрептокок, но още не съм проучила дали и къде се прави в Бг (това беше една от версиите за проблемите в първото ми бебе, така че съм малко параночна на тема тази гадина).

За БХС - всяка жена трябва да си прецени сама. Аз лично съм твърдо ЗА и ако ми беше излязъл висок риск, без колебание щях да направя и амниоцентеза. Не искам никого да плаша, но ето една причина, поради която е добре да направим всичко, което можем, а оттам нататък наистина е Божа работа. Авторката на тази тема ми е близка приятелка http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=205405.0
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

naha

• 1474
« Отговор #97 -: Юли 31, 2007, 12:26:05 pm »
Pippi луканката е едно от нещата дето трябва по принцип в ранна бременност да се избягва аз не я обичам изобщо, но бяхме на почивка и свеки беше направила сандвичи само с луканка  :wink: ама карай де. Marmi на моята фетална в 13-та седмица също се гледаха ясно пръсчетата на ръцете и нащо диване си пипаше лицето с дясната ръка  :lol:, но мен ме притеснява повече това, че докторката каза за гънката- "А милиметър и нещо...нищо не е" при което на мен ми се сви сърцето , но тя не обясни нищо повече. Мереше там главата и на въпроса ми дали всичко е ок тя каза, че чак на другата фетална ще се каже на 100% :(. За съжаление трябвада чакам чак септември за прегледа. За БХС никои нищо не ми каза да правя нито д-р Владимиров нито д-р Благоева.
*
« Отговор #98 -: Юли 31, 2007, 12:42:00 pm »
аз питах владимиров за БХС. той каза, че това са повече статистически вероятности и може да отчете вероятност за проблем 1:200, а такъв да няма, както и да даде вероятност за проблем 1:20000 и да има проблем.
наистина всичко е божа работа, и всеки сам си решава дали да прави това изследване... според мен то просто не може да даде точен и ясен отговор, а може да те накара да се притесняваш, което със сигурност не е добре за бебето...

*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #99 -: Юли 31, 2007, 12:43:11 pm »
НАХА, не се тревожи мила :hug2:
и на моята ФМ, гънката на вратлето на бебо беШе 1,5мм (в 12 г.с), и док ми каза да не се тревожа(и аз се уплаШих като теб :oops:)4е до 3.мм в този период не е опасно.

Мисля 4е тук някаде из форума 4етох то4но за референтните ст.ти, като открия и ако не се е вклу4и някой, който знае по_ ве4е от нас Ще ти дам линк.
 :bighug:

Марми, 4естито :crossfingers: preggo

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ