0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Има ли смисъл да продължавам?(изчерпан яйчников резерв)
« Отговор #20 -: Септември 09, 2007, 11:23:31 am »
Здравейте и от мен!Аз също съм с много висок фсх-30 естрад-850 и при стимулация с пурегон 250 Е не отриагира яйчника не се наблюдаваше растеж и отново всичко приключи.Лекарят не ме обнадежди остава да изследвам антимюлеров холмон и това е краят на агонията.
« Отговор #21 -: Септември 11, 2007, 10:24:28 am »
Девойки, съжалявам, че чак сега ви отговарям, но отпускарския сезон още не ме беше пуснал...  :lol:

Арлина, като гледам, твоите дози не са чак толкова високи  :lol:

Дарма, разбира се, че можеш, но лекарствата и дозите ти ги предписва лекаря в зависимост от реакцията на организма на стимулацията... За съжаление още не съм почнала новата процедура, за да мога да ти дам повече инфо, но стария ми протокол можеш да го видиш тук

Относно финансовото натоварване - лекаствата ми излязоха около 4000 лева   :?

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #22 -: Септември 13, 2007, 10:50:37 am »
здравей и от мен, на мен същото ми каза на 38 г съм и аз имам 1 дете но искам второ, предложи ми инвитро но хич не ми се иска по този начин, овясни ми че на тази възраст по бавно стават нещата чакам търпеливо и това е , каза ми че не е невъзможно да забременея , успех ти желая
*
« Отговор #23 -: Септември 15, 2007, 13:27:44 pm »

Здравейте момичета,Днес 5 ден с Пурегон 350 имам само 5 фоликула :balk_144:Доктора това и очакваше така че не беше много изненадан.Вьпроса ми е има ли шанс да се увеличи броя на фоликулите или да се надявам само на тези които имам да излязат качествени.
 Моля Ви пишете ми!
« Отговор #24 -: Септември 15, 2007, 14:27:29 pm »
Арлина - дай малко повече информация за тези 5 фоликула :lol: Само на единия яйчник ли са?
Ако да - то има шансове и на другия евентуално да тръгнат, но не е сигурно дали ще стигнат нужните размери / зрялост.

Затова е по-добре да разчиташ на съществуващите вече 5 фоликула, това е най-рационалното :lol:
Стискам ти палци  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #25 -: Септември 15, 2007, 18:56:00 pm »

rally_pat Никак не е розово положението.Фоликулите са 5 и на двата.3 в единия като най големият е 13мм а другите 2 по 10мм.В другият са 2 с по 9мм.Незнам какво да си мисля,освен да чакам понеделник следващият преглед с надежда да се е увеличил броят им.Да Ви попитам поне големината добра ли е за 5 ден.

*
« Отговор #26 -: Септември 15, 2007, 19:08:59 pm »
Аз не знам каква трябва да е големината на фоликулите на 5-ти ден от стимулацията. Но мисля, че не бройката е най-важна, а качеството! Успех ти желая!

« Отговор #27 -: Септември 15, 2007, 21:20:02 pm »
Arlina - мен ако ме питаш като размер са много добре  :lol:
Но и Душка е права - важното е качеството, а не количеството  :lol: :lol: :lol:

*
« Отговор #28 -: Септември 16, 2007, 15:53:57 pm »
Аз при стимулацията имах общо 4 фоликула и се бях отчаяла.Обаче се получиха 3 хубави яйцеклетки и сега съм бременна...
*
« Отговор #29 -: Септември 16, 2007, 19:57:51 pm »

Du6ka,rally_pat bril Благодаря Ви за подкрепата!

*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #30 -: Септември 30, 2007, 23:06:32 pm »
При мен положението е следното:
7 ден - пурегон 450 ед. - 1 фол - 14 мм. и още 1 (не знам ? мм. е)
Каква ще я къдрим, понятие нямам??? 8O
Успех Арлина :crossfingers:
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
ЕЕЕЕ, със скоростта на охлювите има напредък.
Вчера бях на преглед.
След 36 амп. Пурегон 100 най-сетне се раздвижихме.
Още 2 дни боц-боц и се надявам да приключим.
Утре вече ще се види как е положението, след 45 амп.
Дано още някой фоликул се е размърдал. :cul2:
*
...изследвах Инхибин Б,резултатът е:24,74(реф.ст-ст >45), и освен това нямам М. от 26.07...Е, май наистина съм до тук?
*
Миличка, консултирай се с лекар! Много съжалявам за резултатите ти! Дано е инцидентно...
*
...изследвах Инхибин Б,резултатът е:24,74(реф.ст-ст >45), и освен това нямам М. от 26.07...Е, май наистина съм до тук?
Не се отчаивай!
Надежда винаги има
Намери лекаря на когото да се довериш
Дарма не се отчайвай.Надежда винаги има .
*
Дарма, горе главата!Чела съм какви ли не истории за "невероятни забременявания".Изводът - всичко е възможно, само да имаш мензис.
*
Дарма, сега започвай да работиш по въпроса да си върнеш менструацията - това е възможно. После за фолкули. Да знаеш без борба нищо не става! Наскоро се зарадвах на една жена, която е била в твоята ситуация и сега си е родила момиченце и при нея не е имало мензис няколко месеца, а виж сега - детенце си има. Чудесата се случват! :rockon:
*
Момичета сега видях темата и ми се иска да дадете мнение и за моя случай.На 40 години съм и след спонтанен аборт януари 2007 ми започнаха проблемите с ову.До тогава се борихме само с тънка лигавица.След много месеци в които без прекъсване пиех естрофен, вит.Е, пентоксифилин, дуфастон се оказа, че на практика нямам овулация.Тогава по мое настояване пуснахме хормони и резултата се оказа отчайващ.
на 3-ти ден месец ноември:
лх-3.04/1-18/
фсх-16.17/4-13/
е2-43/39-189/
месец декември:
лх-10.06
фсх-20.51
е2-8
при същите референтни.
Два месеца ме стимулираха с мерионал,фустимон и менопур, но доки каза, че няма смисъл защото ми е нисък естрадиола.
В заключение неговото мнение е изчерпан резерв и ин витро с донорска яйцеклетка, веднага щом направиме лигавица.
Моят въпрос е , че той не ми назначи никакви други изследвания казва, че няма смисъл от никакви стимулации и само на база тези изследвания ме насочва към донорска яйцеклетка.Дали не бих могла да направя нещо повече???