0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

кафяво зацапване
« -: Август 01, 2007, 01:01:04 am »
Здравейте ,момичета!
 Искам да ви попитам за нещо ,което ме притеснява.Обикновено имам редовен цикъл който трае 4-5 дни ,но след това се започва с едно ужасно кафяво зацапване ,което ме измъчва от какво е породено.Продължава прекалено дълго,като спира някъде след овулация ,а 2 дни преди новия цикъл се появява отново и така почти всеки месец от около година.Ходя на редовни прегледи при гинеколог,споделих с него и той просто ми назначи да пия винамини - калций и фосфор.Защото причина затова не вижда.Ама аз си пия комбинирани витамини,които ги включват и въпреки това си продължавам със зацапването.
Знам че някои жени получават зацапване по време на ову,но моето далеч не е само тогава. :?Имала ли е някоя от вас подобен проблем и как го излекувахте.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: кафяво зацапване
« Отговор #1 -: Август 01, 2007, 06:30:22 am »
А някакви изследвания не направихте ли?
Консултирай се с друг лекар /този не си е свършил работата/

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #2 -: Август 01, 2007, 07:41:49 am »
А някакви изследвания не направихте ли?
Консултирай се с друг лекар /този не си е свършил работата/

:good_post: :good_post:
подкрпям мнението на денис!!консултирай се с друг лекар!Успех! :D

« Отговор #3 -: Август 01, 2007, 13:34:13 pm »
ами,да ,правени са ми други изследвания-цинонамазката е супер(1 група),микробиологичното откри само някакви гъбички ,които излекувах вече и това е .Всичко останало е нормално.
*
« Отговор #4 -: Август 01, 2007, 13:41:44 pm »
а хормони?
проверка за полип в матката?

« Отговор #5 -: Август 01, 2007, 14:00:42 pm »
Според мен на всяка цена посети  гинеколог-ендокринолог или ендокринолог,специалист по половите хормони!
« Отговор #6 -: Август 01, 2007, 22:27:16 pm »
А изследване за микоплазма и хламидия пускал ли е. Пък тва с витамините някак несериозно ми звучи. Намери лекар с добър ехограф и да те пригледа по-обстойно.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #7 -: Август 02, 2007, 00:15:33 am »
ами момичета,единствения хормон ,който ми изследва е прогестерон ,защото имах киста,но той беше ОК,като ми го изследва в 20 или 21 ден на цикъл.Имам отрицателен тест за хламидия ,а микоплазма не ми е пускал.Относно полипите в матката,незнам как се откриват-може би при лапаро,което  не ми е правено.
Прегледа ме обстойно на ехограф,тъй като имам двурога матка и аз поисках да ми каже каква точно е.И тогава ми каза че нищо друго притеснително не вижда.Вече и кистата я няма ,без дори да пия противозачатъчни,така че това го изключвам като проблем от който се появява зацапването.
Четох във форума че това с еполучава при някой жени ,което е имплатационно кървене,но аз не съм дори бременна.....уф ,вече незнам какво да мисля:(
 Благодаря ви за бързите отговори момичета!Прекрасни сте,хубаво че ви има :D
« Отговор #8 -: Август 02, 2007, 00:20:12 am »
Според мен на всяка цена посети  гинеколог-ендокринолог или ендокринолог,специалист по половите хормони!
[/quotePan-mar ,а как да ида при него без никакви резултати от изследвания,той ли ще ми ги назначи????? :balk_172:
« Отговор #9 -: Август 02, 2007, 10:08:06 am »
Най-добре е да ги назначи той. Имай пред вид ,че тези хормони, или поне част от тях са свързани и с ш.щитовидна жлеза и др., така че той най-добре ще знае какво и кога да изследва. Моите субективни наблюдения са ,че някой от гинеколозите дори не знаят точно кой хормон в коя фаза от цикъла да изследват. Желая ти успех!Най-важното запази самообладание докато направиш изследванията и не се притеснявай предварително. Стресът влияе много на хормоните!
*
« Отговор #10 -: Август 02, 2007, 10:11:22 am »
полип в матката може да се открие при ехографски преглед межу 11 и 13 ден на цикъла.
такъв полип е възможно да причинява подобно зацапване.
но наистина е най-добре да отидеш при гинеколог-ендокринолог, може причината да е и хормонална. при всички случаи трябва да се открие тази причина, защото такова зацапване не е нормално.

« Отговор #11 -: Август 04, 2007, 09:54:35 am »
МОмичета,бах при чичо док и отново същата история,само че ми каза че щом не се е повлияло от калции-фосгора,значи трябва да пия хормонални-противозачатъчни или естрадиол мисля че каза.Аз категорично си отказах,продължавам с витамините,но ако не спре и до следващият цикъл ще трябва да пия антибебе хапчета ,за да си регулирам прогестерона,защото според него само той влияе на това,а моя преди 3 месеца беше в норми.Та има ли вероятност за толкова кратко време вече да не е в норми прогестерона?
« Отговор #12 -: Август 11, 2007, 19:52:25 pm »
Хм, тоз д-р сигурно е учил само за прогестерон, вземи да направиш консултация и с друг.
*
« Отговор #13 -: Август 13, 2007, 10:53:31 am »
аз знам и други начини за регулиране на прогестерона, които не са противозачатъчни.
но както е казала ледена луна - за това зацапване може да има и други причини

« Отговор #14 -: Август 13, 2007, 14:05:58 pm »
Здравейте ,момичета!
 Този цикъл ще продължа с калций-фосфора,но допълнитрелно ми изписа Methargin ,тъй като аз бях категорично против да ме тъпче с хормонални при положение,че дори един хормон не пусна за изследване,пък и имам лоши спомени от преди 2 години,когато пиех Диане35.Пуснах го в търсачката и открих че той се изписва при кървене след операции или бременност.
 Дано нещата този месец бадат по-добре,иначе ще си пусна сама хормоните и ще му ги дам,за да че всичко се лекува след подходящо изследване ,а не по преценка на "око".
*
« Отговор #15 -: Август 13, 2007, 17:16:48 pm »
Надя, аз съм имала зацапвания, но само около овулация. Тогавашният ми доктор изказа предположение, че вдвурогата матка задържа кръв и по някое време се чисти. Не съм убедена в правотата му, но ...
Според мен в твоя случай е време за диагностична хистероскопия. да се огледа матката отвътре, да се види преградата, да се отхвърли вероятността за полип.
Противозачатъчните няма да помогнат, най-много да влошат нещата.
Потърси добър ехографист!

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #16 -: Август 13, 2007, 20:20:59 pm »
Здравей,White!
Благодаря ти ,но  много ме е страх от хистероскопията.А гинеколог твърди ,че матката ми била ОК доколкото може да се каже за двурогата.
Може би трябва да потърся добър ехографист в Пловдив,и ще помоля всички ,които имат мнение и опит при такъв да споделят.
« Отговор #17 -: Август 13, 2007, 20:56:36 pm »
Не просто добър ехографист а чудесен специалист е д-р Даскалов. Най-добре се ориентирай към него, няма да съжаляваш.
« Отговор #18 -: Август 13, 2007, 21:00:40 pm »
И при мен от известно време след трети -четвърти ден от цикала се започва едно кафяво течение,но не прододължава толкова дълго като при теб,до десетия ден ми се изчиства.Днес бях на гинеколог и тя твърди,че е нормално.На въпроса ми дали е свързано с хормоните,отговора и е, че не може да е от хормоните.Когато аз все пак поисках направление за иследване на хормоните ми каза ,че нямала,изчерпан и бил лимита. Иследвала ли си твоите хормони ,ако да в норма ли са?Моя близка имаше подобен проблем и се оказа недостиг на един от хормоните и сега пие дуфастон за регулиране.А колкото до това ,което ми каза гин.,че било нормално кафявото течение след цикъл не мога да се съглася защото това ми се случва напоследък,не ми е било винаги така.  
« Отговор #19 -: Август 14, 2007, 20:02:00 pm »
Не всяка промяна в цикъла наистина е тревожна, но е добре да се провери. Настоявай си или потърси и друго мнение.