Психологическият фактор при едни е по-силен, при други по-слаб. При силно емоционални жени-ревливи, кресливи, скачащи от радост, с припадъци от щастие, изпотяващи се от нерви, треперещи от страх и т.н.-ясно е, че е по-силно изразен.
При мен установените конкретни проблеми са нищожни. Убедена бях, че е психологически фактор. Отне ми 2 години да го осъзная и да се стабилизирам. Бременността ми не беше успешна, но все пак забременях. Ето как:
1. Спрях да се САМОСЪЖАЛЯВАМ.
2. Представих си бъдещето по 2 начина: ако я карам все така психопатската и фиксираната и ако я карам по друг начин. Другият начин ми хареса повече.
3. Отговорих си ясно и кратко на въпроса: защо на мен? Ами защото така. Не всички на този свят забременяват, аз съм една от тях.
4. Спрях да правя тестове за овулация, да си броя дните в цикъла по 100 пъти на ден, да си следя признаците. Правя лЮбов, когато ми се иска, а не когато трябва. В края на месеца си очаквам М. не финансирам вече аптеките.
5. Започнах да си правя план кога, къде и как ще си намеря нашето детенце, което може би в момента някоя жена ражда за мен.
Не знам дали пак ще забременея. Може и да не. Но ще бъда майка. Майка със здрави нерви, силна и с колкото се може по-малко бели коси и бръчки.
Мари