0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Септември идва и моя ред
« -: Август 01, 2007, 17:09:43 pm »
Септември ще започвам инвитро процедурата. Днес звъннах на доктор Козовски който е шеф на етажа и групата за инвитро.Попитах го какво трябва да приготвя и как става процедурата при положение че ще си плащам всичко, и той ми обясни че отивам , правят се само няколко необходими изследвания а не всички както е задължително при минаващите по здравна каса и че започваме веднага. Щом съм искала при доцент Маркова щяло да стане септември, понеже до тогава е в отпуска. Каза също , че направо отивам на седмия етаж в АГ болницата и си уговарям ден и час за специалиста, който искам. Толкова ли е просто всичко? 
*
Re: Септември идва и моя ред
« Отговор #1 -: Август 01, 2007, 19:00:16 pm »
Нещата не са толкова простички :)Когато отидеш през септември ще те запишат и ще ти кажат повече подробности.При доц Маркова се чака доста независимо ,дали си по здравна каза или не.
  Шеф на клиниката е професор Козовски ,а д-р Козовски е младши  :lol:

Успех ! :)
*
« Отговор #2 -: Август 02, 2007, 16:06:41 pm »
Септември ще започвам инвитро процедурата. Днес звъннах на доктор Козовски който е шеф на етажа и групата за инвитро.Попитах го какво трябва да приготвя и как става процедурата при положение че ще си плащам всичко, и той ми обясни че отивам , правят се само няколко необходими изследвания а не всички както е задължително при минаващите по здравна каса и че започваме веднага. Щом съм искала при доцент Маркова щяло да стане септември, понеже до тогава е в отпуска. Каза също , че направо отивам на седмия етаж в АГ болницата и си уговарям ден и час за специалиста, който искам. Толкова ли е просто всичко? 
  Касиел звучи наистина много просто и дано да е така, защтото няма да имам много време понеже сьм извьн страната.За иследванията и аз имам сьщтата информация.Имам всички иследвания готови.Естествено което нужно ще бьде направено отново.
  Желая ти успех! :balk_64: :balk_64:
*
« Отговор #3 -: Август 02, 2007, 16:15:24 pm »
Запазих си час при Маркова на 23.08. и всичко при нея е претъпкано. Аз също не съм по здравна кса но една приятелка ме посъветва да си направя необходимите изследвания преди да отида на 23.08. Имам едно картонче от Маркова с повечето от тях. И понеже трябва да се съобразяваш с цикъла мисля да почвам с подготовката от сега, т.е. на следващия цикъл да ги направя и с тях да отида на 23.08, а иначе за ин витро мисля в началото на октомври, зависи от Маркова разбира се. Това е моят опит, надявамс е да ти помогна. Тел. за час при Маркова: 332000.
« Отговор #4 -: Август 02, 2007, 23:44:38 pm »
Маркова в АГто ли прави инвитрото или в Майчин дом? Защото аз се надявах да е в АГ първо защото в Майчин дом нямат пълната необходима апаратура за това и са нови изцяло в тази процедура, и второ за да си спестя интригата да ме види Халачева чиято пациентка съм, но не съм чула дали има сполучливо инвитро.
*
« Отговор #5 -: Август 03, 2007, 08:12:07 am »
Доц. Маркова е в АГ.
Д-р Халачева е в МД  ,до сега не се занимавала с инвитро и в този смисъл няма как да има сполучливо такова :),дано се наложат като един добър екип и да направят  много хора щастливи . :)
« Отговор #6 -: Август 03, 2007, 12:52:36 pm »
Късметлийки сме ние имащите интернет и компютри. Горките момичета дето ще си дадат парите при такива като Халачева. Иначе гледам в сайта на Майчин дом вече пише екипа за инвитро, но Маркова не е в него, което много ме учуди, защото и тя приема в Майчин дом, освен в АГ.
*
« Отговор #7 -: Август 03, 2007, 13:03:28 pm »
Иначе гледам в сайта на Майчин дом вече пише екипа за инвитро, но Маркова не е в него, което много ме учуди, защото и тя приема в Майчин дом, освен в АГ.
А то остана и там да започне  8O, тя едва смогва в АГ-то от пациенти. Пък и нали за теб е по-добре да не е там. :wink:
« Последна редакция: Август 03, 2007, 13:05:47 pm от peta »
*
« Отговор #8 -: Август 03, 2007, 14:18:33 pm »
Здравейте, момичета! И аз като Касиел ще съм септември. Успех на всички!
Извинете ме за невежеството, ама за кои изледвания говорите. След 3 години опити, хормонални изследвания, цветна снимка, лапаро, инсе, казано честно съвсем се обърках от това какво ми трябва за предстоящото инвитро?!? Моля помогнете с малко инфо. Само да споделя, че съм по ЗК, протоколите са ми от април и ме посъветваха да взема лекарствата през август.
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*
« Отговор #9 -: Август 03, 2007, 14:26:57 pm »
Само да споделя, че съм по ЗК, протоколите са ми от април и ме посъветваха да взема лекарствата през август.
И защо те посъверваха така и още не си си ги взела? А иначе за изследванията ще ти каже лекарят при който ще бъдеш-обикновено искат хормоналните, спин, васерман , хламидия и от там нанатък ако нещо преценят конкретно в твоя случай.
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #10 -: Август 03, 2007, 14:34:08 pm »
Иначе гледам в сайта на Майчин дом вече пише екипа за инвитро, но Маркова не е в него, което много ме учуди, защото и тя приема в Майчин дом, освен в АГ.
А то остана и там да започне  8O, тя едва смогва в АГ-то от пациенти. Пък и нали за теб е по-добре да не е там. :wink:

:good_post: :balk_602:
*
« Отговор #11 -: Август 03, 2007, 16:19:10 pm »

Това значили че вече са започнали Инвитро в Майчин дом? Някой имали информация?
*
« Отговор #12 -: Август 03, 2007, 16:20:41 pm »
Цитат
И защо те посъверваха така и още не си си ги взела?
Мила, защото щях да започвам месец май, но свърши хранителната среда и д-р Чернева (Бог да я прости!)ме отложи за септември и ме посъветва да взема лекарствата чак август, за да не ги прецакам като ги съхранявам от май месец.
А тези изследвания, слава богу ги имам, че нали ми трябваха за ЗК. Само дето от сега треперя, пак да не ме отложат поради липса на някакви други изследвания и затова толкова питам.
Успех на всички ни

*
« Отговор #13 -: Август 03, 2007, 16:25:15 pm »

Gia  Какво е това за хранителната среда
*
« Отговор #14 -: Август 03, 2007, 16:54:53 pm »
Арлина, не съм много наясно, но разбрах, че това е средата, необходима за провеждане на инвитрото, т.е. там май става оплождането и деленето. Но нека се включат момичетата с по-точна информация. Просто при мен беше станало вече май месец и довършваха само започнатите момичета и не приемаха нови, защото и лабораторията излизала в ремонт. Успех!

« Отговор #15 -: Август 03, 2007, 18:46:26 pm »
Цитат
ЛАБОРАТОРЕН ЕТАП
В този етап получените яйцеклетки се оплождат в лабораторни условия. Сперматозоидите са получени чрез мастурбация след въздържание от три до пет дни. Преминават през различни среди, за да се подберат най-подходящите от тях. Тези селектирани сперматозоиди се поставят заедно с яйцеклетките в подходяща хранителна среда при температура 37°С в инкубатор. Остават там до пет дни след пункцията на фоликули, като периодично се прави оценка дали е настъпило оплождане и как протича деленето на оплодената яйцеклетка. Възможно е поради различни причини оплождане на яйцеклетките да не настъпи.
http://www.basrh.org/ART.html
Цитат
При типичната ин витро процедура жената се подлага на лечение с хормонални лекарства, които регулират месечния цикъл и стимулират развитието на по-качествени яйцеклетки. Този процес помага да се осигури достатъчно количество здрави яйцеклетки за оплождане. След това те се събират и подготвят за оплождане, като се използва сперма от партньора или донор. Оплождането се извършва в лабораторна чинийка, специално подготвена с хранителна култура, която поддържа и храни оплодените яйцеклетки. В рамките на около 72 часа след инсеминацията ембрионите се пренасят в матката на жената.
http://www.biberonbg.com/info/infertility.htm
Цитат
След предварителна хормонална стимулация на яйчниците, около 24 часа след като се определи максималната концентрация на лу теинизиращия хормон в кръвта, чрез специален способ /аспирационна лапароскопия/ се взема годна за оплождане яйцеклетка. След двукратно промиване тя се пренася в специална хранителна среда. Спермата, получена от съпруга, също се промива и разрежда в специална хранителна среда, след което известна част от нея се капва в хранителната среда на яйцеклетката. В така получения разтвор става оплождането при поддържане на оптимални условия, максимално близки до тези в маточната тръба, за 6-18 часа.

Резултатът от оплождането - ембрионът, след 3-4 дневна инкубация в специална хранителна среда, съдържаща кръвна плазма от майката и специален разтвор, и непрекъснато наблюдление, при нормално раз витие се пренася в маточната кухина. Следващите мероприятия, периодично ултазвуково изследване, определяне наличието на плоден сок, контрол върху сърдечната дейност на плода/ осигуряват опазване на настъпилата бременност и нормално раждане.
http://www.infotel.bg/rubrics/medicin/80827010.htm
*
« Отговор #16 -: Август 03, 2007, 19:13:06 pm »
Nadin4i,на 28.8 в АГто ли ще ходиш или Майчин дом.Когато се обадих за час при Маркова ми казаха ,че ще работи от септември а тя ми каза да отида при нея края на август в АГто.
*
« Отговор #17 -: Август 04, 2007, 03:54:56 am »

BLACK_ROSE Благодаря за подробното обяснение относно хранителната среда.Незнаех какво точно представлява това а е хуваво да се знае особенно сега когато ми предстои пьрво Инвитро.
*
« Отговор #18 -: Август 04, 2007, 10:53:11 am »
Nadin4i,на 28.8 в АГто ли ще ходиш или Майчин дом.Когато се обадих за час при Маркова ми казаха ,че ще работи от септември а тя ми каза да отида при нея края на август в АГто.
Kalka запазих си час в Майчин дом, където Маркова преглежда, за да и занеса изследванията и да се уточним за процедурата в АГ през октомври. Часовете в Майчин дом са от 21.08 но когато се обадих преди около 10 дни вече до 23.08 всичко беше запълнено, така че действайте :balk_602:
*
« Отговор #19 -: Август 04, 2007, 21:19:11 pm »
Благодаря Nadin4i,ще отида след 20 август в АГто,както се бяхме уговорили с Маркова пък дано имам късмет.Дано всичко при теб е на ред и на есен с песен :wink: