0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте! Искам да попитам има ли някакъв смисъл да се изслдва прогстрона, ако е нямало овулация?  :ask:
 Питам, защото вчера ми взеха кръв точно за това. А овулация не съм имала. Казах на гинеколожката, че съм чела тук, че прогестерон се изследва 7 дни след доказана овулация, а тя ми отвърна " Не, на 21 ден от цикъла". А после добави " Нищо, нека да видим"  8O
 Та се чудя, какво точно ще гледаме  :dontknow:
*
Re: Има ли смисъл от изслдване на прогестрон...
« Отговор #1 -: Август 03, 2007, 16:22:49 pm »
и аз това се чудя :lol:
сега сериозно - посети специалист по стерилитет, не си губи времето с такива лекари

« Отговор #2 -: Август 03, 2007, 16:35:30 pm »
 Тя се занимава с това и досега едно към едно  првила всичко каквото пише тук. Затова съм толкова учудена.
 А истински специалист не мога да си позволя.
*
« Отговор #3 -: Август 03, 2007, 16:37:40 pm »
Коя е тази докторка, и аз знам че прогестерон се изследва 7 дена след доказана овулация, но мисля че няма смисъл ако нямаш овулация
*
« Отговор #4 -: Август 04, 2007, 11:54:58 am »
А какви са стойностите на прогестерона когато е нямало овулация.
Много е тъжно когато виждаш как твоите мечти се сбъдват на някой друг
« Отговор #5 -: Август 06, 2007, 08:45:11 am »
А какви са стойностите на прогестерона когато е нямало овулация.
Още не знам. Чакам да излязат рзултатите. Когато излязат ще пиша.
Забравих да спомна, че липсата на овулация се установи само по графиката на БТ. А на осми ден от цикъла ме гледа на вагинален ехограф и видя два фоликула един 10.7мм в десен яичник, и един 15.6мм в ляв.
Може би трябваше да кажа, че май месец преживях мисед аборт
« Отговор #6 -: Август 06, 2007, 09:39:00 am »
здравей,естествено че има смисъл.Трябва да си изследваш и другите полови хормони ,вярно че в различните етапи от цикъла нивата са различни но може да го изследваш по всяко време .Аз давах кръв всяка седмица сутрин рано при пълен покой защото и най малкото напрежение или превъзбуда /в какъвто искаш смисъл го разбирай/влияе на резултата :flower:успех
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #7 -: Август 06, 2007, 09:49:32 am »
все пак, макар и да нямаш възможност за специалист, аз лично мисля, че в твоя случай е препоръчителен. аз също загубих половин година при една гинеколожка следейки ми прогестерона когато и падне, но откакто се прегледах в специализирана клиника, нещата се нормализираха след адекватната намеса. успех
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #8 -: Август 06, 2007, 09:49:50 am »
Благодаря. Колкото до другите хормони изчаквам да ми дойде М. Но ако ми закъснее ще останат за другия месец понеже док излиза отпуска.
« Отговор #9 -: Август 06, 2007, 10:20:18 am »
Здравейте! Искам да попитам има ли някакъв смисъл да се изслдва прогстрона, ако е нямало овулация?  :ask:

Има смисъл.  Ако имаш ановулаторен цикъл няколко месеца подред, все някога трябва да се изследва прогестерона, преди да започнеш някакви процедури.  Не винаги се чака да е имало овулация, лекарите преценят и според индивидуалното състояние и ситуация.
« Отговор #10 -: Август 06, 2007, 10:42:19 am »
Благодаря ти Принцеска! Наистина имах нужда да видя подобен отговор. Много е лошо да изгубиш доверие в лекаря си, а той да е единственият ти избор. :bighug:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #11 -: Август 06, 2007, 13:13:32 pm »
ами то, само на база графики на температурата не може да се каже категорично дали има или няма овулация. затова се комбинират нещата с фоликулометрия и изследване на прогестерон във втората част на цикъла.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #12 -: Август 06, 2007, 13:43:07 pm »
Фуликулометрията я почваме септември. Ако не излизаше в отпуск от 17.08 щяхме да я почнем този месец. Така или иначе имахме забрана за бебеправене, която изтича този цикъл, започнахме с цитонамазка, микробиология и хламидии, за да могжем да се лекуваме спокойно ако има нещо. За щастие няма хламидии а ентерококите ги излекувахме. Така че, ако не стане някакво невероятно чудо и забременея докато е отпуска, фоликулометрия ще има.
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #13 -: Август 06, 2007, 19:28:51 pm »
Късмет, миличка! И аз минах през това - мисед през април и забрана до...юни, когато подновихме опитите  :D Сега все още всичко ме стряска, но...в това да се събира! Стискам ти палци от все сърце!!!  :bighug:

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #14 -: Август 06, 2007, 21:03:26 pm »
ами то, само на база графики на температурата не може да се каже категорично дали има или няма овулация. затова се комбинират нещата с фоликулометрия и изследване на прогестерон във втората част на цикъла.
Абсолютно съм съгласна с jam!!!! :DНай сигурния начин да разбереш дали има ову е фоликулометрия!!!7 дена след доказана ову се изследва прогестерон.Успех!!!
« Отговор #15 -: Август 07, 2007, 07:56:21 am »
Благодаря би момичета  :bighug:! Надявам се, че това изследване наистина е тип " Нищо, нека да видим", а после ще го направи както трябва.

« Отговор #16 -: Август 07, 2007, 16:22:30 pm »
моя прогестерон е 66.22 nmol/L някой може ли да коментира дали е добре? на 21 ден от МЦ при доказана ову с тестове
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #17 -: Август 07, 2007, 16:31:12 pm »
погледни си референтните стойности, защото различните клиники, задават различни граници. :wink:
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #18 -: Август 14, 2007, 07:56:50 am »
Вчера си взех резултатите от изследванията.
Те са:
41,8 при реф. стойност 5,3-86,0 nmol/l

В петък ще са готови и резултатите от изследванията на другите 5 хормона.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #19 -: Август 15, 2007, 07:54:29 am »
Вчера си взех резултатите от изследванията.
Те са:
41,8 при реф. стойност 5,3-86,0 nmol/l

В петък ще са готови и резултатите от изследванията на другите 5 хормона.
Долу-горе е добре.
Може да е и по-висок. :D
Това е хормона, който е хубаво да е близо до  горна граница или поне повече от половината /на горната граница/

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум