0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Искам да попитам
« -: Август 07, 2007, 23:21:05 pm »
Здравейте моми4ета искам да ви попиак как мога да разбера кога доло горе ми е овулацията? Цикал ми беше на 30-33-35 даже и до 40 е стигал и е не редовен. От месец пия Циклоном и циклофемин и цикал ми ми дойде сега то4но на 28-я ден на 11 ли трябва да запо4на тестовее или малко по късно. Надявам се да сте ме разбрали. Лека ве4ер не вси4ки.

*
Re: Искам да попитам
« Отговор #1 -: Август 07, 2007, 23:25:20 pm »
Ани, та опаковката на теста, не пише ли?
*
« Отговор #2 -: Август 07, 2007, 23:28:16 pm »
Да бе пише ама последния ли цикал трябва да гледам или трябва да се съобразявам с предните цикли? Благодаря ти много за вси4ко което правиш за мен.

*
« Отговор #3 -: Август 07, 2007, 23:55:25 pm »

Aneta След като цикьла е бил 28 дни можеш да направиш тест от 11 до 17 ден.
  Успех!
*
« Отговор #4 -: Август 08, 2007, 00:24:10 am »
Мерси много  Arlina   :) късмет и на вас.

*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #5 -: Август 08, 2007, 14:43:01 pm »
Ани, по принцип се гледа по-скоро най- късия цикъл, който при теб е последния доколкото разбрах  :) А освен това нямаш ли някакви други симптоми, предхождащи О.- цервикална слуз примерно? И това може да ти помогне да разбереш кога да започнеш. Успех. :D

« Отговор #6 -: Август 08, 2007, 15:52:15 pm »
Ето ти един линк към сайт с калкулатор за овулацията.
http://www.babycenter.com/calculators/ovulation/

Трябват ти дните на цикъла и датата на започване напоследната менструация

смятай колкото ти душа иска

Гласувай за мен иза моето бебе инвитро http://www.bankazaidei.com/?p=top&id=981&s=
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #7 -: Август 08, 2007, 17:25:09 pm »
Този калкулатор е твърде тривиален. Не отчита нищо друго освен датата на посления цикъл и обичайната продължителност. Така не може да се каже кога ще ти е О. :wink:

« Отговор #8 -: Август 08, 2007, 21:31:47 pm »
разбира се, че е тривиален.

Не мисля, че идеята му е да ти определи с точност овулацията, а да те ориентира кога горе-долу да започнеш с тестовете за овулация, защото тук има момичета с цикъл от 35-40 дни,до колкото си спомням в листовката на тестовете за ову нямаше инфо за такива случай.
за това го сложих, надявам се да е полезен. 
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #9 -: Август 08, 2007, 21:56:53 pm »
И малко по-добър календар на български - http://calendar.zachatie.org/work/HomePage

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #10 -: Август 10, 2007, 20:10:43 pm »
за ову тестовете си има табличка от кога да почнеш взема се най-късия цикъл и се тестваш до като засечеш, това в първите месеци, после се научаваш да си разпознаваш симптомите, друго средство при това безплатно е меренето на базална темптература-макар че аз съм против тоси сресиращ метод, защото трябва да си спам не по-малко от 6 часа, да не ставаш от леглото, демек тва да е първата мисъл с която да се събуждаш. Ову календара за който Мели е дала линк е разработен специално за всички ползватели тук и с него след като зададеш средна дължина на цикъла ти показва предполагаемите дни. Все пак за да е сигурно, че наистина има овулация е необходима фоликулометрия най-малко 3 месеца, тестовете колкото и да добри не доказват на 100% овулация а само пика на ЛХ-формона.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #11 -: Август 10, 2007, 20:43:21 pm »
да попитам-задължително ли при мерене на БТ трябва да имаш сън 6 часа,ако се събуждаш,но без да ставаш от леглото,това значи ли че БТ няма да е точна?

*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #12 -: Август 10, 2007, 21:10:33 pm »
Ами аз на няколко места вече четох, че е достатъчно 2-3 часа сън и да се премери температурата веднага. Не знам, нека Денис да каже за по-сигурно, но аз не винаги успявам да спя непробудно и да не ставам 6 часа от леглото..

*
« Отговор #13 -: Септември 08, 2007, 05:50:59 am »
И аз знам за 3 часа сън и без да се става от леглото
« Отговор #14 -: Септември 08, 2007, 10:51:18 am »
Аз занам че трябва 4 часа да си спал неприбудно,а за 6 за първи път чувам.
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #15 -: Септември 15, 2007, 21:05:07 pm »
Здравейте моми4ета искам да ви попиак как мога да разбера кога доло горе ми е овулацията? Цикал ми беше на 30-33-35 даже и до 40 е стигал и е не редовен. От месец пия Циклоном и циклофемин и цикал ми ми дойде сега то4но на 28-я ден на 11 ли трябва да запо4на тестовее или малко по късно. Надявам се да сте ме разбрали. Лека ве4ер не вси4ки.
Здравейте:)Може ли някой да ми помогне,вас аз кога съм в овулация?
*
« Отговор #16 -: Септември 15, 2007, 21:10:21 pm »
14 дни преди датата на менстрацията
Зависи от продължителноста на менструалния цикал
Използвай тестове за овулация