0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denis

моля за коментар
« -: Септември 13, 2005, 16:44:18 pm »
Като чета тук кой какво прави,реших и аз да си пусна изследване на прогестерон.Резултата е 81,07 (реф.лф. 10,62-81,28 )
на 22 ден от МЦ, 7 дена след Ову.Незная какво да мисля,всъщност мисля нещо, но не смея да го кажа.
Някой отчитал ли е такива стойности?
А може би нищо не означава.
моля за коментар
« Отговор #1 -: Септември 13, 2005, 16:58:08 pm »
На горната граница си :)
Моят е 91, при горна граница 83. Лекарката каза, че това само означавало, че имам хубава лигавица и ще мога да износя плода при евентуална бременност. Не бил лош този резултат. После друг доктор го гледа и нищо не каза-все едно не го видя изобщо. Та може и да е добре. Със сигурност обаче няма как да се смъкне-така ми каза първата лекарка.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
моля за коментар
« Отговор #2 -: Септември 13, 2005, 16:58:54 pm »
според мен значи, че си имала овулация и сега имаш ефективно действащо жълто тяло.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

моля за коментар
« Отговор #3 -: Септември 13, 2005, 17:06:57 pm »
При мен този месец се получи така-на 11-я ден от цикъла /обикновено е 28 дни/ имах фоликул 21 мм. На 12-тия ден лекарката не го видя и предположи, че се е спукал. Прогестерона ми този месец, на 20-тия ден от цикъла и 8-мия след ову-то е 91, както го писах вече. На 23-тия ден друг доктор видя нещо с размер 31 мм и предположи, че може да е жълто тяло, но може и да е неспукан фоликул. Възможно ли е при тези стойности на прогестерона фоликула да не се е спукал? Как мислите?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
моля за коментар
« Отговор #4 -: Септември 13, 2005, 17:21:01 pm »
според скромното ми, нелекарско мнение - не е възможно.
прогестеронът се повишава от дейността на жълтото тяло, което се образува от спукания фоликул.
повишеният прогестерон е един от косвените белези за настъпила овулация.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
моля за коментар
« Отговор #5 -: Септември 13, 2005, 17:23:23 pm »
Цитат на: jam
повишеният прогестерон е един от косвените белези за настъпила овулация.

Абослютно подкрепям
А и благодарение на повишението на прогестерона, можем да си следим овулацията чрез БТ

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
моля за коментар
« Отговор #6 -: Септември 13, 2005, 17:28:13 pm »
Ех, момичета, благодаря ви за отговорите!
Знаех си аз, че ще е жълто тяло...А той се усъмни щото имам и завишен пролактин. Нищо де, човекът ме вика пак след като ми дойде да видим има ли го, няма ли го това голямо нещо. А и БТ ми е висока-36,9 мерена орално. За мен тези неща са важни, защото възнамерявам да настоявам за инсеминация при естествен цикъл. Не искам да ме стимулират много.
Извинявам се за отклонението от зададения въпрос от Денис.