0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Hormoni?
« -: Август 08, 2007, 13:34:22 pm »
Zdraveite,
Molia za komentar i na moite hormoni:
Prolactin   888.85  /0.59-619.0/;
LH            6.41  /1.9-12.15/;
FSH           3.53  /2.5-10.2 /;
Estradiol    99.33  /40-606/;
Testosteron   1.34  /0.5-2.6/;
DHEA-S        9.33  /2.68-11/;
4 androstendion 4.939 /0.40-3.40/;
17 alfa OH progesteron 1.312 /0.1-0.8/.
Re: Hormoni?
« Отговор #1 -: Август 08, 2007, 14:31:16 pm »
Здравей  :)
А какви са ти оплакванията?
Иначе, конкретно за хормоните, и сама виждаш, че пролактина ти е над нормата. А завишените стойности на андростендиона и 17-ОН-прогестерон насочват към проблем с надбъбречните жлези.
Струва ми се, че съотношението м/у Лх и ФСХ също не е добро, макар че са в нормата.
Трябва ти консултация с добър гинеколог-ендокринолог.

*
« Отговор #2 -: Август 08, 2007, 14:55:21 pm »
Съотношението ЛХ:ФСХ говори за кисти.
мъжките хормони са завишени - консултация с ендоклинолог.
Пролактинът е висок, но спазени ли са условията за взимане на кръв? Почивка 30 мин. преди това, без секс предната вечер. Ако не са, повтори отново този хормон.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #3 -: Август 09, 2007, 13:56:17 pm »
Mersi za otgovorite!
Imah polikistoza, otkrita minalata godina. Ne sum pila nikakvi lekarstva. Minalata sedmica biah na pregled i doktora kaza, che polikistoza niama veche. az reshih da si napravia za vseki sluchai hormonalni izsledvania i sami vijdate rezultata. Dnes pak biah pri doktora i kaza, che naistina hormonite pokazvat Polikistoza. Naznachi mi folikumetria i ako imam ovulacia, znachi niamam polikistoza. Kakuv moje da e problema ako niamam?
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #4 -: Август 10, 2007, 08:58:21 am »
Пиши на кирилица, моля.
Ако имаш овулация и нямаш кисти ли? Може да е хирургически например. Или мъжки фактор. Или имунологичен или... сигурно някои ще вметнат и психологически и т.н.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #5 -: Август 10, 2007, 09:36:11 am »
Какво значи хирургически проблем и мъжки фактор? Смятате ли, че трябва да пия противозачатъчни , за да регулирам хормоните, ако нямам поликистоза?
*
« Отговор #6 -: Август 10, 2007, 09:41:18 am »
Ей адаш, имаш същия ник като моя - само една буква.

п.п.
Мъжки фактор- проблем със спермограмата на партньора. Забременяване ли целиш?

Хирургически или хормонален проблем  лекар ще ти каже, противозачатъчни дали да пиеш също лекар, а не ние или ти самоинициативно.

« Последна редакция: Август 10, 2007, 10:32:15 am от orhidea »
*

Tamara

• 1662
« Отговор #7 -: Август 10, 2007, 11:39:43 am »
Противозачатъчни точно не е нужно да пиеш ако правиш опити за бебе.
Ако искаш да регулираш хормони, а целта не е бебе, тогава вече ефектът който се гони е дългосрочен и не можеш да си ги назначиш сама. И медикаментите не винаги влизат под знаменателя противозачатъчни.
А според мен е пълно безумие да си назначаваш сама хормонални препарати, но това е друга тема. Както е и друга тема кой трябва да ти ги назначи.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #8 -: Август 10, 2007, 11:47:14 am »
Естествено, че няма сама да си назнача противозачатъчни. На 20 съм на фоликуметрия и от там ще разбера дали е поликистоза или само хормонално нарушение. За съжеление не планирам бременност, а би ми се искало. Предпочитам без противозачатъчни- има ли друг вариант?
*

Tamara

• 1662
« Отговор #9 -: Август 10, 2007, 12:49:57 pm »
Важно е дали планираш бременност. Ако целта е бременност, тогава стремежът е всеки един месец поотделно и само за този месец хормоните да се приведат в ред, така че да има овулация и фоликула да се пукне. Ако не "узрее" няма да има овулация. Ако "узрее", но не се пукне - може да стане на кистичка... Определено не съм изчерпателна. Но в повечето случаи тук лечението е клостил бегит - прегнил... все хормони, но не се наричат противозачатъчни.

Ако целта обаче не е бебе, тогава се взимат мерки според хормоните. На мен например ми казаха, че при високи мъжки хормони може да се получи удебеляване на обвивката на яйчника... така че хормоните, които ще се взимат са насочени и натам. Дали ще ги наречеш противозачатъчни или не... това са си хормонални препарати.

Ако търсиш лечение не с хормони... има начин разбира се. Но при мен не се получава и затова не го препоръчвам. Доколкото всички хормони се регулират от мозъка. Всякакви форми на "втълпяване" на разни неща може да окаже влияние. Въпросът е в каква посока. Единственото сигурно е, че ако лежиш и се тръшкаш, че си болна и нищо да ти няма пак ще се разболееш.

Извинявай, че стана дълго, но не можах до последно да разбера целта ти. Не исках да се заяждам, а ми се стори, че ти така го прие. Аз напълно приемам третия начин на лечение, когато е приложен като хората. Да опиша по-подробно какво имам предвид ще ми трябва повече място. Първият начин го прилагам в момента и се надявам да даде резултат. Вторият ми се струваше безмислен, докато не видях резултатът от неприлагането му върху собствените си изследвания...

Ако ти си ме разбрала правилно питай какво по-конкретно те интеесува, за да получиш по-конкретен отговор. От мен късмет.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #10 -: Август 10, 2007, 13:00:08 pm »
Аз искам да забременея, но приятелят ми все още не го иска. Така че бременност не се планира за съжеление. Не искам да почвам противозачатъчни, защото все се надявам, че може да стане чудо и да забременея, тъй като се пазим с прекъснат полов акт. Всички хормонални препарати ли са противозачатъчни? Тамара, неразбрахкакъв е твоя проблем и как се лекуваш?
*

Tamara

• 1662
« Отговор #11 -: Август 10, 2007, 13:30:47 pm »
Не всички хормонални са противозачатъчни. Май обратното. Противозачатъчните са хормонални. Ама дали всички противозачатъчните са хормонални - не знам.
Например клостил бегита и прегнила се пият за забременяване, а не против. Пила съм и парлодел, който също е хормонален и няма противозачатъчен ефект, а обратното.
Най-доброто, което можеш да направиш преди да започнете опитите за бебе е
1. да се ориентираш къде наблизо има добър специалист по стерилитет
2. кои изследвания след кои се правят, за да успееш да ги направиш за месец, два
3. да поразучиш и лабораториите, които са наблизо
Това би ти спестило две години лутане.
И накрая се успокой. Най-вероятно всичко това е излишно и ще си забременееш без проблем. Дори и да има проблем, ти вече ще си подготвена и спокойна. Знаеш къде да търсиш съвети, знаеш, че това което би могло да се случи с теб вече се е случило с много други и те имат деца. И единственото още което ще ти трябва е човекът до теб, който да те подкрепя. И на него ще си му спестила доста.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #12 -: Август 10, 2007, 13:35:03 pm »
Много ми е притеснено, че ще забременея трудно. Вече съм почти на 31, а приятелят ми говори за деца чак след 3-4 години. Какво да правя?
*

Tamara

• 1662
« Отговор #13 -: Август 10, 2007, 14:43:07 pm »
Оженете си и му говори за деца сега. Така ще му писне и ще се съгласи след година, две. Или му кажи, че лекарят ти е казал, че имаш поликистоза и много трудно ще забременееш. Така че е безумие да се пазите.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #14 -: Август 11, 2007, 09:13:19 am »
Знаеш ли нещо повече за YASMIN? Доктора го спомена като вариант за нормализиране на мъжките хормони които са извън норма?
« Отговор #15 -: Август 11, 2007, 20:17:33 pm »
Вземи да си провериш и хормоните на щитовидната жлеза, би било добре и ендокринолог да посетиш.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #16 -: Август 12, 2007, 08:28:49 am »
Здравей. Бях на ендокринолог, правиха ми ехограф на щитовидната жлеза, изследваха ми ФСХ и Инсулин, които са в норма. Отделно ми дадоха да изследвам 4 androstendion и 17 alfa OH progesteron като ми казаха, че за тези два хормона ниамало значение на кои ден от цикъла се дава кръв. Изследвах ги на 17 ден и там резултатите бяха ж нормите.Но това, че нямало значение на кои ден, се оказа пълна глупост.Ендокринолога ми каза,че ако тези изследвания са в норма да търся помощ от гинеколог. Цикъла пак ми закъсня и аз отидох на гинеколог. Той вече съвсем ме обърка, каза че поликистозата, която ми бяха открили преди по-малко от година се е изчистила, а аз очаквах точно обратното, при положение, че симптомите са налице - окосмяване, нередовна менструация, мазна кожа...И затова направих хормоналните изследвания, които съм побликувала по-горе. Те показват според доктора поликистоза и на 20 съм на фоликуметрия, за да се види имам ли овулация или не. Това ще потвърди или отхвърли диагнозата поликистоза. Ако не е поликистоза, ще се търси вариант за намаливане на завишените стойности на хормоните. Аз предпочитам да е нещо леко и затова ви питам за Жасмин? Доктора каза, че тои бил много лек препарат, който влиае добре при такива случаи? Какво мислите?
*
« Отговор #17 -: Август 14, 2007, 11:53:47 am »
Здравеите момичета,на мен също ми поставиха диагноза поли кистозни яйчници преди година,но преди месец лекаря ми каза,че вече нямам кисти,а пък цикълът ми не е идвал от април на сам.Назначи ми хормонални иследваня:
 LH-18.45 /2.4-12.6/
FSH-7.24 /3.5-12.5/
ESRTADIOL-278.1 /12.5-166/
PROLAKTIN-401.9-/127-637/
Това са ми резолтатите,но докторката все още не ги е видяла,защото е отпуска.Каза ми само след,като ги направя да пия дуфастон за да предизвикаме цикал и после на преглед отново.Бих искала да дадете някъкъв коментар,и ако имате координати на специалист генеколог-ендокринолог ще съм ви много благодарна,защото искам и консултация с такъв лекар.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО мили момичета!!Пожелавам късмет на всички и дано щъркелът споходи всяка от нас!!!