Здравей. Бях на ендокринолог, правиха ми ехограф на щитовидната жлеза, изследваха ми ФСХ и Инсулин, които са в норма. Отделно ми дадоха да изследвам 4 androstendion и 17 alfa OH progesteron като ми казаха, че за тези два хормона ниамало значение на кои ден от цикъла се дава кръв. Изследвах ги на 17 ден и там резултатите бяха ж нормите.Но това, че нямало значение на кои ден, се оказа пълна глупост.Ендокринолога ми каза,че ако тези изследвания са в норма да търся помощ от гинеколог. Цикъла пак ми закъсня и аз отидох на гинеколог. Той вече съвсем ме обърка, каза че поликистозата, която ми бяха открили преди по-малко от година се е изчистила, а аз очаквах точно обратното, при положение, че симптомите са налице - окосмяване, нередовна менструация, мазна кожа...И затова направих хормоналните изследвания, които съм побликувала по-горе. Те показват според доктора поликистоза и на 20 съм на фоликуметрия, за да се види имам ли овулация или не. Това ще потвърди или отхвърли диагнозата поликистоза. Ако не е поликистоза, ще се търси вариант за намаливане на завишените стойности на хормоните. Аз предпочитам да е нещо леко и затова ви питам за Жасмин? Доктора каза, че тои бил много лек препарат, който влиае добре при такива случаи? Какво мислите?