0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте на всички в този форум.
Пиша тук за първи път и сега разчитам на вас за мнение или съвет.
След микробиология на еякулат на съпруга ми на антибиограмата излезе:
TV4-полож.
Yrihomonas vaginalis-полож.
Enterococus species 10^4
Лекарката от миклобиологията изписа:
Флажил-4 табл.еднократно за трихомоните
Аугментин 0,625 за 10дни
и Ципрофлоскацин 0,500 за още 10дни.Общо 20 дни за ентерокока.
Тези антибиотици излизат като чувствителни на антибиограмата.
Притеснението ми е дали лечението е правилно назначено,защото 20 дни с 2 различни антибиотика ми се вижда много време.Навсякъде във форумите чета,че бактерии се лекуват  само ако микробното число е над 10^5,а неговото е 10^4.И ако някой знае нещо повече за тези бактерии и може ли тя по някакъв начин да причини стерилитет моля да пише
Благодаря на всички
« Последна редакция: Август 12, 2007, 11:10:28 am от nadda »
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Ентерококи и трихомони-Моля помогнете!
« Отговор #1 -: Август 12, 2007, 11:40:05 am »
Здрасти. Да понякога лечението е сняколко антибиотика и то за по-дълъг период от време, както при вас. А иначе бактериите по принцип могат да влошат показателите на спермограмата така че е добре да сте излекувани от всякакви такива гадинки. Ние също наскоро лекувахме ентерококи, които бяха в концентрация 5х10^4. Док каза, че в такава концентрация не са причина за влошените ни показатели, но ако ги оставим недоизлекувани- биха могли да бъдат. Така че лекувайте се и всичко ще е наред. Успех  :D

*
Re: Ентерококи и трихомони-Моля помогнете!
« Отговор #2 -: Август 13, 2007, 16:06:45 pm »
Навремето заради Ентерококи в еякулата на моя съпруг и двамата пихме първо Флажил, но доколкото си спомням го пихме 5 дни и след това направихме един курс лечение с Аугментин. Мисля, че беше 7 дни. Имаше положителен ефект.
Дано нещата при вас се оправят. Успех и стискам палци!