Аз нямам свекърва, в смисъл не сме сключили брак с моя любим, но така или иначе общувам с майка му и баща му. Свестни хора са, деликатни, е имало е моменти, в които не ми е допадало тяхно мнение, но пък и аз съм чешит. Относно "майко" и "татко" като обръщение към свекър и свекърва - против съм. Първо, защото си имам майка и баща и второ, аз никога не съм казвала на нашите "майко" и "татко", а "мамо" и "тате", та съвсем немога да си представя да кажа на друга жена "мамо" или на мъж - "тате". А и това са отживелици за мен специално. По име си им викам, а и дори да сключа брак, пак по име и това не подлежи, нито е подлежало на обсъждане, нито между мен и тях, нито между мен и любимия.
Станкова, моя съвет е да си поговориш с мъжа си, не съм сигурна, дали е удачно да му показваш форума. Ако тука си намерила разтуха на душата, съвет и психологическо облекчение, подобно на посещение при психолог, мислиш ли, че е добре да накараш психолога да разкаже всичко на мъжа ти. А и тука има различни мнения, мъжът ти може да каже - ами има и момичета, които се разбират със свекървите си, я опитай и ти..... Просто бъди открвена с него. И още един съвет, бъди дипломатична, не започвай с нападки към майка му, тя може да е най-лошата, но му е майка, разкажи му кое ти е трудно в общуването.
Поздрави и успех,
Нина