0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните - 8ма част
« Отговор #80 -: Август 20, 2007, 16:03:27 pm »
Марми, ето ти линк към един калкулатор. Но имай предвид, че както големите хора, така и бебетата са различни - едни се раждат 2.500 кг. и 48 см., а други 5.300 кг. и 61 см.
http://babymed.com/tools/ultrasound/
*
« Отговор #81 -: Август 20, 2007, 16:22:12 pm »
Sia, благодаря ти много миличка. За жалост аз не знам английски и не успях да се справя със сайта.
*
« Отговор #82 -: Август 20, 2007, 16:33:52 pm »
Дай да помагаме! Ти сега си втори триместър, нали? Избираш second trimester и ти се отваря нов прозорец. Там си вкарваш седмиците и дните на бременността ти и кликаш върху Get Pregnancy Measurements. Ами това е. и ти се появяват всички мерки, които се следят и от твоя гинеколог. Ако имаш проблеми в разчитането им, свиркай.
*
« Отговор #83 -: Август 20, 2007, 16:42:30 pm »
 :bighug: :bighug: :bighug:
Много, много ти благодаря!!!!!!!!!!
*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
« Отговор #84 -: Август 20, 2007, 19:45:27 pm »
Касси, не се шашкай предварително, не е задължително да имаш албумин за да са ти отекли краката и ръцете. Аз бях така като теб в 26г.с., просто един ден се събудих и стъпалата ми приличаха на крачета на слонче :lol:. Най-вероятно е реакция след дългият шопинг и жегите. Вдигай краката на високо и стой на хладно, не бързай да режеш пръстените. :hug2:
Marmi, ето ти една хубава табличка: http://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart?Ad=com.bc.common.AdInfo%406e6bdce6
 :bighug:
*
« Отговор #85 -: Август 21, 2007, 09:07:46 am »
 :balk_21: Благодаря!!!
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #86 -: Август 21, 2007, 09:58:10 am »
Момичета как се справяте със запека  :oops:?
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #87 -: Август 21, 2007, 10:07:39 am »
с много плодове. :D
 И аз много се запичам,защото ми става много лошо и освен тестени неща,друго не мога да ям.От няколко дни се тъпча с плодове и ефект има.Другото нещо,което ми е помагало преди е - сутрин на гладно чаша топла вода с лъжичка мед.А и още нещо-предишният път от 4-ти месец всяка сутрин закусвах мюсли(много помага и то).
<br />
*
« Отговор #88 -: Август 21, 2007, 10:09:59 am »

При мен лененото семе помага много. Слагам в салата или в мюсли. Но определено работи. И е вкусно...като му свикнеш.
*

naha

• 1474
« Отговор #89 -: Август 21, 2007, 10:49:55 am »
Ох не знам аз съм много зле в това отношение. Сега така ми тежи и не става и не става. Ще пия прясно мляко и утре на гладно ще пробвам водата с меда. Преди съм пробвала с овесени ядки нищо не ставаше :lol:. Жалко че няма кивита на пазара  8).
*
« Отговор #90 -: Август 21, 2007, 11:14:16 am »
Naha, защо не пробваш сутрин топло мляко на гладно с малко кафе и мед? и после да не ядеш веднага, а да изчакаш 15-20 мин докато млекцето събуди чревцата  :wink: при мене това действа. отделно пробвам и стария, изпитан номер с джанките и сливите и многото вода. само че при него лошото е, че не се знае кога ще подейства и къде ще те свари  :oops:
*
« Отговор #91 -: Август 21, 2007, 11:33:50 am »
наха, д-р благоева ми каза, че може да се взимат 5-6 капки гуталакс ако не съм ходила повече от 3 дни.
аз не съм стигнала до тях засега, помагат ми сливи на гладно и активиа, и ядене на повече плодове и зеленчуци.

*

naha

• 1474
« Отговор #92 -: Август 21, 2007, 12:04:18 pm »
Благодаря ви момичета за отговорите. За сега успях, но имам чувството, че ще му направя нещо на бебето с това напъване. Ще взема да се консултирам и ако не да си взема нещо за пиене от аптеката, че така не става :?
Друго което исках да питам е забелязвали ли сте да ви сълзят гърдите? Аз ония ден както си седях по гащи  8) и се поглеждам и имаше капчица на дясното зърно. Като че ли беше прозрачно. Нормално ли е?
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #93 -: Август 21, 2007, 12:30:39 pm »
Наде, нормално е да ти сълзят гърдите. Споко  :wink:
Внимавай с напъните, не е хубаво. Пробвай каквото са ти
казали момичетата и нещата ще се оправят.
Гуш.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #94 -: Август 21, 2007, 12:36:55 pm »
naha, нормално да ти "сълзят" гърдите. На мен от седмия месец започна да ми тече коластра и то не капки, ами по-сериозни количества. Не всеки ден, но по едно време беше непрекъснато, особено през нощта, когато съм отпусната. Поздрави,
Нина
« Отговор #95 -: Август 21, 2007, 15:37:21 pm »
ленено семе, бадеми и активиа. при мен друго не помага..
аз също ям само тестени. от друго ми става гадно
*
« Отговор #96 -: Август 21, 2007, 16:10:32 pm »
Зори, Диди, и на мен ми ставаше много лошо и само баничките ме спасяваха :lol: Обаче пък и за ден не съм имала "тоалетни неволи".
Наха, като няма кивита, яж круши - ефекта е същия.

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #97 -: Август 21, 2007, 16:47:22 pm »
И моите гърди сълзят от доста време. Дори днес е бая. Но нали всички казват, че е нормално. Док казва, само да не ги търкам, за да не предизвикам контракции.
Аз да  се "похваля", от днес съм без златните си пръстени, оставих само халката. Сряза ги моя зъболекар. Изследванията са ми готови, имам занижен албумин, и пак бактерии в урината/нестерилна/. Утре съм на преглед при д-р Стаменов и ще обсъдим положението. Дано не ме прати в болница, както спомена днес. Но пък най-накрая хемоглобина ми е в норма-121. Та това е от мен за днес.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

naha

• 1474
« Отговор #98 -: Август 21, 2007, 20:40:41 pm »
Pippi това с гуталакса ми звучи много добре 8). И понеже не виждам полза от храни май ще прибегна до него или до дуфалака. Ама тема инъче за разговор  :lol:. Касси успех утре при чичко док, той по скоро батко  :wink:. Дано всичко да е наред. На мен за сега урината ми е добре, пускам само обикновенна и явно няма нужда от стерилна. Вече два пъти док ми дава само за урина да се изследвам. Кръв предполагам следвашия път, а и антитела ще пускаме тогава. И да хване вече да ме изрита туй диване, че да мирясъм  :lol:
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #99 -: Август 21, 2007, 20:44:34 pm »
мда, и мен само тестените ме спасяваха, та ме спасиха :cow: :oops: