0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Болки в корема
« -: Август 16, 2007, 10:44:41 am »
Момичета случвало ли ви се да ви боли корема. Мен на моменти много ме боли и взех да се тревожа. Утре съм на лекар, но ако ви се е случвало споделете. Мои приятелки казват, че било нормално матката се разпъвала и т.н. Имам две коремни операции дали не е от това, че имам много  сраствания. Всяко мнение е важно за мен. Благодаря
*
Re: Болки в корема
« Отговор #1 -: Август 16, 2007, 10:51:08 am »
Най-вероятно е от срастванията, тъй като матката тъкмо се е качила в коремната кухина. Но за да си сигурна, питай лекаря си.
*
« Отговор #2 -: Август 16, 2007, 10:53:40 am »
Аз бях с много силни болки първите 2 седмици след теста. Като при много тежък цикъл. Явно от разтягане, защото нямам разрези на корема.
Можеш да пиеш но-шпа или свещичка тилкотил, ако не се търпи. Иначе утре сподели с доктора.
Важното е бебе да е наред, ти ще се справиш.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #3 -: Август 16, 2007, 10:56:40 am »
на мен ми се случваше доста често до към 16-17 седмица. и все още ме наболява понякога, но по-рядко и по за кратко. пийвам но-шпа по 2 като ме заболи.
много е възможно да е от разтягането на матката и от операциите, а също може и да е ако ти се е понапълнило дебелото черво. но след като утре си на преглед, ще ти кажат ако има нещо притеснително. дано да няма :)

*
« Отговор #4 -: Август 16, 2007, 11:05:46 am »
И аз бях с много силни менструални болки до към 16та г.с.
Нито но-шпа ми помагаше, нито инжекции папаверин и бусколизин.
Коремни операции нямам.
« Отговор #5 -: Август 16, 2007, 11:22:50 am »
И аз като коки, нямам коремни операции (като изключим лапарото, което не влиза). Но и мен ме болеше корема до към 16-17 г.с. След това също съм имала болки от време на време ниско долу. Повече лежане и нош па ми помагаха.
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #6 -: Август 16, 2007, 11:26:03 am »
Аз също имам чат-пат силни болки. Преди даже умирах и док ми каза, че е от яйчника ми понеже е зад матката. Отделно срастванията от операциите. А също напоследък ме боли остро, и като че ли се втвърдява корема, което ме плаши дали не е контракция. Тукашния ми доктор (в Гоцето) ми каза, че е нормално след време да имам до 10 контракции на ден, но не силни нали заради матката, която е мусколест орган. Мога да ти препоръчам да се движиш повечко, освен ако нямаш нареждане от док да лежиш нали. При мен може да се получават болките от незаякването на мусколите в корема и гърба заради дългото лежане и обездвижване. Пия нош-па, но като че ли няма много файда 8). Като те заболи дори и да си навън спираш да ходиш и почиваш, аз така правя  :wink:
« Отговор #7 -: Август 16, 2007, 11:29:58 am »
Не искам да те плаша или да съм негативна, но според мен всякакви болки долу в корема са повод за притеснение. Аз се притеснявам от стягане, за болки да не говорим, така че говори с лекаря си, ако трябва наблегни на това.
Стискам палци болките да изчезнат възможно най-бързо
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
« Отговор #8 -: Август 16, 2007, 14:53:10 pm »
Аха, и аз като Фоксче се притеснявам от всякакви странни усещания.  8O При мен болките в корема се оказаха очаквано недобра комбинация  :x на контракции + преминаването на обърнатата ми матка в нормално положение.
*
« Отговор #9 -: Август 16, 2007, 15:00:15 pm »
Фоксче е права. Говори с лекаря си!
Аз две седмици си мълчах за едни тъпи и упорити болки в кръста, мислейки ги за нормални. Оказа се, че не са.
*
« Отговор #10 -: Август 16, 2007, 15:16:35 pm »
Имам болки в кръста от две седмици, но не съм им обърнала внимание / все пак е кръста/ А Naha левия ми яйчник също е зад матката така, че и това е може да е причина.
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #11 -: Август 16, 2007, 15:28:43 pm »
Имам болки в кръста от две седмици, но не съм им обърнала внимание / все пак е кръста/ А Naha левия ми яйчник също е зад матката така, че и това е може да е причина.

Мила, не искам да те плаШа, но болките в кръста съЩо са толкова опасни, колкото тези в корема, така 4е се обърни към специалист ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, не 4акай  :hug2:

И аз имах доста силни болки в корема около 6_ 8 г.с, то и затова все си по4ивам де.
А от болките в кръста, стигнах до бъбре4на криза преди 10 дни.И акуШерката толкова компетентна беШе, 4е ми казваШе 4е болките в кръста и крака ми са от радикулит :(
Дано Кискоткатавси4ко се нареди при теб, и най важното е бебо да е добре, по4ивай си и се лекувай :bighug:

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*
« Отговор #12 -: Август 16, 2007, 15:40:24 pm »
а също може и да е ако ти се е понапълнило дебелото черво. но след като утре си на преглед, ще ти кажат ако има нещо притеснително. дано да няма :)[/color]
[/quote]
Болките ми много наподобяват все едно много ми се ходи до тоалетна, а всъщност не е така. Аз си имам по принцип проблем ленивите си черва ама де да знам. Днес реших все пак да мина тука през кварталната гинеколожка да я питам и да видим на видеозон дали е добре. Тя като чу какво е боли веднага ми вика "Лягай да не си мръднала това е предпоставка за спонтанен аборт. Докато нямаш плацента ще внимаваш". Опитах се да и обясня, че от близо три седмици имам плацента, ама тя като знае, че съм забременяла с ин витро и веднага се застрахова. Миналия ът като ходех при нея за болничен бях със съпруга ми и я питам дали може да ме види на видеозон, че и съпруга да го види. Гледаме и аз я питам колко е голямо като съм сигурна, че е около 6-7 см. А тя казва, е вече е 12см. Аман от квартални лекари дто не им се работи. Сега съм се зарекла да контактувам само с един лекар.
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #13 -: Август 16, 2007, 18:52:31 pm »
Привет, kisskotkata!
Надявам се, че всичко при теб и бебчо ще е наред! Аз съм на още доста ранен етап, но определено свързвам част от болките в корема /за щастие по-редки/ с дебелото си черво  :wink: Моята гладка чревна мускулатура беше доста активна до скоро и сега ленивостта нещо не й понася...
Имай хубава вечер и късмет!!!

« Отговор #14 -: Август 16, 2007, 19:57:23 pm »
Днес ходих на лекар със същия проблем.Доктора ме прегледа и каза да не се тревожа,било нормално да имам болки до средата на бременността.Развивала се матката.Каза също да пия no-spa когато ме боли.

« Отговор #15 -: Август 17, 2007, 15:12:56 pm »
Аз имам болки от време на време. Днес отново ме боли и съм на лекар довечера. Надявам се да е наред всичко.
Аз пия но шпа 3*2 при болки.
*

Lara

• 507
« Отговор #16 -: Август 17, 2007, 19:51:06 pm »
 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Дано е наред!

*
« Отговор #17 -: Август 18, 2007, 08:05:31 am »
Да се отчета :)
Вчера бях на лекар и ми каза, е е нормално. Просто матката се развивала. Миналата нощ бях с повръщане и не бях спала изобщо, сутринта разтройство и температура. Хвана ме някакъв летен грип. На всичко отгоре чаках пред кабинета 4 часа докато мина. Едва оживях. Слава богу днес съм по-добре. Благодаря за  :crossfingers: момичета  :D
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #18 -: Август 18, 2007, 13:37:01 pm »
Да се отчета :)
Вчера бях на лекар и ми каза, е е нормално. Просто матката се развивала. Миналата нощ бях с повръщане и не бях спала изобщо, сутринта разтройство и температура. Хвана ме някакъв летен грип. На всичко отгоре чаках пред кабинета 4 часа докато мина. Едва оживях. Слава богу днес съм по-добре. Благодаря за  :crossfingers: момичета  :D

Браво, дано през останалите месеци нямаШ проблеми :crossfingers: :goodluck:
Лекувай гадният грип с много плодове и 4ай4ета :bighug:

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*

Lara

• 507
« Отговор #19 -: Август 18, 2007, 22:08:16 pm »
Оздравявай бързо!  :balk_103: