0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
Сърдечни пулсации - кога най-късно...
« -: Август 16, 2007, 18:42:13 pm »
Привет, момичета! Днес бях при Док, който вече се е сдобил и с 4Д УЗИ и видяхме ембриончето...Не чухме обаче сърдечна дейност на доплера, а и размерите на ембриончето по УЗИ съответстват на 6 седмица и 4 дни, а не на седма и три дни, което съм изчислила уж съобразено с по-дългия цикъл и дългата ЛФ. От ПРМ трябва да съм в 8г.с., но знам, че не трябва да се ръководя по това, заради по-дългия 32-35 дневен цикъл. Не знам дали имам основание да се притеснявам  :? Док е на мнение, че просто съм забременяла по-късно и каза да отида чак след 20-30 дни...Може ли да е толкова по-късно? Вие как мислите? Кога най-късно могат да се чуят пулсациите? Ембриончето сега е 8 мм. Док каза, че по принцип трябва да достигне 10мм, за да се чуе пулс...Ще ми се да можех да не се притеснявам, но.....

*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
Re: Сърдечни пулсации - кога най-късно...
« Отговор #1 -: Август 16, 2007, 20:31:25 pm »
Щом като не си наясно точно кога ти е била овулацията, може да има известно закъснение в регистриране на сърдечни пулсации.Но 8 седмица трябва да бъдат засечени с вагинален ултразвук.
Той те съветва да изкачаш близо месец в терзания има ли пулс или не?Доста дълъг период...

Успех и дано скоро имаш повод за радост

We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
« Отговор #2 -: Август 16, 2007, 20:43:39 pm »
Стискам палци всичко да е наред. Само трябва да си спокойна до датата на следващото УЗИ :goodluck:
*

Lara

• 507
« Отговор #3 -: Август 16, 2007, 20:44:19 pm »
Привет, Ема! Благодаря за отговора! Всъщност мисля, че при мен не е 8-ма седмица, защото цикъла е доста по-дълъг /ако бъркам, моля да ме поправите  :oops:/...
Ехографа е коремен, но и мен периода на изчакване ме притеснява...Може би, все пак ще отида по-рано...
Благодаря и на теб, мила Мари! Дано!!!

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #4 -: Август 16, 2007, 21:14:47 pm »
с коремен ехограф не може да се види сърчице толкова рано,с вагинален обаче ще се види.Аз не бих издържала 20 дни в неведение и бих отишла на вагинален.Стискам палци всичко да е наред!
<br />
« Отговор #5 -: Август 16, 2007, 21:16:15 pm »
Лара, доста време те кара да чакаш този доктор! Ако беше казал след седмица - 10 дни, да, но месец!? Ако недай боже има някакъв проблем и бебето не се развие, един месец е много дълъг период! съветвам те да отидеш на узи след седмица до 10 дни, дори, ако се налага и на друго мяста! Просто за да си спокойна - затова!
Иначе кога ти беше последната менструация?
Матей - 1.04.2006 г
*

Lara

• 507
« Отговор #6 -: Август 16, 2007, 21:21:42 pm »
Благодаря ви, Зори и Вени! Наистина мисля да отида по-рано - заради спокойствието си поне. Последната ми М беше на 21.06. Предния ми цикъл беше 35 дни...Ову го определям към 10.-11.07. /по тестове, слуз и БТ/...Док каза, че е възможно да съм забременяла и към края на цикъла /варианти 18-21.07/...
Иначе от преди две седмици сакчето е пораснало доста, а и ембриончето се вижда...

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #7 -: Август 16, 2007, 21:26:08 pm »
според мен не се е видяло,защото е бил коремен!
 Моята последна менструация е на 11.06 и последните 3 цикъла са ми били по 38 дни.Сега съм 8 седмици и 5 дни .В неделя бях на преглед и с коремен ехограф се виждаше доста лошо,за това пък с вагинален беше много ясно и сърчицето също.За твое спокойствие ,можеш да отидеш да те видят на вагинален.
<br />
*

Lara

• 507
« Отговор #8 -: Август 16, 2007, 21:29:02 pm »
Благодаря, Зори! Ще отида, та да се успокоя...
Леко бременеене и...една много хубава вечер!  :bighug:

« Отговор #9 -: Август 16, 2007, 22:07:53 pm »
Зори, като гестационни седмици ти си в 10-та седмица! Как ги смяташ, че ги броиш 8? От зачеването ли?

Лара, ти пък си точно изпълнила 8 седмица - отивай на вагинален ехограф!
Матей - 1.04.2006 г
*

Lara

• 507
« Отговор #10 -: Август 16, 2007, 22:16:06 pm »
Всъщност, това което пише на лентичката съм го сметнала на сайта baby gaga, според дължината на цикъла и по-дългата ЛФ...Калкулира се автоматично. И в калкулатора на Зачатие е така. УЗИ показва 6 г.с. и 4 дни, т.е. дори по-малко... :?

« Отговор #11 -: Август 16, 2007, 22:45:14 pm »
Аха, значи преизчислава! Добре, може и така да е и да е станало по-късничка! Аз бих отишла другата седмица вторник - сряда пак!
Матей - 1.04.2006 г
*

Lara

• 507
« Отговор #12 -: Август 16, 2007, 23:49:57 pm »
И аз така ще сторя  :wink:
Благосаря ти!

*
« Отговор #13 -: Август 17, 2007, 00:06:41 am »
Стискам палци скоро да видиш сърдечна дейност, за да си спокойна! И отивай на вагинален ехограф, както са те поСъВетвали.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #14 -: Август 17, 2007, 09:02:52 am »
Зори, като гестационни седмици ти си в 10-та седмица! Как ги смяташ, че ги броиш 8? От зачеването ли?

Лара, ти пък си точно изпълнила 8 седмица - отивай на вагинален ехограф!

да според датата на последната менстуация съм в 10-та,но нали съм с късна овулация(между 20-ТИ И 25-ТИ ден)и в неделя според размерите на бебо ,ехографа показа 8 седмици и 2 дни(това за неделя).
 То и аз не знам как да си броя седмиците,според данните от ехографа или според цикъла,та за това и лентичка не съм си сложила.
<br />
*
« Отговор #15 -: Август 17, 2007, 10:46:58 am »
Лара, и аз бих те посъветвала да отидеш на вагинален ехограф по-скоро. така ще се успокоиш, а за бебето е важно да си спокойна :)

Зори, доколкото съм чувала в такива случаи с по-късна ову е добре да си броиш седмиците като започнеш 2 седмици преди ову (ако знаеш кога точно ти е била, разбира се) - защото повечето лекари се ориентират по датата на последния цикъл и така ти изчисляват термина без да отчитат по-късната овулация. иначе някои сайтове за лентички отчитат по-дългия цикъл, както лара е написала по-горе.

*
« Отговор #16 -: Август 17, 2007, 14:37:46 pm »
здравейте момичета, искам да ви попитам нещо. и аз не съм си сложила лентичка, точно защото не знам дали ще е много точна.. :? попринцип съм с 27-28 дневен цикъл, с ОВУ около 12-14 ден, като за последния път даже знам датата на зачеването (30.06)  :oops: обаче.. значи, спред всички калкулатори терминът е на 23-25 март, а когато ходих на док, ултразвукът го изкара чак към 07.04.08. та за това съм малко объркана... вие какво мислите?
 иначе съм на преглед на 23.08, дано тогава нещата да са по-ясни  :)
*

Lara

• 507
« Отговор #17 -: Август 17, 2007, 20:07:16 pm »
Благодаря ви, sia, pippi и Зори! В най-скоро време ще отида пак, за да се успокоя и дай Боже да чуя пулсациите!
Зори, и при мен разминаването от стандартното изчисление е около 10-тина дни. Виждам, че и при теб е така. Вярвам, че скоро ще можем да се опиентираме по-точно  :bighug:
Didima, моята лентичка е според изчислението на сайта на лентичката и на зачатие. В този ранен етап /гледам, че се движим около един термин  :wink:/, едва ли още може да се каже със сигурност...Ще трябва да поизкакаме.
Стискам ти палци за само най-добри новини от прегледа!!!  :crossfingers:

*
« Отговор #18 -: Август 18, 2007, 10:50:49 am »
Дано, дано всичко да е наред Лара!!! знам, че трябва да съм спокойна, ама на моменти имам чувството, че единственото, за което мога да мисля е това малко чудо в мене... :D съпругът ми казва, че скоро май ще се побъркам  :D от толкова много мислене..
стискам палци на всички за лека бременност и живи и здрави бебоци!!
« Отговор #19 -: Август 23, 2007, 00:08:37 am »
Лара,
ако твоя доктор няма вагинален ехограф, иди при друг гинеколог. И то още до ден - два. Ето, при мен днес се видя.
Спомням си, че по-малко от седмица, след като ти се похвали с бременност, ми се случи и на мен.

Бъдете добри и не губете кураж! :)