0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Опити и много болезнена овулация!
« -: Август 18, 2007, 13:55:37 pm »
  Цикълът ми е около 28 дни,но някъде около 8-ми ден,когато започне да ми се появява ЦС и фоликула започне да нараства,положението става ужасно.Толкова ме боли,че чак ми се плаче,а какво да говорим за правене на любов.Правя любов на сила,а мъжа ми го е страх да се мръдне та да не ме заболи.Този цикъл започна да ме боли ляво.Вчера към 18 часа.,правя тест за ову. + .Вечерта излизахме и към 1 часа през нощта,като започна да ме боли 4 часа не можех да се мръдна.Болката отива чак отзад към гърба.Дори в началото като започна да ме боли така при ову мислех,че е бъбреци,но не е.Няма да ви кажа с какъв зор и с какъв артистицизъм съм правила любов снощи,защото по принцип когато мъжът ми знае,че нещо ме боли ,не иска да ме докосва.Понякога се е налагало дори да пия АУЛИН и положението се облекчава,но по време на секс си ме боли овулиращия яйчник.Пробвала съм и едни билкови таблетки,за женски болки,които наи-интересното е че ми спират менструалните болки,които са мноооого силни,а тези от ову-НЕ!Ве4е не знам какво да правя,лекарите ми изписват болкоуспокояващи,но  няма полза!
 Искам и да попитам,задължително ли е при + тест за ову,тя да настъпи след 24-48 часа?Може ли това да се случи по рано,защото вчера правих теста към 18 часа и адските болки започнаха същата нощ към 1 часа.Правихме любов към 4 сутринта.След като приключихме с бебеправенето,половин час след това ме боля корема и после изжеднъж спря.Днес в същия яйчник усещам лека,тъпа болка,нищо общо с вчерашната.
  Моля ви,дайте ми съвет какво да правя за да продължим да правим любов,а не секс заради бебе!Чувствам се некомфортно и като парцал,тогава когато най не трябва!На графиката си отбелязвам от кой ден започват болките.
  Благодаря ви!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Опити и много болезнена овулация!
« Отговор #1 -: Август 18, 2007, 15:19:31 pm »
peroshinka, аз бях по абсолютно същия начин, няма лек, болката по-скоро започва след ову- от резорбирането на течността, която се отделя при пукането на фоликула в дъгласовото пространство. Търпение му е майката, трябва да си изтърпиш болката.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #2 -: Август 18, 2007, 21:15:16 pm »
   Ох,ужас!  :?  Еми ще търпя, какво да правя. Благодаря ти Мини!
« Отговор #3 -: Август 19, 2007, 01:31:54 am »
peroshinka, аз бях по абсолютно същия начин, няма лек, болката по-скоро започва след ову- от резорбирането на течността, която се отделя при пукането на фоликула в дъгласовото пространство. Търпение му е майката, трябва да си изтърпиш болката.
Абсолютно съ6тото е и при мен.Е,аз си имам и кисти в добавка,но това е положението.След О вси4ко ми минава.
« Отговор #4 -: Август 19, 2007, 05:22:41 am »
  И при мен се получават кисти.Преди 3 години имах възпаление на яйчнизите и от тогава имам тези проблеми.Сигурно има връзка!
« Отговор #5 -: Август 19, 2007, 11:58:57 am »
А какво казва гинекологът ти?
« Отговор #6 -: Август 19, 2007, 15:24:17 pm »
  При мен кисти се получават през месец.Понякога правя ЛУФ,поняога имам по 2 фоликула и единия се пука,а другия остава.Нямам СПКЯ.
  При нас проблема е че мъжа ми пътува и започнахме опитите миналото лято ,но имахме 6 месеца на разположение откоито 2-3 докато се сиферясам кое как,кога и защо ги изтървахме.Това лято имаме 4 месеца опити с перспектива да спираме да пътуваме.
  Знам,че имам проблеми,но лекарите не искат да ме изследват,защото още сме нямали достатъчно опити пък и съм била на 25 гд.Това ми го каза Александров.Надявам се да има право и да не ходя повече при него,т.е. бебето да стане.Октомври ще направим спермограма.
« Отговор #7 -: Август 19, 2007, 21:21:44 pm »
Дай Боже наистина да стане и да няма проблем.Вие всъ6тност не сте опитвали кой знае колко дълго,дано вси4ко да си е наред :)Е,6том има6 кисти и ЛУФ,явно не вси4ко е толкова розово,но дано лесно да се оправи проблема.Успех!
« Отговор #8 -: Август 20, 2007, 11:58:16 am »
Аз лекувах възпален ляв яйчник. От тогава през периода,когато уж предполагам,че ми е овулацията имам такива болки в този яйчник. После изведнъж няма и следа от болките. Аз поне си мисля,че съм имала овулация в този яйчник и затова са били болките. Така ми е само с болния яйчник.
Преди възпалението не бях усещала такива болки. Аз си го обяснявам това, че вероятно от възпалението всички неща които стават из яйчника ми ги усещам по-болезнено.
*
« Отговор #9 -: Август 20, 2007, 12:17:51 pm »
е добре де , винаги ли болката при овулация се свързва с възпаление или пък киста, аз имам болка но като че ли при спукването на фуликула и не е дълготрайна, някъде около час ама доста силна.това не се случва винаги , може би през цикъл или два.Трябва ли да обърна внимание на лекаря към това?   
« Отговор #10 -: Август 20, 2007, 13:09:32 pm »
Мисля 4е е съвсем нормално,след отделянето на яйцеклетката остава не6то като малка рани4ка,която бързо из4езва разбира се.За твое успокоение може6 да го сподели6 с лекаря си.
« Отговор #11 -: Август 20, 2007, 13:35:14 pm »
Аз казвам при мен как е. Преди да лекувам възплалението не съм имала никакви болки.
След това в определени периоди се появява болката. И не става въпрос за някаква лекичка болка, доста силничка си е.
Аз лично си мисля,че т.к. този яйчник някога е бил болен и затова сега каквото и да се случи при него е така ясно доловимо. Това, което исках да кажа на Перошинка е не,че при нея става нещо нередно, явно и при нея като при мен(и двете сме били с възпаления) по-болезнено се усещат "събитията" в яйчниците.
*
« Отговор #12 -: Август 20, 2007, 14:55:17 pm »
И аз имам болки около овулацията - понякога по-силни, понякога - не толкова. Ама си търпя и не пия никакви обезболяващи. Даже в момента имам болки, а предполагаемата овулация трябва да е след 3-4 дни. То даже не са и болки, ами едно такова придърпване, лека тежест в областта на десния яйчник. Днес следобед започвам с тестовете за овулация.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #13 -: Август 20, 2007, 20:31:21 pm »
Аз също имам болка около ову,понякога е доста силна.....после внезапно изчезва :D
« Отговор #14 -: Август 26, 2007, 20:19:36 pm »
 Здравейте!
 Много дълго се колебах докато се осмеля да пиша,пък и доста време ми трябваше, за да разбера къде да го напиша:(.
 Отскоро посещавам сайта, но мисля, че мога да получа съвет от момичетата, посещаващи също сайта.
 Мой много близък и скъп за мен човек, може би има проблем,но...
Въпреки опитите да забременее - нещата все още не се получават. Не е предприела посещение в клиника въпреки голямото си желание да стане майка. От вас искам съвет как да й бъда в помощ и какво да я посъветвам, защото виждам, че се измъчва, а това е ужасно особено, когато и аз самата се чувствам безпомощна  :(
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #15 -: Август 26, 2007, 21:08:25 pm »
anastasiq Привет!!! :Dколко време опитва твоята близка???Ако е повече от 1 година и няма резултат ,то непременно трябва да се обърне към клиника по асистирана медицина и да негуби време.Обикновенни гинеколози само щве й изгубят времето.От каде в твоята позната???питам,за да можем да й препоръчаме каде да отиде .
« Отговор #16 -: Август 27, 2007, 22:53:55 pm »
Здравей,Ади!
Благодаря за отговора. Притеснявам се да изпадам в подробности, защото правя това без нейно съгласие, но все пак ще рискувам. Опитите за забременяване са от около 2 год. или малко повече, града е Хасково. 
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #17 -: Август 28, 2007, 09:22:50 am »
Пловдив й е достатъчно близо, ако наистина иска- има начини.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #18 -: Август 28, 2007, 10:15:56 am »
И аз имам болки по време на овулация - един път по-леки, друг път по-силни. Усещам нарастването на фоликулите и пукането им, особено в месеците, когато са и в двата яйчника. Както е и този месец - вчера буквално щях да умра от болка, днес вече се живее... Но не мога да сравня тази болка с болката по време на цикъл. Рeroshinka,  ако болките ти се появяват всеки месец и са винаги много силни моят съвет е да се консултираш със специалист! Успех!

*
« Отговор #19 -: Август 28, 2007, 10:27:52 am »
И аз имам болки по време на О, особено последните 2 месеца. Преди това бях на антибиотици, заради възпаление на яйчника. Прдния месец като бях при док след О, казах че имам долки тогава и тя отговори че е нормално, когато имам хубав фоликул да има и болка. Защото като се отделя остава раничка, а и излиза течност. Като е по малък фоликула и раничката е по-малка. Така че аз не се притеснявам за тази болка, дори се ориентирам по-добре  :wink: