0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jasmina81

дуфастон ???
« -: Август 18, 2007, 17:25:00 pm »
Здравейте ,момичета !Пия Дуфастон  5 дена по 3 табл ,на 11 .08 беше последния прием кога трябва да ми доиде цикъла ?Благодаря!
*
Re: дуфастон ???
« Отговор #1 -: Август 18, 2007, 19:22:24 pm »
Ами на мен напрмире са ми казвали че когато пия оргаметрил ип дуфастон за предизвикване на м. 5-7 дена до 10 дена след като си го спрляа трябва да ти дойде.
« Отговор #2 -: Август 18, 2007, 19:32:16 pm »
благодаря ти много!
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #3 -: Август 20, 2007, 09:13:31 am »
след Дуфастон ми дойде на 7-мия ден, след Оргаметрил на 2-рия.
<br />
« Отговор #4 -: Август 20, 2007, 10:40:31 am »
Пия Дуфастон  5 дена по 3 табл.

От кой ден на МЦ започна дуфастона?
*
« Отговор #5 -: Август 20, 2007, 11:45:25 am »
През март 2005-а ми  бяха зписали дуфастон селд открита поликистоза на яйчниците и за да се изчистят от кисти съм пила Дуфастона 2 месеца от 16-ти до 25-ти ден
« Отговор #6 -: Август 20, 2007, 13:45:33 pm »
  На мен от Дуфастона ми идва на 2-рия ден след приключване на схемата.
« Отговор #7 -: Август 20, 2007, 14:50:46 pm »
ами да ти кажа почнах го от 11- ден понеже лекарката каза ,че не ми функционират яйчниците. Въпроса е ,че още не ми е дошло пък теста е отрицателен ,а и нямам симптоми на бременност. Така ,че питам можели да си ми дойде както нормално на 27.08 или от хапчетата трябваше сда ми е дошло???:oops:
« Отговор #8 -: Август 20, 2007, 18:43:42 pm »
ами да ти кажа почнах го от 11- ден понеже лекарката каза ,че не ми функционират яйчниците. :oops:

Как така тя заключи, че не ти функционират яйчниците?!?!?! И направи ли ти необходимите изследвания?
По принцип го изписват от 14 или от 16 ден на МЦ, ако целта не е бебе, за нормализиране на цикъла при нисък прогестерон във ЛФ. А ако целта е бебе, трябва да го пиеш след доказана овулация, иначе дуфастона я подтиска и няма да овулираш.
Така,че си смени лекаря и си направи пълни изследвания на хормоните! И тогава да се правят изводи.
А за идването ма М след приема, при мен лично ми идва на втория ден след като свърша дуфастона.
« Отговор #9 -: Август 21, 2007, 17:45:02 pm »
ами да ти кажа почнах го от 11- ден понеже лекарката каза ,че не ми функционират яйчниците. :oops:

Как така тя заключи, че не ти функционират яйчниците?!?!?! И направи ли ти необходимите изследвания?
По принцип го изписват от 14 или от 16 ден на МЦ, ако целта не е бебе, за нормализиране на цикъла при нисък прогестерон във ЛФ. А ако целта е бебе, трябва да го пиеш след доказана овулация, иначе дуфастона я подтиска и няма да овулираш.
Така,че си смени лекаря и си направи пълни изследвания на хормоните! И тогава да се правят изводи.
А за идването ма М след приема, при мен лично ми идва на втория ден след като свърша дуфастона.

Благодаря ти за отговора със сигурност ще сменя лекара, но вече се притеснявам защо не ми идва :(
« Отговор #10 -: Август 22, 2007, 14:53:51 pm »

Благодаря ти за отговора със сигурност ще сменя лекара, но вече се притеснявам защо не ми идва :(
[/quote]

Направи си изследвания на хормоните на Щ жлеза, може и да е от това. Незнам, ти правила ли си някакви изледвания? Мен МЦ ме пропусна един месец и ми го предизвикаха с Оргаметрил 2x1 за 5 дни, но не си го предписвай сама, най-добре се изследвай!!!
Успех
« Отговор #11 -: Август 22, 2007, 16:57:40 pm »
Правих си изследвания,  но не цялостни те са добре. ....Сега ще си вземам направление за клиника и там ще си правя пълни ,понеще гинеколожката ,каза че трябва специалист...
Пролактина е добре ,анти телата също, щитовидната и тя /но пак ще я изследвам /
Обаче след един стрес цикъла ми намаля стана оскъден .Доколкото разбрах яйчниците нещо не работят както трябва .Препоръчаха ми гимнастика за корема зада се раздвижат понеже водя заседнал живот напоследак..... .. :(
А иначе си продължавам да чакам понеже разбрах ,че може до 15 дена да ти закъснее...но направо откачам с това чакане Пък от тест няма смисъл нямам никакви симптоми :( :( :(